.

9 Απρ 2017

Αποχαρακτηρίζεται επαρχιακός δρόμος για την τόνωση του τουρισμού

Στον αποχαρακτηρισμό της επαρχιακής οδού που συνδέει τις Καλύβες με τη Γερακινή στη Χαλκιδική προχωρά ο δήμος Πολυγύρου, με στόχο να μετατραπεί σε δημοτικό δρόμο και να
μπορεί ο οικείος δήμος να κάνει τις απαραίτητες συντηρήσεις. Η παρέμβαση αυτή, την οποία αναμένεται να εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 10 Απριλίου, κρίνεται αναγκαία, καθώς το καλοκαίρι στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ο δρόμος χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες της γύρω περιοχής.
Πρόκειται για έναν δρόμο μήκους 7,6 χιλιομέτρων, που αποτελούσε τμήμα της παλιάς επαρχιακής οδού και διέρχεται μέσα από τους τουριστικούς οικισμούς. Πλέον όμως, όπως επισημαίνει ο δήμος Πολυγύρου, η διαμπερής κυκλοφορία εξυπηρετείται από τη νέα επαρχιακή οδό Μουδανιών – Νικήτης, οπότε δεν υπάρχει λόγος να παραμένει στο δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο το συγκεκριμένο τμήμα.
Ο δρόμος περνά μέσα από τον οικισμό των Καλυβών, την παραλία Γερακινής και μέσω της διασταύρωσης της Γερακινής φτάνει μέχρι τη συμβολή παλιάς και νέας επαρχιακής οδού λίγο πριν από τον οικισμό Ψακούδια. Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής προς το περιφερειακό συμβούλιο, με τον αποχαρακτηρισμό θα υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών δραστηριοτήτων, θα δοθεί η δυνατότητα για ανάπλαση της περιοχής και για αξιοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών, αλλά και για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής.
Αξιοποίηση ιδιωτικών οικοπέδων
Η ένταξη στο δημοτικό δίκτυο αποτελεί αίτημα του δήμου Πολυγύρου, καθώς όπως αναφέρει ο δήμος «εξυπηρετεί σήμερα, εκτός από τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, τον τουριστικό κόσμο που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της περιοχής (κάμπιγκ, ξενοδοχεία κτλ.), καθώς και τους παραθεριστές με ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες. Η εκτός σχεδίου περιοχή χαρακτηρίζεται περιοχή ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού – αναψυχής. Ο κυκλοφοριακός φόρτος του συγκεκριμένου δρόμου έχει ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αφού οι επισκέπτες που έχουν προορισμό τη Σιθωνία εξυπηρετούνται από το νέο επαρχιακό δίκτυο. Ο χαρακτηρισμός του δρόμου ως δημοτικής οδού θα δώσει στο δήμο τη δυνατότητα της διαμόρφωσης – ανάπλασης, αλλά και σήμανσης του συγκεκριμένου δρόμου, σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής. Επίσης θα δώσει τη δυνατότητα της καλύτερης αξιοποίησης των ιδιωτικών οικοπέδων με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουρισμού και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, η όποια δυνατότητα δυσκολίας υπάρχει στη σύνδεση των εγκαταστάσεων και των ιδιοκτησιών με το επαρχιακό δίκτυο θα εξαλειφθεί, αφού η σύνδεση σε δημοτικό δίκτυο είναι σαφώς λιγότερο απαιτητική απ’ ό,τι σε επαρχιακό δίκτυο».
Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 10 Απριλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης ασφαλτικού οδοστρώματος και επιδιόρθωσης φθορών (επούλωση λάκκων) σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 7.00 το πρωί.
Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους τμήματα τροχαίας Θεσσαλονίκης και με την τροχαία Χαλκηδόνας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Στο μεταξύ σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, επί της οδού Νέας Μοναστηρίου, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος επί της οδού Ν. Μοναστηρίου της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, από τη διασταύρωση της παραπάνω οδού με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου και γίνονται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 1.200 μέτρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου