.

4 Ιουλ 2017

Συνεταιρισμός Γυναικών Βαρβάρας! Οι χρυσοχέρες μαστόρισσες!

Και ενώ πριν 15 μόλις ημέρες το KOUZINA 2017 έριξε «αυλαία» στην Ανατολική Χαλκιδική,
η προετοιμασία των δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Το πρόγραμμα άρχισε να γεμίζει τις κενές ημέρες και οι εκδηλώσεις να σχεδιάζονται μία προς μία με ιδιαίτερη φροντίδα!






Θέλοντας και μη λοιπόν και ενώ «γράφω – σβήνω – διευθετώ – συντονίζω» έρχονται στη μνήμη μου όλες οι πολύχρονες και συλλογικές προσπάθειες στην περιοχή, η πολύ δουλειά με τους παραγωγούς, τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τους chef, τους φορείς και τους εθελοντές, οι πρωτοβουλίες, οι δοκιμές, οι επιτυχίες (και οι αποτυχίες), οι δύσκολες και εύκολες στιγμές, οι ευστοχίες, η χαρά της δημιουργίας, η αφιλοκερδής διάθεση συνεργασίας, η ανθρωπιά των κατοίκων ολόκληρης της προαθωνικής χερσονήσου!

Πράγματι, πέρα από την επιτυχία της διοργάνωσης, αυτό που μου εντυπώθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη Χαλκιδική είναι η απλόχερη φιλοξενία των ντόπιων – όπως προσφέρεται τόσο προς εμένα προσωπικά, όσο και προς τους περίπου 1.000 φιλοξενούμενους Έλληνες και ευρωπαίους εκπροσώπους Τύπου και τουριστικών γραφείων που «πέρασαν» την τελευταία 7ετία από την περιοχή.
Βλέποντας λοιπόν τις φωτογραφίες αναπολώ πολλά. Μεταξύ άλλων θυμάμαι τις εξαιρετικές στιγμές που έζησα στο Συνεταιρισμό Γυναικών Βαρβάρας, εκεί μέσα στο Αριστοτελικό Δάσος, όπου το μάτι χάνεται στο πράσινο και ξανά στο πράσινο και μετά στο γαλάζιο του ουρανού.


Η φύση απλόχερη και οι γυναίκες σεβαστικές προς αυτήν. Μαζεύουν φρούτα, βότανα, φυτά από δάσος, συλλέγουν ντόπιο κατσικίσιο γάλα και μετατρέπουν τη φύση σε παραγωγή: βιολογικά γλυκά του κουταλιού (ξεχωρίζω το χρυσό καϊσί τους), υπέροχα λικέρ (με κορυφαίο το κράνο), σπιτικές μαρμελάδες (ζητήστε τη θεϊκή αγριοφράουλα), γλυκός τραχανάς που μοσχοβολά γάλα, απίθανα ζυμαρικά φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά και τον πιο παραδοσιακό τρόπο.
Βέβαια, η στιγμή που αγαπώ και περιμένω κάθε χρόνο, είναι όταν σερβίρεται ζεστή η περίφημη «γυριστή» τραχανόπιτα, φτιαγμένη από τις νοικοκυράδες με σπιτικά φύλλα, που ψήνεται μόνο στα κάρβουνα! Πιστέψτε με: κάθε της μπουκιά είναι μια μπουκιά γεμάτη φύση – τόσα αρώματα, τόσοι συνδυασμοί στα υλικά και στη γεύση, που δεν μπορεί…σε κάνει να πηγαίνεις στη Βαρβάρα ξανά και ξανά! Όπως κι εγώ άλλωστε!
Για τη Βαρβάρα και το Συνεταιρισμό θα βρείτε πληροφορίες εδώ ενώ αν θέλετε να παραγγείλετε τα «καλούδια» της περιοχής επισκεφθείτε την ειδική ενότητατου Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού!


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis