.

18 Ιουλ 2017

Δήμαρχος Σιθωνίας: Δεν έχει ευθύνη ο δήμος,δεν μας ενημέρωσαν για τόσο ακραία φαινόμενα

 Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος καλεί τον κόσμο να γυρίσει πίσω, καθώς τα
πράγματα σήμερα είναι καλύτερα. «Αυτό που έχω συγκρατήσει από την χθεσινή ημέρα είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ακραία φαινόμενα και να προσαρμόσουμε τις υποδομές μας σε αυτά» είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, μιλώντας στον Αlpha 96.5.
Σχετικά με τις ευθύνες που μπορεί να έχει ο ίδιος ο Δήμος Σιθωνίας, ο δήμαρχος τόνισε πως «στα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μπορείς να τα βάλεις με κανέναν. Δεν μας είχαν ενημερώσει για τόσο ακραία φαινόμενα. Αλλά δεν υπάρχουν ευθύνες στον δήμο. Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης υποδομών και δημοτικής αρχής. Αν πέσει πολύ νερό στην περιοχή μας  δεν χωράνε τα ρέματα».
«Έχει φύγει αρκετός κόσμος από την Σιθωνία , αλλά σήμερα τα πράγματα είναι καλά και τους καλούμε να γυρίσουν πίσω» σχολίασε ο κος Τζίτζιος εκτιμώντας ταυτόχρονα πως δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός της περιοχής.
«Τον Ιούλιο μήνα να έχουμε τέτοια καταιγίδα στην Σιθωνία, να έχουνε πέσει τέτοιες ποσότητες νερού μέσα σε 10 ώρες , καταλαβαίνετε ότι ούτε τα ρέματα θα αντέξουν ούτε τα σπίτια» είπε ο κος Τζίτζιος συμπληρώνοντας πως η «Σιθωνία το καλοκαίρι φιλοξενεί 300.000 κόσμο και είναι μια παραλιακή περιοχή , όπου εκεί τα αυτοκίνητα τα αφήνουν όπου να είναι , δίπλα από τους δρόμους κοντά σε  ρέματα και δημιουργούν αυτές τις εικόνες».
Για το αίτημα του δήμου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμαρχος Σιθωνίας τόνισε πως αυτό έγινε «για να αποζημιωθούν πιο γρήγορα οι διάφοροι ιδιοκτήτες από τα συμβάντα που έγιναν εχθές».
Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε «εκείνους που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους κοντά σε ρέματα που διαβρώθηκαν , σε κάποιες ευαίσθητες περιοχές όπου είχαν γίνει κάποιες αστοχίες κατασκευαστικές κυρίως από τον δρόμο της Σιθωνίας , τα οποία όταν κατασκευάστηκαν το 1970 ήταν πιο χαμηλά και πέρασε το νερό και επόμενο ήταν να δημιουργεί τέτοια θέματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis