.

29 Ιουν 2017

Άρχισε το σαφάρι των ελέγχων στις παραλίες της Χαλκιδικής

Ελέγχους – σκούπα σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής πραγματοποιούν
μέλη της οικονομικής αστυνομίας, αναζητώντας περιστατικά φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας. Πρόκειται για εστιατόρια, καφέ και ζαχαροπλαστεία, δηλαδή επιχειρήσεις που λόγω της τουριστικής περιόδου έχουν μεγάλη ζήτηση.
Συγκεκριμένα, από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουνίου ειδικά κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας έκαναν για άλλη μία φορά αιφνιδιαστικές εφόδους σε διάφορες επιχειρήσεις. Σε τέσσερα καταστήματα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις κατά τις συναλλαγές, ενώ σε πέντε δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, ούτε ήταν πουθενά ασφαλισμένοι. Παράλληλα, σε επτά επιχειρήσεις παρατηρήθηκε ότι οι ιδιοκτήτες παραβίαζαν την ασφαλιστική νομοθεσία.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε ιδιαίτερα γνωστές παραλίες της Χαλκιδικής και ειδικότερα στην Καλλιθέα και στην Άθυτο. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ήδη οι έλεγχοι επεκτείνονται σε όλες τις δημοφιλείς περιοχές.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα ειδικά κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας κάνουν περισσότερο στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα τουριστικών περιοχών με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, παραβάσεις που εντοπίζονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Εκτός της οικονομικής αστυνομίας, στο κυνήγι των ελέγχων έχουν βγει ειδικά τις τελευταίες ημέρες μέλη της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, μέλη του ΣΔΟΕ, όπως και εφοριακοί από Δ.Ο.Υ. διαφόρων περιοχών.
Οι οικονομικές αρχές προσανατολίζονται στον έλεγχο καταστημάτων αλλά και πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν χωρίς να κόβουν αποδείξεις, αφού δεν έχουν καν άδεια και ταμειακές μηχανές.
Το σαφάρι των ελέγχων αναμένεται να είναι ακόμα πιο εντατικό τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς λόγω της αυξημένης κίνησης σε τουριστικές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι πιθανό οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να φοροδιαφύγουν ή να κάνουν άλλες παραβάσεις για να κερδοφορήσουν ακόμα περισσότερο. Αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας διαβεβαίωναν πως σε σχέση με πέρσι οι φετινοί έλεγχοι θα είναι περισσότεροι, καθώς οι υπηρεσίες έχουν ενισχυθεί, ενώ πλέον η υπηρεσία έχει αποκτήσει εμπειρία σε τέτοιες έρευνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου