.

16 Οκτ 2015

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ τη στύση

Το αλκοόλ θεωρείται πως έχει θετική επίδραση στη σεξουαλικότητα, δεδομένου

Υπάρχει Θεός;

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΔΕΝ ΤΟΝ

Αλεξιάδης: Από φέτος οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Για όλους και για όλα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στον

H αριστερά της Ελλάδος - Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία των "αριστερών" του ΣΥΡΙΖΑ

Η αριστερά της Ελλάδος φαίνεται να είναι από τις πιο πλούσιες του κόσμου

Η Χαλκιδική φιλοδοξεί να κατακτήσει τη Γαλλική αγορά!

ajt05Στις 10-13 Οκτωβρίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πολύγυρο

Με λαμπρότητα θα εορτασθεί στην πρωτεύουσα του νομού η επέτειος της 28ης

4η Γιορτή Ροδιού στα Ριζά

rodi2015Την 4η Γιορτή Ροδιού οργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική

Θάνατος λουόμενου στην Σάρτη Χαλκιδικής

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες

Άλλη μια χαμένη χρονιά το 2016 για τους νέους! Αύξηση της Ανεργίας στο 25,8!!!

Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή των

Tη Δευτέρα διακόπτονται όλα τα μαθητικά δρομολόγια στο Νομό Χαλκιδικής

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΚΤΕΛ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για αγοραπωλησία ναρκωτικών στη Χαλκιδική

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για το Ασφαλιστικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη δημοσιότητα το πόρισμα για το ΑσφαλιστικόΣτη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου το πόρισμα της "Επτιροπής Σοφών" για το Ασφαλιστικό από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Το σχετικό πόρισμα, το οποίο έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα τεθεί σε διαβούλευση για έναν μήνα και θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία θα ψηφιστεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής, ο στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός εθνικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης με ένταξη σε αυτό όλων των φορέων κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών (διοικητική ενοποίηση), μετά από ουσιαστική ενοποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος κοινωνικής ασφάλισης. Σε μια τέτοια περίπτωση το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μετεξελιχθεί σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και σύμφωνα με την επιτροπή δεν πρέπει να υπάρξει καμία εξαίρεση, για να μην υπονομευθεί το εγχείρημα της ενοποίησης.
Όσον αφορά στις εισφορές η Επιτροπή προτείνει:
- Eνιαία ποσοστά εισφορών και βάση υπολογισμού τους α) για κύρια σύνταξη, β) για επικουρική σύνταξη και γ) για εφάπαξ παροχές, με μόνη διάκριση, αυτή σε μισθωτούς και αυτοτελώς απασχολούμενους.
- Yποχρέωση για δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών όλων των φορέων κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ μέσω μιας ενοποιημένης διαδικασίας.
- Aνάθεση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΚΕΑΟ της βεβαίωσης και είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών.
Για τις παροχές η επιτροπή προτείνει:
- Κατάργηση των οριζόντιων περικοπών των συντάξεων, διότι υποσκάπτουν την ασφαλιστική συνείδηση, δημιουργούν κίνητρο για εισφοροδιαφυγή και για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, υπονομεύουν το ασφαλιστικό σύστημα.
- Καθιέρωση ενιαίου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, κύριας και επικουρικής, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους, αφού προηγουμένως καθοριστεί με Αναλογιστική Μελέτη το ποσοστό, κατά το οποίο τόσο η κάθε σύνταξη χωριστά, όσο και όλες από κοινού, θα αναπληρώνουν τις αποδοχές του ασφαλισμένου.
- Ανακαθορισμό, κατ’ επιταγή των αρχών της συμμετοχικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης των γενεών, των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων με αναφορά στο νέο, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της κύριας και επικουρικής σύνταξης για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
Ωστόσο η Επιτροπή Σοφών παραδέχεται ότι η ενοποίηση Ταμείων με διαφορετικό επίπεδο βιωσιμότητας εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους, για τους ασφαλισμένους των υγιών φορέων, εφόσον βέβαια τέτοια ταμεία υπάρχουν ακόμη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει το κράτος να εγγυηθεί, όπως είναι και η συνταγματική του υποχρέωση, τη βιωσιμότητα του συστήματος και την προστασία του ασφαλιστικού κεφαλαίου ως συνόλου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η υποχρεωτική καθιέρωση του «πλαστικού χρήματος» εξυπηρετεί μόνο τις τράπεζες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η υποχρεωτική καθιέρωση του «πλαστικού χρήματος» εξυπηρετεί μόνο τις τράπεζες.Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρεωτική

Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνειαΟ κίνδυνος για "κούρεμα" των καταθέσεων είναι υπαρκτός. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο

Ποιοι θα πάρουν τελικά επίδομα θέρμανσης

Φωτογραφία για Ποιοι θα πάρουν τελικά επίδομα θέρμανσηςΔείτε το τελικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου

Μπορεί

Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Αποτέλεσμα εικόνας για Τοπικές βροχές και καταιγίδες την ΠαρασκευήΠρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά συνθέτουν

Το μπούλινγκ στην Ιερισσό και με την παραδοχή του Δημάρχου (βίντεο)

Και ενώ ο ο εκ περιτροπής Δήμαρχος