.

2 Νοε 2014

Ο Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων - Απελευθέρωση της Αρναίας (βίντεο φωτο)

Διπλή Γιορτή για την Αρναία Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη των Αγίων

Δεν ανέδειξε τυχερό για ακόμη μία φορά η κλήρωση του Τζόκερ

Τα διανεμόμενα κέρδη της Κυριακάτικης κλήρωσης του Τζόκερ (2/11)Αποτέλεσμα είναι για 15η φορά να σημειωθεί

Τροχαίο με εγκλωβισμένους οδηγούς στην Μουδανιών - Θεσσαλονίκης

Τροχαίο σημειώθηκε στην Ν. Μουδανιών -Θεσσαλονίκης έξω από το

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σε ειδική έκδοση της ICAP σε ένθετο στα ΝΕΑ της 25ης Οκτωβρίου, απαριθμούνται οι 500 εταιρείες και οι 200 όμιλοι με τη μεγαλύτερη κερδοφορία για το 2013.

Η "Ελληνικός Χρυσός" κατέχει μια θέση ανάμεσά τους και στο ένθετο δημοσιεύεται μια συνοπτική περιγραφή της επένδυσης. Ας θυμηθούμε και εμείς για τι μιλάμε…

Η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Μάρτιο του 2012 και περιλαμβάνει την παράλληλη αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας, των Σκουριών και των Μαύρων Πετρών Στρατωνίου.


ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩN


  •     Στην Ολυμπιάδα, την άνοιξη του 2012 άρχισε και συνεχίζεται η αποκατάσταση ολόκληρης της μεταλλευτικής ζώνης από τις αποθέσεις των προηγούμενων εκμεταλλεύσεων και η επεξεργασία τους στο ανακαινισμένο εργοστάσιο εμπλουτισμού, από όπου προκύπτει ως εμπορεύσιμο προϊόν συμπύκνωμα χρυσοφόρου πυρίτη, ο οποίος εξάγεται σε μεταλλουργίες του εξωτερικού. Παράλληλα προχωρά ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του μεταλλείου της Ολυμπιάδας, ούτως ώστε να ξεκινήσει η υπόγεια εξόρυξη εντός του 2016.
  •     Στις Σκουριές, κατασκευάζονται τα έργα προσπέλασης και ανάπτυξης του υπόγειου μεταλλείου, το εργοστάσιο για την κατεργασία του μεταλλεύματος, και οι βοηθητικές επιφανειακές εγκαταστήσει. Η εξόρυξη προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2016.
  •    Στο Στρατώνι, συνεχίζεται από τα τέλη του 2005 η εκμετάλλευση του κοιτάσμοτος των Μαύρων Πετρών και η επεξεργασία του μεταλλεύματος στο εργοστάσιο εμπλουτισμού.


Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός περιλαμβάνει την ενιαία αξιοποίηση και των τριών κοιτασμάτων με την εφαρμογή των πλέον εξελιγμένων τεχνολογικών μεθόδων. Η παράλληλη ανάπτυξη των τριών έργων στη ΒΑ Χαλκιδική έχει δώσει στην περιοχή νέα πνοή ζωής.ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣΚυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτής της επένδυσης είναι, ότι το περιβάλλον αποτελεί δομικό στοιχείο της συνολικής δραστηριότητας. Η εταιρεία επενδύει σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και εφαρμόζει περιβαλλοντικά απόλυτα συμβατές μεθόδους εξόρυξης και κατεργασίας μεταλλευμάτων, ενώ το μεγαλύτερο στοίχημα της περιβαλλοντικής πολιτικής είναι η «Παράλληλη Αποκατάσταση», που είναι η βασική αρχή στον σχεδιασμό όλων των έργων μας. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, όταν ολοκληρώνεται ένα έργο, αποκαθίσταται ο χώρος άμεσα και παράλληλα με την εξέλιξη των υπολοίπων έργων. Ήδη, το πρώτο μας μεγάλο στοίχημα για αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού τοπίου από προηγηθείσες μεταλλευτικές επεμβάσεις, δηλαδή η απομάκρυνση των παλαιών αποθέσεων της 0λυμπιάδας, η απορρύπανση επιφανειακών χώρων στην Ολυμπιάδα αλλά και στο Στρατώνι, καθώς και η επαναπλήρωση παλαιών στοών του ανενεργού πλέον μεταλλείου του Μαντέμ Λάκκου, κερδίζεται καθημερινά τα τελευταία χρόνια.Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΣτα εργοτάξια τις Ελληνικός Χρυσός εργάζονται σήμερα περίπου 1.900 εργαζόμενοι εκ των οποίων το 90% κατάγονται από το Δήμο Αριστοτέλη. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία 5.000 θέσεων άμεσης και έμμεσης απασχόλησης στην πλήρη ανάπτυξη όλων των έργων λόγω της δυναμικής που καταγράφεται στην περιοχή. 

Ντόπιοι προμηθευτές, πρατηριούχοι, επαγγελματίες σίτισης και εστίασης στηρίζονται πλέον σταθερά στη μεταλλευτική δραστηριότητα. Παράλληλα ανοίγουν νέα επαγγέλματα, μέσα από τη στήριξη κλάδων που σχετίζονται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα και ωφελούνται από την τόνωση της ρευστότητας στην τοπική οικονομία, την αγορά και το εμπόριο.Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό το 2012 το ποσό που αποδίδεται στις τοπικές κοινότητες του δήμου για την κάλυψη αναγκών κοινής ωφέλειας, αυξήθηκε από το 1 εκ. στα 3 εκ. ευρώ ετησίως. Το 2016, όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι τα 8 εκ. ευρώ το χρόνο, εξαρτώμενο από τις τιμές των μετάλλων και το ύψος της παραγωγής. 

Από το 2006 έως το 2013 δόθηκαν 13 εκ. ευρώ για έργα υποδομής στο Δήμο Αριστοτέλη, ενώ το ίδιο διάστημα έχουν δοθεί πάνω από 70 εκ. ευρώ σε ντόπιους εργολάβους και προμηθευτές. Τέλος αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το ελληνικό δημόσιο είχε όφελος 45 εκ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.

ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ…politic-virusΤελικά, παρ’ όλες τις προσδοκίες μας ο δήμαρχος Μίχος αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και υπέκυψε

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗpoioi-imaste
Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική αισίως έκλεισε 10 και πλέον χρόνια ζωής και συνεχίζει ατενίζοντας με ελπίδα στο

Ληστές με προτίμηση σε σπίτια και τροχόσπιτα

Ληστές με προτίμηση σε σπίτια και τροχόσπιταΣτην εξιχνίαση συνολικά 21 κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες και τροχόσπιτα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής

Tέλη κυκλοφορίας: Tρόποι να απαλλαγείτε

Tέλη κυκλοφορίας: Tρόποι να απαλλαγείτε πρώτος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα

Τη Δευτέρα η καταβολή συντάξεων του ΟΓΑ

Τη Δευτέρα η καταβολή συντάξεων του ΟΓΑΑύριο Δευτέρα αναμένεται να καταβληθεί η σύνταξη του Νοεμβρίου στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών

Στοπ στις κατασχέσεις για χρέη ώς 300.000 μέχρι τα Χριστούγεννα

Πάγο στις κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι τα Χριστούγεννα βάζει η

Υψηλές τιμές και πλούσια συγκομιδή στο λάδι

Υψηλές τιμές και πλούσια συγκομιδή στο λάδι
Υστερα από μια χρονιά-σοκ για την εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου που υπέστη κυριολεκτικά καθίζηση, τα

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων Εφημερίδων

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων Εφημερίδων