.

1 Ιουν 2017

Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης για το ΑλκοόλΜαθαίνω τις συνέπειες της αλόγιστης κατανάλωσης  - Ενημερώνω το παιδί μου

Την 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης του κοινού για
την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη της Diageo.


Η εκστρατεία αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ.

Στόχος της είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Ενημερώσου αναλυτικά γύρω από το αλκοόλ εδώ.

Μάθε τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνεις

Η εκστρατεία αυτή υποστηρίζεται από το Drink IQ, έναν διαδραστικό ιστότοπο (https://www.drinkiq.com/el-gr/), στον οποίο ο δημότης μπορεί με απλές κινήσεις να μάθει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.


«Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί».

Παράλληλα η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ), με τη στήριξη της Diageo Hellas δημιούργησε την ιστοσελίδα www.socped.gr, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί».Μέσω αυτής της ενότητας ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου