.

16 Ιαν 2018

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μακεδονίας

Ώρα για νέα μπλόκα και αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες εμφανίζονται έτοιμοι
να βγουν ξανά στους δρόμους διεκδικώντας μεταξύ άλλων λιγότερη φορολογία και αυτόνομο κλάδο ασφάλισης.

Το βράδυ της Δευτέρας, αγρότες από όλη την Κεντρική Μακεδονία αλλά και από το Αμύνταιο και την Φλώρινα συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην έδρα της Περιφέρειας στην Θεσσαλονίκη εκκινώντας με αυτόν τον τρόπο τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες από Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Μάλγαρα, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Επανομή, Αμύνταιο, Ευζώνους, Φλώρινα κ.α. εξέλεξαν ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα προγραμματίσει συναντήσεις άμεσα με αγρότες από όλη την Ελλάδα, εκτός της ΠΑΣΥ και του Βαγγέλη Μπούτα.

«Ξεκινάει κύκλος επαφών με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα» δηλώνει στην ThessNews ο Μαυρουδής Μηντσιούδης, αγρότης από τη Χαλκηδόνα και επικεφαλής του οργάνου. Τονίζει ότι στόχος είναι η συσπείρωση στο μέγιστο βαθμό πριν τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία. Υποστηρίζει πως τα αιτήματα είναι ίδια για όλους τους αγρότες ενώ οι περσινές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, στη σύσκεψη που έγινε υπό τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη δεν έγιναν πράξη. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην συνέλευση, οι αγρότες θα αποδεχθούν το αίτημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου για συνάντηση των δύο πλευρών και στην συνέχεια θα συνεδριάσουν ξανά για να οργανώσουν την μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Τέλος, στην συνέλευση τέθηκε και το θέμα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Λευκό Πύργο όπου αναμένονται αποφάσεις στο τέλος της εβδομάδας με τους αγρότες να θέλουν να συμμετέχουν αυτόνομα είτε σε συγκεκριμένο μπλοκ είτε ακόμα και με την κάθοδο τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου