.

28 Μαρ 2017

Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν με κομμένο λαιμό στην Αρναία Χαλκιδικής

Στο κτηνιατρείο του Ηλία Κορσαββίδη στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σήμερα το σκυλί που ζούσε
για καιρό με τον λαιμό του κομμένο από το περιλαίμιο στην Αρναία της Χαλκιδικής. Το ζώο μετά την έκκληση που έκανε μέσω facebook ένας άνδρα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την τύχη του, κατάφεραν να το πιάσουν το Σάββατο 25 Μαρτίου τρεις εθελοντές οι οποίοι έβαλαν Καλμιβέτ στην σκυλοτροφή και αφού περιόρισαν το ζώο σ’ ένα ερειπωμένο σπίτι μπόρεσαν να το πλησιάσουν αφού είναι ιδιαιτέρως φοβικό και τρέμει τους ανθρώπους.
Η πληγή στο λαιμό του ζώου από το περιλαίμιο που είχε χωθεί στη σάρκα του...
Η Βασιλική Γιώτα εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η ίδια με τον σύζυγο της Θανάση Σκυλίτση και τη φίλη της Αργυρώ Ελευθεριάδου αναζήτησαν αυτό το πλάσμα, που υπέφερε τόσο, και αφού κατάφεραν να το πιάσουν το πήγαν στον κτηνίατρο όπου χειρουργικά αφαιρέθηκε το περιλαίμιο. Όμως ευτυχώς είναι ένα υγιές νεαρό ζώο περίπου 8 μηνών που βασάνισε με την αδιαφορία του ο ιδιοκτήτης του, αφού δεν πάσχει από κάποια ασθένεια. Για την πληγή ξεκίνησε να παίρνει αντιβίωση και πλέον μεταφέρθηκε σε πανσιόν όπου και θα παραμείνει για περίπου τρεις εβδομάδες.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει οικονομικά - αφού η περίθαλψη οι εξετάσεις και τα φάρμακα του κόστισαν μέχρι τώρα 180 ευρώ - ή ενδιαφέρεται να το υιοθετήσει μπορεί να επικοινωνήσει με την Βασιλική Γιώτα μέσω facebook εδώ. Το ζώο φοβάται πολύ τους ανθρώπους και θα χρειαστεί βοήθεια για να συνέλθει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου