.

17 Απρ 2017

Σάκης Αρναούτογλου: Νέες ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να εισέλθουν στην Ελλάδα


 Ποια είναι η πιθανότητα παγετού στα ημιορεινά-ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις νυχτρερινά και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου 21/22 Απριλίου?

Ένα από τα μετεωρολογικά φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στους γεωργούς κυρίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης είναι ο παγετός με την πιο
κρίσιμη περίοδο για τους παγετούς να είναι αυτή κατά το δέσιμο των καρπών!
Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. από την ερχόμενη Πέμπτη και κυρίως την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο οι ψυχρότερες αέριες μάζες που αναμένεται να εισέλθουν στον Ελλαδικό χώρα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (70% με 80%) να προκαλέσουν παγετό τα ημιορεινά - ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδα και κυρίως αυτά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, και της Θράκης καθώς ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να πέσει τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες (της Παρασκευής και του Σαββάτου) στους -2 με -4 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Στα πεδινά προαναφερθέντα τμήματα η θερμοκρασία θα πλησιάσει αλλά δεν δείχνει ικανή να πέσει κάτω από το μηδέν.
Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες και τις επόμενες ημέρες και
μέσα από το facebook: SakisArnaoutoglouForecasts/.
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου