.

18 Ιαν 2017

Κασσάνδρα-συμβασιούχοι: Ανένδοτος ο δήμαρχος -Καταγγελία σε ΣΕΠΕ, Αποκεντρωμένη

Ανένδοτος παραμένει ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, ένας από τους τρεις αιρετούς (Κορίνθου,  Ανατολικής Μάνης, και η διοίκηση
του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας), που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας στο δήμο τους. Αυτό προέκυψε κατά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των 57 συμβασιούχων του δήμου στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, παρουσία της γραμματέως του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπροσώπου της ΔΑΣ ΟΤΑ, Κλεοπάτρας Χοροζίδου.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι ο δήμαρχος αρνήθηκε να μπει σε διάλογο μαζί τους, απλώς κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο χαρακτηρίζει το νόμο Βερναρδάκη παράνομο και αντισυνταγματικό, ενώ τονίζει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει τη θέση του το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν πρόκειται να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις, γιατί «δεν θέλει να πληρώσει από την τσέπη του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πλην του ΣΕΠΕ καταγγελία κατά του κ. Κυρίτση έχει γίνει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης η οποία, εφόσον διαπιστώσει ότι δεν τηρεί το νόμο, υποχρεούται να τον ελέγξει πειθαρχικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου