.

8 Ιουν 2017

Γερμανοί δημοσιογράφοι γνωρίζουν τη 'μοναστηριακή κουζίνα'

Εικόνες ενός προορισμού που γειτνιάζει με το παγκόσμιο λίκνο της Ορθοδοξίας και
φιλοξενεί στις πράσινες πλαγιές του δεκάδες προσκυνηματικά μνημεία προωθήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον κόσμο μέσω του φωτογραφικού υλικού που ήδη αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διακεκριμένους Γερμανούς εκπροσώπους Τύπου. Οι τελευταίοι έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες της 3ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA 2017 με τίτλο “Η μοναστηριακή κουζίνα”, προκειμένου να καταγράψουν και να δημοσιεύσουν σε σημαντικές γερμανικές εκδόσεις τη δυναμική και το εύρος της.

Η ενότητα εστίασε στην προώθηση της χαρτογραφημένης προσκυνηματικής διαδρομής με τίτλο “Από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα”, η οποία μεταξύ άλλων προσέλκυσε στην Ανατολική Χαλκιδική μεγάλο γερμανικό τουριστικό γραφείο με ειδίκευση στις προσκυνηματικές περιηγήσεις.


Γερμανοί εκπρόσωποι του Τύπου φωτογραφίζονται με μέλη τοπικών φορέων στη Μεγάλη Παναγία.


Οι δραστηριότητες της ενότητας ανέδειξαν εξάλλου σημαντικά τοπικά προσκυνήματα μέσα από τη διοργάνωση θρησκευτικών “κουρμπανιών”, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τόσο στο Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας όσο και στον Άγιο Νικόλα του Βουνού της Στρατονίκης. Έμφαση δόθηκε όμως και στην παράδοση μαθημάτων παρασκευής οργανικών καλλυντικών από βότανα του Άθωνα, τα οποία παραδόθηκαν από την κα Χρύσα Γρηγορίου στο “AVATON education & experimental farm”, συνεπαίρνοντας τους συμμετέχοντες και δημιουργώντας σε αυτούς την αίσθηση της άσπιλης διαφορετικότητας.


Γερμανοί δημοσιογράφοι παρασκευάζουν σαπούνι με βότανα από τον Άθωνα με τη Χρύσσα Γρηγορίου στο Anaton Educational Farm.


Ιδιαίτερη στιγμή της διοργάνωσης αποτέλεσε η συμμετοχή σε αυτήν του Αγιορείτη Μοναχού Νικήτα, ο οποίος επιμελήθηκε το μοναστηριακό δείπνο που παρατέθηκε στο εστιατόριο “Το Χρυσό Αγκίστρι” της Ουρανούπολης, παρουσιάζοντας στο κοινό την αυθεντική κουζίνα του Αγίου Όρους, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια για ολόκληρο τον κόσμο.


Ηλίας και Χρήστος Γκιούρα, στο “Χρυσό Αγκίστρι “μαγειρεύουν με τον αγιορείτη Μοναχό Νικήτα.
Γαστροπολιτιστικοί περίπατοι ανάμεσα στα βυζαντινά μνημεία της Ουρανούπολης και στα καταστήματα μοναστηριακών ειδών, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευθούν μοναστηριακά προϊόντα και να ενημερωθούν για τις αθωνικές συνήθειες, έκλεισαν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων μιας ενότητας που συγκεντρώνει πάντα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του τουριστικού κοινού.
Στη φωτογραφία, μοναστηριακό Κουρμπάνι στον Άγιο Νικόλα του Βουνού της Στρατονίκης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis