.

8 Ιουν 2017

Φέρνουν νομοσχέδιο-«σκούπα» με νέα μνημονιακά μέτρα!

Ακόμα ένα μνημονιακό νομοσχέδιο αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση προκειμένου να «κλείσουν» όλες οι εκκρεμότητες ενόψει του
επικείμενου Eurogroup, μήπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πείσει τους εταίρους να δώσουν κάτι για το χρέος.
Σύμφωνα με το Liberal.gr, το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει περίπου 20 προαπαιτούμενα, μερικά εκ των οποίων δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν νέους τριγμούς στην κυβέρνηση.
Όπως για παράδειγμα η επεξεργασία των αιτήσεων συνταξιοδότησης με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, καθώς τουλάχιστον το 10% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από τις 13 Μαΐου 2016 ως τον Δεκέμβριο του 2016 πρέπει να επανυπολογιστούν και να διεκπεραιωθούν.
Ανάμεσα στις ρυθμίσεις αναμένεται να είναι και η επέκταση της προσωρινής εθελοντικής συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και το 2018, καθώς επίσης η έναρξη της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, αλλά και μια περαιτέρω ρύθμιση σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο παραμένει ακόμη άγνωστη (ορισμένοι εκτιμούν ότι θα έρθει στην Βουλή μέχρι την Παρασκευή) ενώ το ίδιο ισχύει για την πορεία του στη Βουλή. Δεν αποκλείεται αν τελικά κατατεθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο να ψηφιστεί στην Ολομέλεια μέχρι και την Τετάρτη. Αύριο, πάντως, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης αναμένεται να ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου παρείχαν περαιτέρω ενημέρωση στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αύριο στις 4 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis