.

13 Ιουν 2018

Ενισχύεται με προσωπικό και ασθενοφόρα η Χαλκιδική (βίντεο)

Αυξάνεται ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αλλά και οι
διασώστες στη Χαλκιδική από τα μέσα Ιουνίου.
"Ενισχύεται σημαντικά με προσωπικό και ασθενοφόρα η Χαλκιδική από τις 15 Ιουνίου. Στόχος είναι να βγαίνουν 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση", δήλωσε η Διευθύντρια 2ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα η κ. Τσιούπα κάλεσε τους δήμους να βοηθήσουν με την παροχή καταλυμάτων για τους διασώστες.
"Όπως και τις προηγούμενες χρονιές προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τον τομέα στη Χαλκιδική, όλες τις βάσεις μας μετακινώντας κάποιους διασώστες, είτε με μακρύτερες μετακινήσεις των δύο μηνών διασωστών που κυρίως έχουν σπίτια στη Χαλκιδική, μετακινούνται από Αθήνα ή από οπουδήποτε αλλού", ανέφερε η κ. Τσιούπα.
"Από τις 15 του μηνός θα ξεκινήσει η μετακίνηση των διασωστών, βγάζουμε 3-4 ασθενοφόρα σε όλη τη Χαλκιδική και στόχος μας είναι να σιγουρέψουμε τα 4 και να πάμε σε 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση. Ήδη θα αρχίσουν να φθάνουν οι πρώτοι διασώστες από τις 15 και μετά. Στόχος μας είναι αυτά τα 5 ασθενοφόρα με νύχια και με δόντια να τα βγάλουμε στη Χαλκιδική", σημείωσε.
Η κ. Τσιούπα κάλεσε και τους δήμους να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος. "Και η τοπική κοινωνία μέσω των Δημοτικών Αρχών μπορεί να βοηθήσει είτε προσφέροντας καταλύματα στους διασώστες, αυτό θα ήταν μια πολύ μεγάλη βοήθεια" είπε χαρακτηριστικά.
"Επίσης ο νόμος Κουρουμπλή, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να ενισχύσουν τις δομές Υγείας, π.χ. με πρόσληψη προσωπικού σε Κέντρα Υγείας. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαν σε τέτοιες περιοχές με τόσο κόσμο θα έπρεπε να το δει λίγο η Δημοτική Αρχή και να το ψάξει. Επίσης έχει επικαιροποιηθεί ενός νόμου, πρόσφατα, που δίνει τη δυνατότητα ανοίγει το δρόμο για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, αυτό όμως θα γίνει από του χρόνου που θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι", κατέληξε η κ. Τσιούπα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου