.

5 Μαΐ 2017

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων 2017 στη Χαλκιδική

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων (ΕΕΝ) ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Blue Green Development με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και
Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Eurodesk και του Erasmus+ θα πραγματοποιήσει τη Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 12.00 με 14.00 στο Λύκειο Νέας Καλλικράτειας- Χαλκιδική),δράση με θέμα « Ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των νέων στα κοινά» εστιάζοντας στο φαινόμενο του ενδοσχολικού ρατσισμού.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων (ΕΕΝ) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ersamus+ και φέτος διοργανώνεται από όγδοη φορά, σε συνέχεια της επιτυχούς υλοποίησης της κατά τα προηγούμενα έτη. Από 1 έως 7 Μαΐου 2017 θα λάβουν χώρα...
ταυτόχρονα εκδηλώσεις τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά. Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων, με σύνθημα «Shape itmove itbe it», δίνει έμφαση στις θεματικές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ένταξης, της δημοκρατίας και της ενεργού συμμετοχής στα κοινά. 
Η δράση θα απευθύνεται σε μαθητές του Λυκείου και θα δίνει έμφαση στην καταπολέμηση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στην εποχή της κρίσης, με στόχο την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής και ενδυνάμωσης των νέων στην αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στην εποχή της κρίσης.


Η Πρωτοβουλία Νέων θα αφορά δράσεις άτυπης εκπαίδευσης και διαβούλευσης που συντονίζονται από επιστήμονες και έχουν ως στόχο την καταγραφή και τεκμηρίωση των αντιλήψεων των νέων σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού και ειδικότερα του φαινομένου του σχολικού ρατσισμού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis