.

19 Απρ 2017

Γιατί διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος Αριστοτέλη;

Γιατί διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος; 
Αγαπητοί φίλοι. Αυτή την επιστολή μοίρασα σε όλους τους κατοικους της Στρατονίκης, χέρι χερι και δεν διακίνησα(;) όπως
αναφέρει ο κύριος Δήμαρχος. Όπως αναφέρω, σε επίσκεψη που έκανα στο γραφείο του την 19/8/2016 απο κοινού με τους Τοπικούς Συμβούλους της Στρατονίκης, του έθεσα μια σειρά θεμάτων που αφορούν το χωριό μας. Η υπόσχεση που μας έδωσε ήταν ότι την επόμενη εβδομάδα απο τότε (πέρασαν οκτώ μήνες) θα ερχότανε στη Στρατονίκη για να δούμε τα θέματα επι τόπου. Μέχρι σήμερα η επίσκεψη αυτή δεν έγινε.                   Επι πλέον.Στο δελτίο τύπου του Δήμου μας,που αναρτήθηκε σήμερα σε διάφορα blogs, γίνετε αναφορά μόνο σε ένα θέμα ενώ εγώ αναφέρω τρία θέματα. Αλήθεια, θα μας απαντήσουν  γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος να καθαρίζει το χωριό μας; Δεν γνωρίζουν ότι στο παρελθόν επι Δημαρχείας ΟΛΩΝ των προηγουμένων Δημάρχων, είχαμε πάντα υπάλληλο για την καθαριότητα; Θα μας απαντήσουν αν θα έχουμε νερό κατά την περίοδο του καλοκαιριού; Θα μας απαντήσουν, που άκουσαν τα περί ύπαρξης λίστας με σπίτια που έχουν πρόβλημα, η οποία άκουσον άκουσον όχι μόνο υπάρχει,κατ αυτούς, αλλά "διακινείται" κρυφά σε σκοτεινούς διαδρόμους; Φίλες και φίλοι. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή ακόμα δεν κατάλαβε ότι διοικεί τον Δήμο Αριστοτέλη. Άν το είχε καταλάβει θα ήξερε ότι δεν χρειάζετε την σύμφωνη γνώμη κανενός, ούτε να τους πάρει κανείς απο το χέρι για να κάνει αυτό που πρέπει και θεωρεί σωστό για όλα τα θέματα.                        
                                                                                                               
                           Μαρκογιαννάκης Ιωάννης   
                                                                                               Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου


                                                                                                          Στρατονίκης
Ακολουθεί η επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                            Στρατονίκη 7/4/2017
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ                               
                                                                                Προς όλους τους              

                                                                                 κατοίκους της Στρατονίκης.

Αγαπητοί Συγχωριανοί.
Την Παρασκευή 19/8/2016, πριν οκτώ μήνες περίπου, επισκέφθηκα μετά από ραντεβού, μαζί με τους Τοπικούς Συμβούλους του χωριού μας κ.κ  Μπρίκο
Αριστοτέλη και Κεφαλά Χρήστο, τον κύριο Δήμαρχο στο Δημαρχείο.

Στην συζήτηση, παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κύριος Ψιλιάγκος Δημήτριος.                                                                                           

  Στην συνάντηση αυτή συζητήσαμε κυρίως, τα εξής τρία θέματα.            
Το πρώτο το θέμα ήταν της καθαριότητας του χωριού μας. Ενημέρωσα και πάλι τον κύριο Δήμαρχο ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου στην Στρατονίκη δεν υπάρχει υπάλληλος που να φροντίζει για την καθαριότητα του χωριού. Για άλλη μια φορά μου δόθηκε η απάντηση ότι σύντομα θα δοθεί λύση.
Το δεύτερο θέμα ήταν για το νερό. Ενημέρωσα τον κύριο Δήμαρχο ότι όλο το καλοκαίρι, είχαμε πρόβλημα με την ποσότητα του νερού, γιατί το νερό της γεώτρησης μας, δεν φτάνει για την υδροδότηση του χωριού. Του εξήγησα ότι χωρίς την γεώτρηση των Σταγείρων  δεν θα είχαμε καθόλου νερό για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας  και ότι διακόπταμε την υδροδότηση κατά την διάρκεια της νύχτας για καλύτερη διαχείριση . Του υπενθύμισα ότι  έχω στείλει επιστολές για το θέμα, και έχω κάνει σχετικές αναφορές (συζητήσεις) στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Του είπα ότι στις επιστολές μου,  έχω κάνει πλήρη αναφορά για τις πηγές και τις  γεωτρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή του χωριού μας. Επί πλέον του εξήγησα ότι αν επιλεχθεί μέρος των προτάσεων μου, μόνο του ή συνδυαστικά  θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της ποσότητας του νερού, θα σώσουμε την γεώτρησή μας και θα  εξοικονομήσει αρκετά χρήματα ο Δήμος μας όπως έχω αναλύσει στην Λαική Συνέλευση που έγινε στο χωριό μας.                                                  
Το τρίτο θέμα και σοβαρότερο ήταν αυτό που αφορά τις «σχέσεις» της Στρατονίκης  με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός». Αναφέρθηκα στην συνάντηση που έγινε για το θέμα στα γραφεία της Επιθεώρησης Μεταλλείων  στην Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2016, στην οποία μεταξύ των άλλων Υπηρεσιών παραβρεθήκαμε τόσο ο κύριος Δήμαρχος όσο και εγώ. Του υπενθύμισα ότι στην συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τον  Ιούλιο του 2016  έκανε σχετική αναφορά όπου δημοσίως ανέφερε ότι το θέμα της Στρατονίκης  το γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια και ότι στην συνάντηση της Θεσσαλονίκης είχαμε κοινούς προβληματισμούς. Αμέσως μετά του έκανα την παρακάτω πρόταση και όπως είπα από την αρχή, παρουσία των Τοπικών Συμβούλων του χωριού μας.                                                                                       Η πρότασή μου ήταν η εξής. «Κύριε Δήμαρχε. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας πήρε απόφαση, να μην δέχεται δωρεές από την μεταλλευτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας.  Όμως. Αφού εσείς  πιστεύετε  σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου μας με ημερομηνία 29/7/2016, ότι τα φαινόμενα των ρωγματώσεων σε κτίρια και δρόμους της Στρατονίκης έχουν σχέση με την μεταλλευτική δραστηριότητα κάτω από το χωριό, σάς ζητώ να μεταβάλετε μερικώς την απόφασή σας και να επιτρέψετε την μεταλλευτική εταιρία να εκτελέσει μελέτες και  έργα αποκατάστασης και όχι μόνο,  ΜΟΝΟ στη Στρατονίκη μιας και η εν λόγω εταιρία είναι πρόθυμη για κάτι τέτοιο».  Η απάντηση του Κυρίου Δημάρχου ήταν η εξής. « Όχι Γιάννη, είμαι αρνητικός. Δεν θέλω η εταιρία να κάνει έργα στην Στρατονίκη».                                                                                                      
Μετά από αυτό πήραμε την υπόσχεση ότι την επόμενη εβδομάδα, από τότε, θα επισκεφθούν ο κύριος Δήμαρχος και ο κύριος Αντιδήμαρχος το χωριό μας για να δούμε τα παραπάνω θέματα επιτόπου. Δυστυχώς όμως από τότε πέρασαν σχεδόν οκτώ  μήνες και η επίσκεψη αυτή δεν έγινε. Αγαπητοί συγχωριανοί. Φοβάμαι ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει  διάθεση για επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας. Το μόνο που βλέπω είναι η διάθεση να  ακούγετε ότι υπάρχει πρόβλημα χωρίς να δίνονται λύσεις.   Δεν σας κρύβω ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο με ανησυχεί ιδιαίτερα.
                                                                               Με εκτίμηση.               
                                                                    Μαρκογιαννάκης Ιωάννης         
                                                                 Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου    

                                                                                  Στρατονίκης          


                                

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου