.

12 Ιαν 2017

Τι πρέπει να κάνουμε όταν ξεπαγώσουν οι σωληνώσεις νερού

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή πρέπει να βρίσκονται οι πολίτες που
αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση και την ύδρευση λόγω παγωμένου νερού στους σωλήνες, καθώς μόλις αρχίσουν να ξεπαγώνουν θα φανεί τι ζημιά έχει γίνει.
Οι ειδικοί συστήνουν πως καλό είναι αν πρόκειται να φύγουν από το σπίτι να κλείνουν τον γενικό του νερού.
«Κατά 80% οι παγωμένες σωληνώσεις που θα ξεπαγώσουν, θα είναι σπασμένες ήδη, γιατί το πάγωμα λόγω διαστολής θα έχει κάνει ζημιά. Αυτό δεν φαίνεται γιατί είναι παγωμένα όλα. Μόλις ξεπαγώσει θα φανεί τι ζημιά έγινε. Μπορεί να υπάρχει ζημιά και στον λέβητα. Μέχρι τώρα όλα τα περιστατικά αφορούν σπασμένες σωλήνες νερού και αυτό έγινε επειδή δεν ήταν σωστά μονωμένες οι σωληνώσεις».
Η πρόταση ειναι  να ξεπαγώσουμε -εάν μπορούμε - μια εξωτερική βρύση με σεσουάρ. Δηλαδή εάν έχουμε σε ένα μπαλκόνι μια βρύση, προσπαθούμε να την ξεπαγώσουμε σιγά σιγά με σεσουάρ να τη ζεστάνουμε και να ανοίξουμε το χερούλι για να μπορεί να ξεπαγώσει και να την αφήσουμε λίγο ανοιχτή γιατί με το που θα ξεπαγώσουν όλα, κάπου πρέπει να τρέξει το νερό, να φύγει. Το καλύτερο φυσικά, όπως λέει είναι να αφήσουμε μια βρύση εσωτερική ανοιχτή αν είναι παγωμένα όλα για να φύγει το νερό. Αν είμαστε σε χωριό ή κάπου με αυλή να προσέχουμε να μην τρέχουν τα νερά στο δρόμο.

Τι κάνουμε όταν περάσει ο παγετός; «Όταν τελειώσουν όλα αυτά φωνάζουμε τους υδραυλικούς για να μονώσουν τις σωλήνες με καλές μονώσεις διπλές και τριπλές».
Μονώνουμε και τα ρολόγια ύδρευσης, αν και σε ότι αφορά τα ρολόγια επειδή τα περισσότερα  είναι  μέσα στις οικοδομές είναι σπάνιο να παγώσουν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου