.

29 Δεκ 2015

Ο σχεδιασμός της Τροχαίας για Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια

Ειδικό σχεδιασμό, λόγω της αυξημένης κίνησης των
εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα εν όψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα αυτά αναπτύσσονται σταδιακά και θα κλιμακωθούν-κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων όπου συχνά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση, καθώς και συγκρότηση συνεργείων τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση των επικινδύνων παραβάσεων.

Σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά αστυνομικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κλπ.) για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Κατά την εορταστική αυτή περίοδο θα ισχύουν και οι συνήθεις απαγορεύσεις στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών. Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στο ρεύμα εξόδου από 16.00 έως 21.00.
Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στο ρεύμα εισόδου από 15.00 έως 21.00, καθώς και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στο ρεύμα εισόδου από 15.00 έως 22.00.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου