.

13 Οκτ 2016

Ξεκινάει το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Συμβουλές από τη ΓΓ Καταναλωτή

Το προσεχές Σάββατο 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, σε τιμές που αναμένεται -με τα σημερινά δεδομένα- να κυμανθούν στα 93-94 λεπτά το λίτρο. Σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γ.Γ. Καταναλωτή τουυπουργείου Οικονομίας, η ογκομέτρηση της δεξαμενής και η μέτρησητου ύψους της στάθμης τουπετρελαίου πριν και μετά την παράδοση είναι οι βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι καταναλωτές.
Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον στην αρχή της περιόδου θα είναι περιορισμένη, καθώς οι καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι ακόμη καλές.
Επιπλέον, πολλά νοικοκυριά διαθέτουν αποθέματα πετρελαίου από την περυσινή περίοδο όταν ο χειμώνας ήταν ήπιος, ενώ οι τιμές του πετρελαίου τον Ιανουάριο είχαν υποχωρήσει κάτω και από τα 70 λεπτά το λίτρο.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς προτού προβούν σε παραγγελία πετρελαίου ώστε να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
  • Πριν από την παραλαβή πετρελαίου καλό είναι να έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων και υπάρχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία καθαρότερου περιβάλλοντος. Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση της εγκατάστασης είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο – Μάιο) ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού και γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός της.
  • Κατά την παραλαβή του πετρελαίου πρέπει να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων.
  • Η παραλαβή του πετρελαίου να γίνεται κατά προτίμηση από δύο άτομα, ώστε ο έλεγχος των προμηθευτών να είναι μεγαλύτερος.
  • Το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο και αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του, πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.
  • Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο πρέπει να καταγράφει πάντοτε την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή τόσο πριν όσο και μετά την παραλαβή, παρουσία του βυτιοφορέα.
  • Κατά την παραλαβή του πετρελαίου καλό είναι να μην εμπιστεύονται μόνο το μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν και δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο.
  • Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο καλό είναι να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής για να μπορεί να υπολογίσει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής.
  • Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν παρέλθει 5-6 λεπτά.
  • Η πληρωμή του πετρελαίου πρέπει να γίνεται εφόσον λάβουν το απαραίτητο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη) στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ύψος της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα, καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, Α.Φ.Μ., η ποσότητα του πετρελαίου, το ποσό πληρωμής, η ώρα παράδοσης κ.λ.π.).

Ποιοι καλούνται να επιστρέψουν τις προσωρινές συντάξεις

Αναδρομικές μειώσεις κρύβονται στις προσωρινές συντάξεις που λαμβάνουν

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

θεματική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων όλων των

Έτσι θα είναι οι μηχανές του μέλλοντος που δεν χρειάζεται κράνος.

Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημιουργήσει ειδικευμένα τμήματα τα

Αίτηση – δήλωση κυψελών Διαχείμασης

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής καλεί  όλους τους Μελισσοκόμους   να προσέλθουν στο γραφεία της στον

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο προσποιούμενοι τους αστυνομικούς στην Χαλκιδική

Δικογραφία για απάτη σε βάρος 45χρονου ο οποίος προσποιούνταν τον αστυνομικό , σχηματίσθηκε από

Επενδύουμε στην εκπαίδευση και στην εθελοντική διάσωση
 Στρέφουμε το βλέμμα στην ασφάλεια και στην προστασία των εργαζομένων.Η εκδήλωση απονομής πιστοποιήσεων, που πραγματοποιήθηκε

Εννέα συμβουλές για να εργαζόμαστε χωρίς άγχος!

Τα εργασιακό άγχος το «συναντάμε» σε όλα τα επίπεδα και όλες τις βαθμίδες. Όλοι και ο

Εντοπίσθηκε εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης μέσα σε σπίτι στη Χαλκιδική

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι απαλλάσσονται, τι αλλάζει στα κριτήρια.

Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίστηκε να λαμβάνονται υπόψη τα χωριά και νησιά όπως ήταν

"Τρομερή εξέλιξη στην καριέρα του Γιάννη Γιαννιώτα!"

Ας αρχίσουμε με ένα δεδομένο: Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι ένας εξαιρετικός

Ανασχηματισμός Κυβέρνησης τη Δευτέρα 17/10. Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν, μετά τον ανασχηματισμό που

Χωρίς ρεύμα σήμερα περιοχἐς των Μουδανιών στη Χαλκιδική

Χωρίς ρεύμα θα μείνουν σήμερα περιοχές της δημοτικής κοινότητας

Ο καιρός την Πέμπτη 13/10/2016

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και