.

28 Μαΐ 2017

Δεν πληρώνουν, αλλά τα περιμένουν τα βερίκοκα οι έμποροι στη Χαλκιδική«Κρυφτό» µε τους παραγωγούς «παίζουν» εδώ και λίγες µέρες στα χωριά της
Χαλκιδικής οι έµποροι, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκοµιδή βερίκοκων της επιτραπέζιας ποικιλίας «Τιρύνθου», σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.
Έµποροι που έχουν πάει στην Πορταριά, το χωριό που παράγει ετησίως περίπου 10-12.000 τόνους βερίκοκων, όπως αναφέρθηκε στην Agrenda, από τη µια διατείνονται ότι δεν υπάρχει ζήτηση, ούτε από την εγχώρια αγορά, ούτε από το εξωτερικό, αλλά από την άλλη κρατούν τα φορτηγά τους δίπλα στη γεφυροπλάστιγγα και κάνουν αγορές σε χαµηλές τιµές.

«Αν δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν αγορές, τότε γιατί δεν φεύγουν από την περιοχή», διερωτάται µε νόηµα ο παραγωγός Νικόλαος Ντέκης, ο οποίος υπολογίζει φέτος να πιάσει περίπου 700-800 τόνους βερίκοκου και προβληµατίζεται έντονα για το πώς θα µπορέσει να τη διαθέσει µε µια τιµή που να µπορεί να καλύψει έστω το κόστος παραγωγής του.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκολοφορεί μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch το Σάββατο 27 Μαΐου στα περίπτερα όλης της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου