.

6 Μαΐ 2017

Μήνυμα Πουλάκη στο δήμαρχο Κασσάνδρας για συμβασιούχους: Ο νόμος είναι σαφής

Με τους εργαζομένους του Δ. Κασσάνδρας των οποίων οι συμβάσεις δεν παρατάθηκαν από τον οικείο δήμο, παρά τη σχετική πρόβλεψη του νόμου συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας
του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Χαλκιδική.
Ο κ. Πουλάκης τους διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του Υπουργείου καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, τονίζοντας ωστόσο ότι ο νόμος είναι σαφής και δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Δήμων η εφαρμογή του. Μ’ αυτό τον τρόπο έστειλε σαφές μήνυμα στον δήμαρχο Βασίλη Κυρίτση, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, πρόσφατα κλήθηκε σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης «λόγω του ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το άρθρο 16 του ν. 4429/2016 για το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».
Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ μίλησε σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ όπου ανέφερε μεταξύ άλλων, «προσπαθήσαμε και προσπαθούμε καθημερινά να στηρίξουμε τους ΟΤΑ και να αναστρέψουμε την πορεία υποβάθμισής τους».
Στην ομιλία του, με αντικείμενο την παρουσίαση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσίασε τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση, συνδέοντας τις προταθείσες αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο τόσο με τον απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου του ΥΠΕΣ κατά τα τελευταία δύο χρόνια όσο και με το υπό κατάθεση “νομοσχέδιο-σκούπα” του Υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Εσωτερικών ειδικότερα, έχει σαφή και αδιαπραγμάτευση άποψη υπέρ της στήριξης και της αναβάθμισης του ρόλου των Δήμων και των Περιφερειών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της διοικητικής, κοινωνικής, πολιτικής, παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου όχι μόνο να βγει από την κρίση, αλλά και να χαράξει ένα όραμα και μία στρατηγική για ένα μέλλον βιώσιμο, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και προκοπής.
Με αυτή την έννοια, οι προτάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί σε σχέση με τη μεταρρύθμιση, δεν είναι ξεκομμένες από τις υπόλοιπες δράσεις και πρωτοβουλίες μας και δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Και νομίζω ότι αυτό το γνωρίζουν και το εκτιμούν όλοι οι αιρετοί με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες προσπάθειες και αγωνίες εδώ και δύο χρόνια, και μάλιστα ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση.»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι του νομού (Πολυγύρου, κ. Αστ. Ζωγράφος, Αριστοτέλη, κ. Γ. Ζουμπάς, Κασσάνδρας, κ. Βασ. Κυρίτσης, Νέας Προποντίδας, κ. Εμμ. Καρράς, και Σιθωνίας, κ. Ι. Τζίτζιος), ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής, κ. Ι. Γιώργος, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αικ. Ιγγλέζη, αιρετοί της περιοχής, καθώς και πλήθος κατοίκων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis