.

24 Μαρ 2017

Λουκέτο βλέπει για 18.700 επιχειρήσεις η ΓΣΕΒΕΕ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην ελληνική οικονομία καθώς η υπερχρέωση, οι
πολιτικές λιτότητας και η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Είναι ενδεικτικό ότι, δύο στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, με την ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ να προβλέπει «λουκέτο» σε18.700 επιχειρήσεις εντός του πρώτου εξάμηνου του 2017, «με κίνδυνο να χαθούν περίπου 34.000 θέσεις εργασίας».
Την ίδια στιγμή το athina984.gr αναφέρει πως, οι επτά στις δέκα επιχειρήσεις μιλούν για επιδείνωση της ρευστότητας και έλλειψη κεφαλαίων από την αγορά που οδηγεί σε ασφυξία τις επιχειρήσεις.
Μάλιστα, την δυσκολία της κατάστασης δείχνει το γεγονός ότι, μόλις το 3,6% των επιχειρήσεων σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, ενώ μόλις το 6,4% έχει υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης επενδύσεων (π.χ. ΕΣΠΑ).
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την εξαμηνιαία αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ του Φεβρουάριου 2017, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη.
Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της ερευνάς, από τον Ιούνιο του 2016 έως και το Φεβρουάριο του 2017 η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλετών προς την εφορία και τους προμηθευτές ήταν 10%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου