.

16 Φεβ 2017

Σπείρα πουλούσε Ναρκωτικά σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

 Συνελήφθησαν 6 Έλληνες.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν συσκευασίες

κάνναβης και μικροποσότητες κάνναβης και αμφεταμίνης. 

Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε τοξικοεξαρτημένα άτομα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Πρόκειται για 6 Έλληνες ηλικίας από 24 έως 35 ετών σε βάρος των οποίων, αλλά και του 23χρονου ημεδαπού συνεργού τους, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 5 άτομα ηλικίας από 30 έως 52 ετών για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και 59 ακόμη άτομα ηλικίας από 20 έως 54 ετών, για αγορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα της 11 και 12 Φεβρουαρίου του 2017 σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα 6 μέλη του κυκλώματος σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, συγκρότησαν τουλάχιστον από τα μέσα Νοέμβριου του 2016 εγκληματική ομάδα, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση 4 ανδρών ηλικίας 30, 32, 38 και 52 ετών και μίας 46χρονης γυναίκας, όλοι τους Έλληνες, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους προμήθευαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας με ναρκωτικές ουσίες.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 τα μέλη της συμμορίας πούλησαν ναρκωτικές ουσίες σε 59 άτομα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    12 συσκευασίες με 656 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    7 συσκευασίες με 19 γραμμάρια κοκαΐνης,
•    συσκευασία με μικροποσότητα αμφεταμίνης,
•    3 ζυγαριές ακριβείας,
•    νάιλον συσκευασίες που χρησιμοποιούσαν για την συσκευασία των ναρκωτικών,
•    το χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών,
•    3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους,
•    7 κινητά τηλέφωνα και
•    2 κυνηγετικά όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τους οποίους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου