.

17 Ιουλ 2017

Φθινόπωρο μέσα στο καλοκαίρι. Στα 103 χιλιοστά στα Νέα Μουδανιά

Φθινόπωρο -εν μέσω θέρους- θυμίζει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια
χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες και ασυνήθιστα χαμηλές τιμές για την εποχή.
Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ορεινές περιοχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία «ξύπνησαν» το πρωί με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.
103 χιλιοστά έχει καταγράψει ως τώρα ο μετεωρολογικός σταθμός τον Νέων Μουδανιών  ενώ βρέχει ακόμα.τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ώς αργά το απόγευμα για να σταματήσουν τελείως τις βραδυνές ώρες.
Σημειωτόν η κίνηση από Χανιώτη μέχρι Ποτίδαια. Στη συνέχεια και μέχρι το Λάκκωμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Από το Τσάνταλι όμως αρχίζουν και πάλι οι δυσκολίες μέχρι και την κατηφόρα της Καρδίας. Από το Ρύσιο ξεμπλοκάρει η κίνηση και το μποτιλιάρισμα ξεκινά από το ύψος του Cosmos και προς τις δύο κατευθύνσεις. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θέλουν να προσεγγίσουν το εμπορικό κέντρο. Μπλόκαραν και οι παράδρομοι. Αυξημένη η κίνηση και στην Γεωργικής Σχολής.
Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία νωρίτερα έδειξε μόλις 17 βαθμούς. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία, παρά μόνο κλήσεις για κοπές δένδρων.
Χωρίς σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- η κακοκαιρία και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόβλημα αναφέρθηκε μόνο σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς (Αργυρούπολης – Σεβαστού), που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα κλειστός λόγω υπερχείλισης του οδοστρώματος.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα, αναμένεται να ενταθούν σήμερα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Στερεάς Ελλάδας και των βορείων τμημάτων της Πελοποννήσου. Στην Κεντρική Μακεδονία, ένταση των φαινομένων αναμένεται στους νομούς της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Τρίτης, όταν και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου