.

7 Ιουν 2018

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα Νέα Μουδανιά (φώτο)

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα στα συλλαλητήρια
υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της Ελλάδας. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εκατοντάδες πολίτες,όλων των ηλικιών, με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Ν.Μουδανιά στέλνοντας μήνυμα υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας.
 Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς,
ενώ παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό και οι δύο Μητροπολίτες, ο Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος και ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος.Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα άνθρωποι όλων των ηλικιών στην πόλη των Ν. Μουδανιών, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
" Είμαστε εδώ ως πολίτες και ως Έλληνες, ορθόδοξοι ιεράρχες και ήρθαμε να διατρανώσουμε τη μεγάλη ιστορική αλήθεια που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και μας λέγει ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική.  Δεν προτιθέμεθα να την χαρίσουμε σε κανέναν γι΄αυτο και η προσευχή μας είναι ο Θεός να φωτίσει τους άρχοντες της πατρίδας μας ώστε να ενεργούν πάντοτε κατά το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και του ενδοξου Ελληνικού Έθνους μας" ανέφερε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

"Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την πίστη ότι δεν ξεπουλάμε τίποτα από την ιστορία του έθνους, ούτε ανεχόμαστε μειώσεις στο ιστορικό δεδομένο ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική" ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ.Θεόκλητος.
 " Ως Μακεδόνες και ¨Έλληνες έχουμε το νόμιμο δικαίωμα και έννομο συμφέρον να επιδιώκουμε τη διαφύλαξη της ιστορίας μας, όπως και το σεβασμό των εθνικών αγώνων των προγόνων μας. Οι πολίτες σήμερα ενωμένοι δίνουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Δεν πρόκειται να δώσουμε σπιθαμή γης σε κανέναν και κανένα όνομα " ανέφερε ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.
Ο πρώην υπουργός, Στέλιος Παπαθεμελής στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων ότι η παραχώρηση με δική μας υπογραφή του κατάφορτου από ελληνική ιστορία ονόματος Μακεδονία υφ' οιανδήποτε μορφή, εγγράφει δουλείες και υποθήκες εις βάρος των μελλοντικών μας γενεών που θα υπονομεύουν στο διηνεκές την ασφάλεια της χώρας αλλά και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου