.

12 Απρ 2017

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας: Τρία ασθενοφόρα για όλη τη Χαλκιδική

Με πολλά προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη εισέρχεται στην τουριστική σεζόν η Χαλκιδική. Λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό στην
Ουρανούπολη με τον 38χρονο που ξεψύχησε αναμένοντας για σχεδόν δύο ώρες το ασθενοφόρο, ένας δεύτερος θάνατος, αυτή τη φορά ενός 55χρονου στη χερσόνησο της Κασσάνδρας ανέδειξε περαιτέρω το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.
«Για να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση κάθε ασθενοφόρο χρειάζεται 11 διασώστες. Στο ΕΚΑΒ Χαλκιδικής υπηρετούν από 28 έως 32 άτομα στην καλύτερη περίπτωση, με αποτέλεσμα να καλύπτεται η περιοχή μετά βίας με τρία ασθενοφόρα. Για να καλυφθεί επαρκώς, το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής χρειάζεται έξι ασθενοφόρο και 66 διασώστες».
Τα παραπάνω ανέφερε στην εφημερίδα ''Έθνος'' ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Παλαιολόγου. Η στελέχωση αυτή, σημειώνει, ισχύει και το καλοκαίρι με τον πληθυσμό της περιοχής να πολλαπλασιάζεται λόγω τουρισμού.
Οι ελλείψεις έχουν επισημανθεί προς τη διοίκηση με έγγραφα, ενώ το σωματείο εργαζομένων έκανε πέρσι μηνυτήρια αναφορά προς κάθε υπεύθυνο.
Σε ανάλογη ενέργεια προχωρεί και φέτος έπειτα από τα δύο τραγικά περιστατικά. Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγου η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται: «Το ΕΚΑΒ προκήρυξε πρόσφατα 93 θέσεις διασωστών για ολόκληρη τη χώρα. Από αυτές οι 60 αφορούν σε ήδη υπηρετούντες, οι οποίοι κάνουν νέα αίτηση πρόσληψης , επειδή δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημά τους για μετάθεση ή απόσπαση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου