.

8 Φεβ 2017

Εμπλοκή για τις νέες ταυτότητες

Κόλλησε η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας, το κόστος των οποίων
ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο προβληματισμός επικρατεί στις ελληνικές αρχές για το κόστος καθώς εάν δεν εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό αυτό θα μετακινηθεί στους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσό περίπου 10 ευρώ για κάθε μια νέα ταυτότητα.
Για την καθυστέρηση ενημερώθηκαν αμερικανικά στελέχη που μετέβησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση που γίνεται κάθε χρόνο για την παραμονή της Ελλάδας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας.
Οι Αμερικανοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκαν ότι οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΛΑΣ ολοκλήρωσαν το έργο τους μήνες πριν και από εδώ και πέρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης πότε το σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή.
Αρμόδιες πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν έως και 15 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασίας του διαγωνισμού που σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δείξουν ανοχή.
Οι νέες ταυτότητες
Η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν τσιπάκι, που σε πρώτη φάση θα αποθηκεύει δακτυλικά αποτυπώματα και βιομετρικά χαρακτηριστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου