.

13 Φεβ 2016

Και ο Σκουρλέτης ...στην κοσμάρα του

«Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης έως τον Μάρτιο αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης
και επιθυμία μεγάλου μέρους των δανειστών, διότι η παράταση της εκκρεμότητας επιδρά αρνητικά στα μεγέθη της οικονομίας, αλλά και στην ψυχολογία και τις αντοχές του κόσμου», σημειώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Για το ασφαλιστικό, ο υπουργός χαρακτηρίζει «στρατηγικό στόχο» την επιλογή της μη μείωσης των συντάξεων, εφόσον «οι επιπτώσεις από τη μείωσή τους», στα μισά νοικοκυριά τα οποία στηρίζονται σε αυτές, θα επέφερε υφεσιακό σοκ στην οικονομία.
Ο υπουργός ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, λόγω πιέσεων από την πλευρά των εταίρων για λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, αποκλείει κάθε περίπτωση. Επισημαίνει ότι «κάτι τέτοιο δεν τολμά να το ξεστομίσει ούτε η κυβέρνηση» και ότι αυτό που εισπράττει η κυβέρνηση από την κοινωνία είναι η ανάγκη γρήγορης και σταθερής κίνησης στον δρόμο της εξόδου από την ύφεση.
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και πέρα από τον «παραμορφωτικό φακό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που διαμεσολαβεί παρουσιάζοντας ότι επιθυμείται η πτώσης της κυβέρνησης», όπως σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης «οι κοινωνικές ομάδες εκφράζουν μια αγωνία στην οποία ο διάλογος αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο απάντησης.
Σε παρατήρηση περί εικόνας δυσλειτουργίας της κυβέρνησης στην επικοινωνία και τον συντονισμό, ο υπουργός αποδίδει την αιτία στον «ανοιχτό πόλεμο, χωρίς προηγούμενο» που της έχουν κηρύξει «τα διαπλεκόμενα» ΜΜΕ, τα οποία έχοντας «πάρει διαζύγιο με την δημοσιογραφική δεοντολογία, παραπληροφορούν και κάνουν το άσπρο μαύρο».
Για την επένδυση στις Σκουριές, εκτιμά ότι οι δηλώσεις και η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας καθώς και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της από τον Καναδά «δείχνουν πως οι αποφάσεις της λαμβάνονται κατά κύριο λόγο με γνώμονα της εξελίξεις στην αγορά χρυσού, και όχι με βάση τις προσχηματικές δηλώσεις που προκλητικά διατυπώθηκαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας».
Τέλος για το ταξίδι στο Ιράν, δηλώνει ότι ήταν απόλυτα θετικό για τη χώρα με τα θέματα της ενέργειας να αποτελούν το κορυφαίο πεδίο της συνεργασίας μας, ενώ δρομολογήθηκαν ήδη σημαντικές συνεργασίες μεταξύ ιρανικών και ελληνικών εταιρειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου