.

31 Μαρ 2017

«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ

Αντιμέτωποι με την απώλεια τηλεοπτικών καναλιών περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες είναι εδώ και περίπου τρεις μήνες οι κάτοικοι των
Σταγείρων και της Στρατονίκης. Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, που είναι αρμόδια να επιλύσει το πρόβλημα, επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια και στερεί από τους κατοίκους της περιοχής την ενημέρωση αλλά και την ψυχαγωγία που προσφέρει η τηλεόραση .                                                                                               
    Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετά τις χιονοπτώσεις,  στο πάρκο κεραιών του όρους Στρεμπενίκος παρατηρήθηκε πτώση κεραυνών  με αποτέλεσμα να καταστραφούν μηχανήματα αναμετάδοσης  τηλεοπτικού σήματος καθώς προηγουμένως είχε κλαπεί η χάλκινη αντικεραυνική γείωσή τους που η Δημοτική Αρχη δε φρόντισε να αντικαταστησει.                                                                                                                
    Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει μαύρο» στις τηλεοράσεις της περιοχής. Έκτοτε, η Δημοτική Αρχή όχι μονο δεν ενεργεί για την αποκατάσταση της βλάβης αλλά αντίθετα αδρανεί χωρίς προφανώς να νοιάζεται για το αν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη να ενημερωθουν και να ψυχαγωγούνται. Χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι ηλικιωμενοι,  έχουν ανάγκη να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας τηλεοπτικής συντροφιάς.   
      Η περιοχή βάλλεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν βλάβες στους αναμεταδότες αλλά η νυν Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη δε φαίνεται να διαθέτει τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την ταχύτητα να τις αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά. 
     Έτσι,  εδω και περίπου τρεις μήνες το πρόβλημα στην περιοχή παραμένει άλυτο και δεν εχει αντιμετωπισθεί από τη Δημοτική Αρχή, καθώς απαιτείται σχετική πρόβλεψη στον προυπολογισμό,δέσμευση ποσού και ανάθεση  εργασιών στους αναδόχους τεχνικούς  που συνεργάζονται με το Δήμο, κάτι που προφανώς δεν υπάρχει και αποδεικνύει την προχειρότητα,την αδιαφορία και την έλλειψη προγραμματισμού της νυν Δημοτικής Αρχής.
     Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των  Προέδρων  των Τοπικών Κοινοτήτων Σταγείρων και Στρατονίκης να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα, αυτό δεν ήταν δυνατόν να επιλυθεί πόσο μάλλον όταν δε διαθέτουν τα  μέσα και τους απαραίτητους πόρους. Μέσα και πόρους για τα οποία  αρμόδια είναι η Δημοτική Αρχή.  
      Προφανώς όμως, για τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, είναι αδιάφορο  το αν  οι δημότες  παραμένουν σε μεγάλο βαθμό “ξεκομενοι απο τον κοσμο” γι’αυτό και τρεις μηνες τώρα δεν λύνει το πρόβλημα.    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου