.

5 Μαΐ 2017

ΑΛΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ... ΑΥΤΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ?

«Αυτοψία της Δημοκρατίας – Μετά τις σοβαρές επιπτώσεις στις Σκουριές (ε;;;) και η Στρατονίκη μοιάζει να χτυπήθηκε από σεισμό»!!!

Έτσι διαφημίζει η εφημερίδα Δημοκρατία, ιδιοκτησίας Φιλιππάκη, το φοβερό της άρθρο με τίτλο «”Άνοιξε” η γη στα χωριά της Χαλκιδικής λόγω των εξορύξεων»Βέβαια το θέμα για τα «χωριά της Χαλκιδικής» αφορά τις γνωστές ρωγματώσεις της Στρατονίκης. 

Υπογράφει η κα Ντόνια Κανιτσάκη, η οποία στα βήματα της Ντίνας Δασκαλοπούλου της Εφημερίδας των Συντακτών, δεν φείδεται γλαφυρών περιγραφών και υπερβολών για να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη…

«Τόνοι εκρηκτικών ξεκοιλιάζουν τους πρόποδες του βουνού Στρεμπενίκος, όπου βρίσκεται η Στρατονίκη. Κανείς, ωστόσο, δεν τολμά να μιλήσει, να ανοίξει το σπίτι του. Τα στόματα είναι σφραγισμένα ο φόβος βασιλεύει. 

Οι διαμαρτυρίες γίνονται μόνο στον δήμο, πουθενά αλλού. Οι κάτοικοι της Στρατονίκης φοβούνται να μιλήσουν, φοβούνται όμως και μη συμβεί κανένα κακό και πέσει το σπίτι τους και τους πλακώσει. Αν συμβεί κάτι, θα πάρω καραμπίνα και όποιον πάρει ο Χάρος! ακούγεται στα καφενεία.». Ωραίο και ζωντανό, πιασάρικο κείμενο, έτσι; 

Δεν λείπει βέβαια και η απαραίτητη δήλωση του δημάρχου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει πως μάλλον δεν φταίει η εξόρυξη για τις ρωγματώσεις:

«Υπάρχουν τρεις ισχυρισμοί: α) ότι οι ρωγμές και οι καθιζήσεις οφείλονται στην ποιότητα των εδαφών, β) ότι οφείλονται στις κινήσεις των υπόγειων νερών και γ) ότι οφείλονται στις εκρήξεις. Εμείς πιστεύουμε ότι οφείλονται στις εκρήξεις. […] Ακόμα όμως κι αν φταίνε τα νερά ή το έδαφος, είναι σίγουρο ότι με τις εκρήξεις το πρόβλημα επιτείνεται. Αγωνιώ, σε περίπτωση ενός μέτριου σε ισχύ σεισμού, μήπως κάποια κτίρια δεν αντέξουν και έχουμε θύματα» καταλήγει ο δήμαρχος.

Ευτυχώς που έχουμε το δήμαρχό μας και αγωνιά.

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αν υπήρχε ουσιαστική αυτοψία της εφημερίδας στη Στρατονίκη θα έπρεπε να αναδείξει και άλλα θέματα. Το ζήτημα των σκουπιδιών, για παράδειγμα, που ταλανίζει το χωριό όπως και τα περισσότερα χωριά του δήμου και με σχετική ερώτηση προς τον κ. Ζουμπά. Κάτι τέτοιο δεν είδαμε όμως στα φύλλα της εφημερίδας που ακολούθησαν.

Καλά που έβαλαν και δηλώσεις του εκτελούντος χρέη δημάρχου, που έδωσε τη διάσταση της ποιότητας του εδάφους στη Στρατονίκη, ως πιθανή αιτία για τις καθιζήσεις.

Το να διερευνήσει η εφημερίδα επιστημονικά το θέμα ζητώντας απόψεις ειδικών γεωλόγων, μη ενσωματωμένων στην antigold λογική και ρητορική ούτε λόγος... Αν δεν είναι εθισμένος ο επιστήμονας στην κινδυνολογία, πως να σου πετύχει η... αυτοψία. 

Αναμένουμε πιο... σοβαρές αυτοψίες στη συνέχεια από εφημερίδες που αποδεδειγμένα το έχουν. "Όνομα και μη χωριό" που λέει και μια παροιμία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis