.

16 Μαρ 2014

Πιο αργά το κουδούνι στα σχολεία

Πιο αργά να αρχίζουν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο προτείνουν

Χαλκιδική: Πέθανε 66 χρονος λόγο έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου (βίντεο)

Πέθανε 66 χρονος λόγο έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΒΡΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την άνοιξη του 2012 ο Γιάννης Καρυπίδης και η Σταυρούλα Θεόδωρου, ένα νεαρό ζευγάρι από την Εύβοια ήταν έτοιμοι να μεταναστεύσουν στη

Κλειστά και αύριο τα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας. Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις απεργίες, ως μέσο πίεσης

Οι # SK0URIES πουλάνε...


Ημερίδα με θέμα:Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και καρκίνος του μαστού (βίντεο)

Ημερίδα με θέμα: Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και καρκίνος του μαστού που

Το νέο τεύχος απο τα Μεταλλευτικά νέα


Το νέο τεύχος  από τα Μεταλλευτικά νέα

Έρχεται «χαράτσι» στους αιώνιους φοιτητές

Χαράτσι στους «αιώνιους» φοιτητές είναι το εναλλακτικό σενάριο της αυτόματης διαγραφής τους από τα μητρώα των ΑΕΙ. Ξεπήδησε από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και κυκλοφορεί σαν…

Προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Από τα μέσα της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσλήψεις για φέτος στις

Ελληνικό τάνκερ έλαβε σήμα για πιθανά ευρήματα του μοιραίου Boeing

Ελληνικό τάνκερ έλαβε σήμα για πιθανά ευρήματα του μοιραίου BoeingΕλληνικό τάνκερ της European Product Carriers που πλέει ανοιχτά της Ινδονησίας έλαβε σήμα -μαζί με άλλα παρακείμενα πλοία- από

ΠΥΡ - ΓΥΝΗ & ΘΑΛΑΣΣΑ - Με γυναίκα-δόλωμα μπήκαν οι αεροπειρατές στην καμπίνα του Boeing?

Aδυναμία στο ασθενές φύλο είχε ο συγκυβερνήτης του εξαφανισμένου Boeing 777, δεν δίσταζε μάλιστα να τις βάζει μέσα στο πιλοτήριο. Στη σημαντική αυτή

οι «ακτιβιστές» στις σκουριές μονιμοποιούνται

566ec-img_2270Την Παρασκευή πάλι καμιά 40αριά «ακτιβιστές» βρέθηκαν έξω από το εργοτάξιο για να βρίσουν και να χειρονομήσουν προς

Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα!

Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα!Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από

10 παραξενιές του μυαλού μας

Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναίσθηματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά. Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε,

Με νομοθετική ρύθμιση τα παιδιά των πολυτέκνων στα ΑΕΙ

Νομοθετική ρύθμιση συντάσσουν την Τετάρτη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Τρίτη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις ευεργετικές διατάξεις που έχουν ψηφισθεί για την συμμετοχή των πολύτεκνων ως ειδική κατηγορία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στόχος είναι να στηριχθούν οι πολύτεκνες, οι τρίτεκνες και οι μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν περισσότερες ανάγκες και μεγαλύτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις σημερινές συνθήκες.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε την Τετάρτη στον Real FM ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. «Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει, με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα αναλάβει άμεσα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα παιδιά των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών, που προσπαθούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων» δήλωσε.
Κατά την περυσινή χρονιά, από τις 69.288 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι 11.503 δόθηκαν στους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών (μεταξύ των οποίων και οι συγκεκριμένες κατηγορίες που κρίθηκαν από το ΣτΕ).
Η απόφαση του ΣτΕ
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε την Τρίτη ότι το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που προβλέπουν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «η προνομιακή μεταχείριση των παιδιών των πολυτέκνων προκαλεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δυσλειτουργία, η οποία δεν είναι ανεκτή από το άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει την Παιδεία».
Σε άλλο σημείο της απόφασης του αναφέρει ότι «αφαιρούνται θέσεις από τους υποψήφιους σπουδαστές, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι με συγκριτικά πληρέστερες ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίοι υπερτερούν σε διαγωνιστικές δοκιμασίες που βασίζονται σε αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια».

Κοινός φορτιστής για τα κινητά τηλέφωνα

Έρχεται φορτιστής για όλα τα κινητά στην ΕυρώπηΤο νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν ήδη επιτευχθείσας συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου.
Τα μέλη του

Με πόσους άντρες έχει «κοιμηθεί» η Μαρία Μενούνος

Στα 36 χρόνια της η Μαρία Μενούνος αποφάσισε να αποκαλύψει με πόσους άντρες έχει κοιμηθεί! Ο πρώτος της σύντροφος ήταν