.

24 Μαρ 2017

Εκδήλωση ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες στην Χαλκιδική

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για το θεμα της αναρτησης των Δασικών Χαρτών
που έχει ήδη συντελεστεί για το Νομό Χαλκιδικής
Σε αυτό το πλαίσιο η Δημοτική Ενότητα Ανθεμούντα σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα , όπου αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο , ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται και οι τελευταίες εξελίξεις , μετά την προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Εισηγητης της εκδήλωσης ήταν ο Δικηγόρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής , κ. Στυλιανός Βαλιάνος , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα και απάντησε στα πολλαπλά ερωτήματα του κοινού
Στη συζήτηση παρενέβη ειδικός δασολόγος ο οποιος τοποθετηθηκε επί τεχνικών ζητημάτων.
Ο κ. Βαλιάνος , αναλύοντας τα αναφυόμενα ζητήματα σε σχέση με τις εκτός σχεδίου θιγόμενες περιοχές , θύμισε οτι η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων , η οποία έληγε στις 28.04.2017, έλαβε παράταση για άλλες 45 ημέρες, ενώ εξήγησε στο κοινό και τη διαδικάσια απόκτησης οριστικού  τίτλου, από τους καλλιεργητές ,επί των εκχερσωμένων εκτάσεων , μέσω της σχετικής νομοθεσίας.
Τέλος , έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για τον αγροτικό κόσμο της Χώρας , καθώς με το πέρας των Δασικών Χαρτών ανά την Επικράτεια , αναμένεται να αμφισβητηθούν πάνω από 3.000.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει νομοθετική προωτοβουλία για να λύσει το πρόβλημα0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου