.

24 Απρ 2019

Προεκλογικά έργα στο Δήμο Αριστοτέλη

Ευτυχώς που υπάρχουν  οι εκλογές και γίνονται κάποια έργα …
θα πει κάποιος αφελής .

 Με την κορύφωση των Παθών του Κυρίου που θυσιάστηκε για τις αμαρτίες του κόσμου, η άλλη σταύρωση των ψηφοφόρων συνεχίζεται με το εκλογικό σώμα να παρατηρεί μουδιασμένο τις εξελίξεις και τις παχιές υποσχέσεις.
 Μέχρι τις 5 Μαΐου που θα κατατεθούν οριστικά οι συνδυασμοί, το προεκλογικό τοπίο στον Δήμο Αριστοτέλη  παραμένει θολό  με έναν δήμαρχο που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.

Δείτε τι ανακοινώνει προεκλογικά ο Δήμαρχος που κατά την δική μας πρόβλεψη θα τον ξαναδούμε σε κάποιο ψηφοδέλτιο...


Νέες παιδικές  χαρές  στο Δήμο Αριστοτέλη

Σύμβαση για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Αριστοτέλη, κυρίου Γιώργου Ζουμπά και του εκπροσώπου της εταιρίας Sports and Play, κυρίου Κωνσταντίνου Τόλιου.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2018 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 με τίτλο: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων». Το συνολικό ποσό του έργου είναι 217.944,88 ευρώ.
Βάσει της σύμβασης που υπογράφτηκε, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τις παιδικές χαρές εντός πέντε μηνών και η αποπεράτωση της κάθε μίας παιδικής χαράς θα γίνεται εντός ενός μήνα.
Η πρώτη παιδική χαρά θα κατασκευαστεί στην Ουρανούπολη και εν συνεχεία στο Στανό, στην Αρναία, στο Παλαιοχώρι και στα Πυργαδίκια.

Ο σχεδιασμός της κάθε παιδικής χαράς γίνεται βάσει των προϋποθέσεων που ισχύουν για την πιστοποίησή της. Η σχεδίαση της παιδικής χαράς έχει ως στόχο τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων, την κοινωνικοποίησή τους, αλλά και την δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου αναμονής και ξεκούρασης για τους ενήλικες συνοδούς.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη δήλωσε για το γεγονός: «Υλοποιώντας με συνέπεια τη δέσμευσή μας για δημιουργία μίας τουλάχιστον πιστοποιημένης παιδικής χαράς για καθέναν από τους δεκαέξι οικισμούς της επικράτειας του Δήμου μας, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή πέντε νέων παιδικών χαρών στο Δήμο μας. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τη συντήρηση και αναβάθμιση υφιστάμενων παιδικών χαρών, που υλοποιείται ήδη με ίδιους πόρους του Δήμου στους οικισμούς Ολυμπιάδας, Στρατονίκης, Ιερισσού και Νέων Ρόδων, αλλά και τη συντήρηση και αναβάθμιση των υπόλοιπων παιδικών χαρών του Δήμου, που θα εκτελεστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από εθνικούς πόρους, δίνει τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που με τη βοήθεια και τη χρηματοδότηση της Πολιτείας λαμβάνει επιτέλους αίσιο τέλος».Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου και Περιβάλλοντος Χώρου στη Δ.Κ. Ιερισσού

Αξιολογήθηκε θετικά (στην πρώτη δεκαπεντάδα μεταξύ πενήντα οκτώ Πράξεων), εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο με τίτλο:  Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου και Περιβάλλοντος Χώρου στη Δ.Κ. Ιερισσού με κωδικό πράξης ΟΠΣ 5028732. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι: 1.081.550 ευρώ.

Το έργο στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος, όσο και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέους υψηλής απόδοσης, της κατασκευή θερμοπρόσοψης, την κατασκευή νέου συστήματος ψύξης-θέρμανσης της κεντρικής αίθουσας και την αντικατάσταση του παλαιού ενεργοβόρου συστήματος καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων, την αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού. Επίσης, προβλέπονται  δράσεις Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως π.χ. εγκατάσταση ταυτόχρονης παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας υψηλής αποδοτικότητας, κατασκευή εγκατάστασης εκμετάλλευσης της παραγόμενης θερμικής ενέργειας από ΣΗΘΥΑ ή και ΑΠΕ για παραγωγή ψύξης.
Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του κτηρίου κατά τέσσερις κατηγορίες σύμφωνα με τον Κανονισμό ενεργειακής απόδοσης (από κατηγορία Ζ σε κατηγορία Β) και η εξοικονόμηση ποσοστού πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερο του 65%.
Το έργο αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού του Δήμου, όπως εγκρίθηκε με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014-2020 Δήμου Αριστοτέλη (225/2016 ΑΔΣ) και του Σχεδίου Ενεργειακής απόδοσης κτηρίων Δήμου Αριστοτέλη (156/2018 ΑΔΣ), που εκπονήθηκε σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή και Ελληνική Περιβαλλοντική νομοθεσία (Οδηγίας 2012/27/ΕΕ).
Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις νέες προτάσεις αθλητικών υποδομών που έχουν ήδη κατατεθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αξιολογήθηκαν θετικά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αναμένεται να ενταχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, βάζουν τις βάσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού σε σειρά Κοινοτήτων του Δήμου. Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν την αποπεράτωση- αναβάθμιση των βοηθητικών γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ και τένις στην Ιερισσό και στα Νέα Ρόδα, καθώς και τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Λόγγος» της Μεγάλης Παναγίας.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, που υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες, συνεχίζει την προσπάθεια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης σε δράσεις και έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Κοινοτήτων του Δήμου, ανάλογα με τα ιδιαίτερα προγραμματικά χαρακτηριστικά τους.

2 σχόλια:

Ας τελιωσουν την παιδικη χαρα στο Στρατωνι.. Που εχει μια σωληνα και τρεχει εδω και τρια χρονια... Να μαζεψουν τα τσιμεντα.. Και αλλα πολλα και μετα βλεπουμε και τις υπολοιπες

Σύγχρονοι και ξεδιάντροποι Μαυρογιαλούροι. Κατέστρεψαν τα χωριά μας και τώρα πάνε και πάλι να κοροϊδέψουν τους κατοίκους. Ντροπη τους.

Δημοσίευση σχολίου