.

6 Ιαν 2017

Ο καιρός την Παρασκευή 6/1/2017


Ο σημαντικά επιδεινωμένος καιρός αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα με, αρχικά (την Παρασκευή) τοπικά ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν σε περιοχές της βόρειας και βαθμιαία κεντρικής χώρας, ακόμα και με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το Σάββατο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τα χιόνια θα φτάσουν και σε πεδινές περιοχές και της νότιας ηπειρωτικής χώρας, ενώ τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Από την Κυριακή, θα έχουμε βελτίωση στα δυτικά και εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια. Οι άνεμοι βαθμιαία από την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο θα είναι βοριάδες 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ, ενώ την Κυριακή σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός θα σημειώνεται σε περιοχές της ηπειρωτικής και βόρειας χώρας αντίστοιχα.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή (Θεοφάνεια):
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, αρχικά βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά πεδινά και χιόνια στα υπόλοιπα, βαθμιαία τοπικές χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία σε πτώση από τους 10 θα κατέβει έως τους μείον 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, στα πεδινά χιονόνερο και γρήγορα χιόνι, χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 3 έως μείον 5 βαθμούς το βράδυ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου