.

27 Μαΐ 2017

το KOUZINA 2017 στην Βαρβάρα

Την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, η μεγάλη τοπική γιορτή της
γαστρονομίας και του πολιτισμού, το KOUZINA, πραγματοποίησε μία από τις 32 κύριες εκδηλώσεις του στην Κεντρική Πλατεία της Βαρβάρας.
Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας από το Παράρτημα Ηπείρου οι κ.κ. Τάσος Τόλης , Θανάσης Βρετος και Ευαγγελία Γιαννογιωργου μας δίδαξαν πώς φτιάχνονται οι παραδοσιακές ηπειρώτικες κρεατόπιτες και γαλατόπιτες, ενώ μέλη του δικού μας Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρ
ας «Δρυάδες» έδειξαν στους Ηπειρώτες επαγγελματίες της γαστρονομίας πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή μας τραχανόπιτα.
Σε αυτήν τη γαστρονομική πανδαισία συμμετείχαν και οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βαρβάρας όπου η μαζί με τις "Δρυάδες"" ετοίμασαν λαχταριστά εδέσματα και έναν πλούσιο μπουφέ για τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους και όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους! Η Χορευτική Ομάδα Βαρβάρας πλαισιωμένη και από φίλες από το Γυναικείο Σύλλογο Νεοχωρίου και το παιδικό τμήμα χόρεψαν παραδοσιακούς Χαλκιδικιωτικους χορούς σκόρπισαν το κέφι και ξεσήκωσαν τον κόσμο να χορέψει μαζί τους . Πιστεύω ότι δείξαμε σε όλους ότι η ζεστή και απλόχερη φιλοξενία δεν αποτελεί θέμα ακριβού προϋπολογισμού αλλά ζήτημα ψυχής, ανθρωπιάς και αγάπης για τον τόπο και τους ανθρώπους. Για εμάς, τους ανθρώπους της Βαρβάρας, αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό αποδεικνύουμε καθημερινά ! Να είμαστε όλοι καλά και πάντα ενωμένοι!0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου