.

26 Οκτ 2018

Το χωριό της χαράς χωρίς παιδική χαρά!!! (φωτο)

Την ώρα που ο Δήμος Πολυγύρου ξεκινάει την κατασκευή παιδικής χαράς συνολικού προϋπολογισμού 
238.208 Ευρώ και ακολουθούν άλλες  32 παιδικές χαρές , που θα κατασκευασθούν σε όλα τα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου σε έναν  διπλανό Δήμο και συγκεκριμένα στο Δήμο Αριστοτέλη, στο τρίτο σε πληθυσμό δημοτικό διαμέρισμα και το δεύτερο χωριό στην Ελλάδα σε οικογένειες πολυτέκνων, συναντάς την πλήρη απαξίωση του Δήμου προς τους κατοίκους.
 Στο Στανό  λειτουργεί Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο όπως  επείσης υπάρχει ΚΑΠΗ,   Αγροτικό Ιατρείο, δύο δραστήριοι  Σύλλογοι, της Πολιτιστικής και των Γυναικών και ο  Αθλητικός Σύλλογος η Θύελλα Στανού. 
 Ο Στανός είναι ένα χωριό, που όπου κι αν βρεθείς, θα ακούσεις όμορφες και χαρούμενες φωνές .
Οι κάτοικοι είναι πολύ εργατικοί αλλά και πολύ φιλόξενοι.
Ασχολούνται κυρίως με οικοδομικές εργασίες, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την υλοτομία  και τα μεταλλεία.
Σε αυτό λοιπόν το χωριό, δεν υπάρχει σε λειτουργία ούτε μια παιδική χαρά, με την δημοτική αρχή να δείχνει το σκληρό πρόσωπό της και την πλήρη απαξίωση στους κατοίκους του πιο φιλόξενου χωριού της Χαλκιδικής.

Και όπως μας είπε ένας κάτοικος κατά την ώρα του ρεπορτάζ ''Σιγά μη σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά, επειδή μας κυβερνούν οι εντελώς ανίκανοι''


Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη  μετράει 4 χρόνια θητείας και ήδη έχει καταγραφεί στην αυτοδιοικητική Ιστορία ως "η πιο ανίκανη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει ποτέ από τον τόπο".
Πόσο κοστίζει να συντηρείς μια παιδική χαρά;
Πόσο κάνουν δυο ασφαλείς τσουλήθρες και 5 κούνιες;
Τίποτα δεν κοστίζουν… αλλά ακόμα κι αν κόστιζαν… πόσο κοστολογεί κανείς το γέλιο και τη χαρά ενός παιδιού;

1 σχόλια:

Δυστυχώς οι φωτογραφίες ... τιμούν την πραγματικότητα, αφού η τραγική πραγματικότητα δεν μπορεί να απεικονιστεί μέσα από τις φωτογραφίες.
Δυστυχώς η πλήρης αδιαφορία των υπευθύνων ή μάλλον των μεγάλων γενικότερα, για ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας του χωριού.
Φίλοι Στανιώτες, οι ενδεχόμενες παρεμβάσεις, λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, δεν πρέπει να αποτελέσουν το πλυντήριο των ευθυνών των υπευθύνων.

Δημοσίευση σχολίου