.

6 Απρ 2016

ΟΓΑ: Από σήμερα η υποβολή του εντύπου Ε21 για τα οικογενειακά επιδόματα

Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις

Από σήμερα θα είναι διαθέσιμη στο Taxisnet η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις.

Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Σε κάθε περίπτωση οι νέοι αιτούντες του Α21 θα πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα για να εκκαθαριστεί η δήλωση τους, καθώς έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί η προκαταβολή στους περσινούς δικαιούχους ανεξάρτητα εάν έχουν υποβάλει Ε1 και Α21 για 2016.

Εκτιμάται πως περίπου 700.000 δικαιούχοι θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα, χωρίς να υποβάλλουν Α21, ενώ θα κληθούν να υποβάλλουν νέο Α21 μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου