.

15 Φεβ 2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''KIDS SAVE LIVES''

Υπουργείο Παιδείας, έγκριση προγράμματος εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας στην
αναζωογόνηση.
Αρχές Φεβρουαρίου (09.02.17), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας πήρε μια σπουδαία απόφαση, ενέκρινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εισηγήθηκαν o ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
KIDS SAVE LIVES
Η πρόταση του KIDS SAVE LIVES και της ΕΕΕΠΦ είχε θετική εισήγηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από πολύμηνη επικοινωνία με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε τελικώς  και επίσημα η εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας (μαθητές πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και των εκπαιδευτικών τους στην ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ από τους δύο φορείς.
Σκοπός του εθελοντικού προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών στα παρακάτω θέματα:
::  Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
::  Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις
::  Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς
::  Χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους
Το ιστορικό…
Οι πρώτες καινοτόμες εκπαιδεύσεις στα Ελληνικά Σχολεία ξεκίνησαν το 2010 με θεαματικά αποτελέσματα
:: Τα παιδιά είναι σφουγγάρια γνώσης, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκτελούσαν άψογα τις δεξιότητες που απαιτούνται πχ για την αναζωογόνηση ενός θύματος καρδιακής ανακοπής
:: Τα παιδιά έγιναν οι πολλαπλασιαστές της αναζωογόνησης και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας
:: Μετά από 7 χρόνια εκπαίδευσης στα Ελληνικά Σχολεία που βρισκόμαστε;
   Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί των Νομών Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας, Σερρών, Πιερίας, όπως επίσης των νήσων Κάσου και Σύμης, εκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά στην ζωή τους σε θέματα που αφορούν την αναζωογόνηση.
  * Εκατοντάδες από αυτούς πιστοποιήθηκαν και κάποιοι  έχουν προοδεύσει τόσο που έγιναν Instructors διεθνών εκπαιδευτικών Οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
  * Παράλληλα 5 Σχολεία στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (οι 4 μετά από την προσωπική επαφή με τον Οργανισμό μας).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου