.

25 Μαΐ 2017

Στον αέρα τα διπλώματα οδήγησης

Από τον Ιούνιο υπάρχει κίνδυνος να μην γίνουν οι πρακτικές εξετάσεις οδήγησης. 
Δεν μπορεί να βγεί το πρόγραμμα, γιατί κανείς δεν γνωρίζει πώς θα γίνονται από τον

επόμενο μήνα οι εξετάσεις. 
Μέχρι σήμερα, με τροπολογία, οι εξεταστές παίρνουν εξτρά αποζημίωση 174 ευρώ για την εκτός ωραρίου εργασία. 
Η τροπολογία λήγει στις 31 Μαΐου είπε ο Δ. Σαλονικίδης πρόεδρος των εργαζομένων διεύθυνσης μεταφορών και ΚΤΕΟ κεντρικής Μακεδονίας.


Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον ΥΠΟΜΙΔΑ Χρ. Σπίρτζη, αλλά δεν έχουμε εισακουστεί τόνισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Σαλονικίδη για να μην τιναχτεί στον αέρα το σύστημα θα πρέπει είτε να παραταθεί η τροπολογία, είτε με απόφαση του υπουργού να αλλάξει το πρόγραμμα εξετάσεων και αυτές να γίνονται μόνον εντός ωραρίου εργασίας.


Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών έστειλε η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. 
Ζητά οριστική διευθέτηση του ζητήματος για να μην επαναληφθούν τα περσινά προβλήματα. 

Την επιστολή υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο οποίος επισημαίνει ότι «ζητούμε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, προτού λήξει η νομοθετική ρύθμιση και ενσκήψουν ξανά τα περσινά προβλήματα με τους εξεταστές και με τους υποψήφιους οδηγούς. Το πρόβλημα προκλήθηκε μετά την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης, λόγω του Νόμου 4354/2015, για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας, αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη διαδικασία εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που έχει σχέση με τη δημόσια ασφάλεια και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην οδήγηση και την εργασία. Πέρσι, με τις πιέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιτύχαμε την προσωρινή ρύθμιση του ζητήματος. Όμως οφείλει η Κυβέρνηση να αναλάβει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην έχουμε ξανά τα ίδια προβλήματα μετά την 1η Ιουνίου 2017 και να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα. Ο κίνδυνος να προκληθούν εκ νέου δυσλειτουργίες και δυσχέρειες στην ομαλή εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πολιτών να λάβουν άδεια οδήγησης ή να επεκτείνουν αυτή που ήδη κατέχουν είναι ορατός»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου