.

12 Ιουλ 2017

Κίνδυνος!...από την ελεύθερη κατασκήνωσηΜεγάλη πληγή και σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιών η ελεύθερη κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Ανεξέλεγκτη είναι η
κατάσταση όπως παραδέχονται οι αρμόδιοι φορείς.
Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί εξέφρασε μιλώντας στο ΡΘ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης.

"Υπάρχουν περιοχές που έχουν 'πλημμυρίσει' από σκηνές και τροχόσπιτα. Είναι κάτι που προμηνύει δυσοίωνες εξελίξεις" υπογράμμισε και αναφέρθηκε ειδικά στις περιοχές Γλαρόκαβος, μετά το Πευκοχώρι, στις Καβουρότρυπες του δήμου Σιθωνίας, στο Κρυαρίτσι στο δήμο Σιθωνίας και στις παραλίες της Ολυμπιάδας.

Μάλιστα όπως είπε ο κ.Τσολάκης όταν τους λένε ότι δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί, επικαλούνται του ντόπιους οι οποίοι τους λένε ότι μην ανησυχείτε θα αποποινικοποιηθεί η ελεύθερη κατασκήνωση.

Για καταστροφή στις Καβουρότρυπες έκανε λόγο μιλώντας στο ΡΘ ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Τζίτζιος. Εξήγησε ότι μέρος της περιοχής ανήκει στο δημόσιο και ένα μέρος στους δασολόγους, τους οποίους και κάλεσε προτείνοντάς τους ο χώρος να κλείσει με ευθύνη του δήμου και πρόσβαση έναντι τιμήματος, κάτι το οποίο όμως όπως είπε δεν δέχθηκαν γιατί φοβήθηκαν μην δημιουργηθούν καταστάσεις με αυτούς που κάθε χρόνο πηγαίνουν στο σημείο.

Την ίδια ώρα, ο κ.Τζίτζιος κατήγγειλε ότι η κεντρική διοίκηση θέλει να νομοθετήσει την ελεύθερη κατασκήνωση.

'Τα χέρια' σηκώνει η Περιφέρεια. «Γυμνές» οι υπηρεσίες της από προσωπικό. Αδυναμία και από την αστυνομία να ελέγξει την κατάσταση στις Καβουρότρυπες, όπως παραδέχθηκε στο ΡΘ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου