.

14 Δεκ 2017

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Μ. ΠΑΝΑΓ ΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                         

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


      Σε Βατερλώ για τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη
εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας καθώς  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας Γεώργιος Κυργιανός, παίρνοντας το λόγο αυθαίρετα, επιτέθηκε φραστικά, με εξαιρετικά υβριστικούς και ποινικά κολάσιμους χαρακτηρισμούς, στον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας Γεώργιο Καραβασιλικό. Ο λόγος, το έγκλημα που διέπραξε, ήταν επειδή ως Δημοτικός Σύμβουλος της Μ. Παναγίας ζήτησε διευκρινήσεις από τη Δημοτική Αρχή για την ταλαιπωρία που υφίστανται συχνά οι κάτοικοι της περιοχής  από τα επανειλημμένα περιστατικά λειψυδρίας, με αποκορύφωμα το πρόσφατο γεγονός , όπου η Μεγάλη Παναγία έμεινε χωρίς νερό για πέντε ολόκληρες ημέρες, στην καρδιά του χειμώνα εξαιτίας σοβαρών βλαβών στις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό τον οικισμό.  
     Ο Πρόεδρος της Μ. Παναγίας, προφανώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καθώς δεν αντιλαμβάνεται  ότι τα προβλήματα λειψυδρίας που εμφανίζονται τακτικά είναι αποτέλεσμα  και της δικής του ανικανότητας και απραξίας. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη  από τους συνδημότες του  που συχνά ταλαιπωρεί και να μην προκαλεί κατά κανέναν τρόπο.  Γιατί, μόνο εκτός τόπου και χρόνου μπορεί να βρίσκεται  ένας Πρόεδρος που δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που εκπροσωπεί και οφείλει να υπηρετεί με κάθε τρόπο, αλλά αντίθετα  αντιμετωπίζει με αναίδεια όσους, καλοπροαίρετα και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες ζητούν εξηγήσεις και προτίθενται να βοηθήσουν σε κάθε ανάγκη της περιοχής.  Όταν μάλιστα αυτοί  έχουν δώσει απτά δείγματα γραφής για το πώς φροντίζει κανείς με ευαισθησία και αποτελεσματικά τον τόπο του. Η ένδεια επιχειρημάτων και η ανικανότητα επίλυσης των τοπικών προβλημάτων δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από απαράδεκτες και προκλητικές συμπεριφορές που τροφοδοτούν τη βία και τον παραλογισμό. Η  ύβρις και η συκοφαντία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αδράνεια και ανικανότητά του, την απίστευτη ανυπαρξία του ως Προέδρου.
    Η απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Κυργιανού,  στο πλαίσιο της αντιμεταλλευτικής τους συνύπαρξης, δεν στηλιτεύτηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε και καταδικάστηκε  από το σύνολο της Δημοτικής Αρχής όπως θα έπρεπε.
    Τι έκαναν ο Πρόεδρος και  η Δημοτική Αρχή εδώ και τρία χρόνια  προς όφελος της Μ. Παναγίας. Απολύτως τίποτα. Απεναντίας, από τον πρώτο ακόμη χρόνο της δημοτικής τους θητείας η Μεγάλη Παναγία ζει εικόνες παρακμής.  Έχει εγκαταληφθεί πλήρως. Αγνοούν ηθελημένα τις ανάγκες της και  αδυνατούν να ολοκληρώσουν όλα τα έργα των οποίων τη χρηματοδότηση διασφαλίσαμε, δουλεύοντας ακατάπαυστα και με αυξημένη ευαισθησία, όπως ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων ή ακόμη και τα έργα ανάπλασής της.  Αντίθετα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Αρχή δέχονται να καθυβρίζονται και να προπηλακίζονται με περισσή αναίδεια άνθρωποι που μόχθησαν για την ανάπτυξη του τόπου.
     Τέτοιου είδους συμπεριφορές, δε συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κλίματος συνεννόησης , αλληλεγγύης και επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Γιατί,  ο δρόμος της συνεννόησης ,της επικοινωνίας  και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βοηθήσει τον τόπο και να δώσει προοπτική στην περιοχή μας. Αυτή θα έπρεπε να ήταν η υπεύθυνη στάση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Παναγίας . Άλλη στάση δεν του αρμόζει. Η τοπική κοινωνία δε μπορεί να ανεχθεί άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές .

        Για την ανάδειξη  της αλήθειας αλλά και για την αντικειμενική ενημέρωση των συνδημοτών μας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αριστοτέλη Γεώργιος Καραβασιλικός, που αντιμετώπισε την προσβλητική συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Παναγίας κ. Κυργιανού με αφορμή την ερώτησή του αναφορικά με το πρόβλημα της  λειψυδρίας που ταλαιπώρησε  έντονα το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους 3000 κατοίκους της Μ. Παναγίας και προκάλεσε την έντονη αγανάκτησή τους, συνέταξε την ακόλουθη  ανοικτή επιστολή, στην οποία περιγράφει με ακρίβεια όσα διημείφθησαν κατά τη Συνεδρίαση :


Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής-Τετάρτη  13/12/2017

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες
Θα ήθελα να σας παραθέσω ένα θλιβερό συμβάν που έζησα κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, στις 11/12/2017 ημέρα Δευτέρα στο χώρο των συνεδριάσεών μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης(μετά τις ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου) ζήτησα το λόγο ως δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Παναγίας(πάντα σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.) για να τοποθετηθώ πάνω σε βασικά ζητήματα/προβλήματα του τόπου μας. Μέσα σ΄ ένα πλαίσιο εποικοδομητικού διαλόγου και έχοντας ως βασικό γνώμονα τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό ζήτησα από τη δημοτική αρχή και τον κ.Ζουμπά εξηγήσεις για τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στις υποδομές ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας, τα οποία είχαν ως φυσικό επακόλουθο την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση 3000 κατοίκων της Μ.Παναγίας. Μίλησα με ηρεμία και τεκμηριωμένα επιχειρήματα θέτοντας το βασικό και απλό ερώτημα: γιατί η δημοτική αρχή δεν προέβη στην έγκαιρησυντήρηση  των υδρευτικών γεωτρήσεων της Μεγάλης Παναγίας, καθώς πρόκειται για τεχνικό ζήτημα και τίποτα παραπάνω.
Τότε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας κ. Κυργιανός Γεώργιος, χωρίς να ζητήσει το λόγο από το προεδρείο και με επιθετικό τρόπο, που δεν αρμόζει σ΄ ένα εκλεγμένο Πρόεδρο προχώρησε σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο προς το πρόσωπο μου, με έντονη φωνή και ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος προχώρησε  σε  χλιαρές συστάσεις κατά του κ. Κυργιανού, χωρίς φυσικά να τον αποβάλλει από το σώμα όπως ορίζει ρητά ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά από αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες  και συμπεριφορές, αναγκαστήκαμε ως Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι  να αποχωρήσουμε από την αίθουσα.
Είναι κρίμα και άδικο για τον τόπο μας να μένει στάσιμος εξαιτίας κάποιων αδιάλλακτων ανθρώπων που αρνούνται κατηγορηματικά το διάλογο και τη διαφορετική άποψη. Ο τόπος αυτός μας χωράει όλους και μας έχει ανάγκη όλους. Με ενότητα και δημιουργικότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δυστυχώς όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή ούτε θέλει ούτε μπορεί. Η επιβίωσή της στηρίζεται αποκλειστικά στην πόλωση και τον διχασμό.
Με Εκτίμηση
Γεώργιος Χρ. Καραβασιλικός
Δημοτικός Σύμβουλος Αριστοτέλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου