Ροή Ειδήσεων

2 Φεβ 2014

Με ένα "κλικ" δείτε τις οφειλές σας στην εφορία

Με ένα "κλικ"  δείτε τις οφειλές σας στην εφορία​Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων( Γ.Γ.Π.Σ. ) του
Υπουργείου Οικονομικών υπάρχει από την 31/5/2012 η δυνατότητα να ενημερώνονται οι πολίτες για τις οφειλές τους προς την εφορία.
 

 
Επιλέγετε  «Υπηρεσίες προς Πολίτες → Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου → Ειδοποιήσεις »ή επιλέγετε   «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες → Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου → Ειδοποιήσεις».
 
Προσοχή! Για την εφαρμογή αυτή χρειάζεστε τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε λάβει  από την Γ.Γ.Π.Σ. και μπορείτε να «δείτε»  μόνο τις ατομικές  σας οφειλές  και όχι οφειλές από εταιρείες ή  οφειλές λόγω συνυποχρέωσης.
 
*Στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή  Είσπραξης/Εκτέλεσης καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής αλλα δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων.
 
Αναλυτικά  στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής):
 
•    Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου (ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία)
•    Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας
•    Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής.
 
Τέλος, αν δεν έχετε  ατομικά χρέη, θα εμφανιστεί το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο»   
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου