Ροή Ειδήσεων

2 Φεβ 2014

Τα μάτια σας 14: Εξοντωτικά πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις - Δείτε παραδείγματα

Τα μάτια σας 14: Εξοντωτικά πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις - Δείτε παραδείγματαΜε αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα-φωτιά θα έρχονται αντιμέτωποι οι ελεύθεροι
επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που απαλλάσσονται, πλέον, από την τήρηση βιβλίου πελατών (πρόσθετα βιβλία).
Το υπουργείο Οικονομικών ρίχνει στην… αρένα τους «κυνηγούς» τις εφορίας, στοχεύοντας κυρίωςξενοδοχεία, ξενώνες, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκπαιδευτήρια, κλινικές, θεραπευτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, χώρους στάθμευσης, γιατρούς και οδοντιάτρους.
Οι έλεγχοι θα έχουν την μορφή…. "ΕΚΠΛΗΞΗΣ", ώστε να διαπιστωθεί εάν εκδίδονται αποδείξεις.
Πρόστιμα που καίνε...
Στους παραβάτες τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάποιος δεν έχει εκδώσει 10 αποδείξεις το πρόστιμο θα ακουμπάει τα 10.000€!!!!!!!!!
Σε περίπτωση που μια επιχείρηση εντός πενταετίας υποπέσει δεύτερη φορά σε παράβαση, διπλασιάζεται το πρόστιμο για κάθε απόδειξη , ενώ σε περίπτωση 3ης υποτροπής εντός της 5ετίας, το πρόστιμο τετραπλασιάζεται, δηλαδή διαμορφώνεται στις 4.000 ευρώ για κάθε απόδειξη.
Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για όσους τηρούν βιβλία με πλήρη λογιστικά πρότυπα, είναι 2.500 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου