.

10 Νοε 2013

Πωs θα βάλετε μια γυναίκα στο κρεβάτι ανάλογα με την ηλικία της

Φωτογραφία για Πωs θα βάλετε μια γυναίκα στο κρεβάτι ανάλογα με την ηλικία τηςΣτα 8

Την πας στο

Οι Γερμανοί δεν βλέπουν... εκλογές!

Η σημερινή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής απασχολεί τα γερμανικά μέσα τα οποία στο σύνολο τους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα

Από αύριο η ιστοσελίδα για τα τέλη κυκλοφορίας

Αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέσω Taxisnet
για την

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0

Ο Φουστέρ σκοράρει στο 74' και κάνει το 3-0. Κόρνερ από τον Χολέμπας, κεφαλιά του

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0 (σε εξέλιξη) βίντεο

Φωτογραφία για Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0Στο 60ό ο εκπληκτικός απόψε Κάμπελ θα σουτάρει πάνω σε αντίπαλα σώματα, όμως στην συνέχεια... θα γίνει ξανά αποδέκτης της

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τις επόμενες ώρες σε Μακεδονία και Θράκη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.
Αναλυτικά:
Σύμφωνα με τη

Θύελλα Στανού - Απόλλων Αρναίας 0-3 (βίντεο)

Θύελλα Στανού - Απόλλων Αρναίας 0-3 :

μύρισε καρναβάλι…

21_20131109_05_kt_2324.1384008272Νότες καρναβαλιού είχε η πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το

Οι αντιδράσεις παιδιών που είδαν γάμους ομοφυλοφίλων

Οι αντιδράσεις των παιδιών είναι ειλικρινείς και εκπληκτικές.Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι ποτέ στο σχολείο να υπήρξε κάποια αφορμή μέσω της ύλης, για τη διαφορετικότητα στη

Προχωρά η αξιοποίηση 4 ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα

Προχωρά η αξιοποίηση 4 ακινήτων στη Βόρεια ΕλλάδαΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει ότι οι κ.κ. Ιωάννης Μεντεκίδης και Γεώργιος Μεντεκίδης, υπέβαλαν σήμερα δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του

Υπερβολικά βαρύς για να μπει στο αεροπλάνο

FA2517EEE902198C1B4C5F3279021ABE.jpgΈνας 22χρονος Γάλλος πήγε στην Αμερική για να λάβει ιατρική βοήθεια ώστε να μειώσει το βάρος του εξαιτίας μιας ορμονικής δυσλειτουργίας που του

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να αποκαταστήσουν την όραση τυφλών!

Φωτογραφία για Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να αποκαταστήσουν την όραση τυφλών!Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψαν μια μέθοδος που μπορεί να κάνει άτομα που έχουν χάσει την όραση τους να δουν ξανά.

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται

Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα παιδιά μας;

Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα παιδιά μας;Όλοι οι γονείς έχουν πέσει στην παγίδα της σύγκρισης του παιδιού τους με άλλα παιδιά. Από την πρώτη σχεδόν μέρα της γέννησης του, κάθε παιδάκι μπαίνει σε μια -συχνά ασυνείδητη- διαδικασία σύγκρισης είτε με τα

Ελαιόδεντρα: Ανησυχίες και στην Ελλάδα από την εμφάνιση του βακτηρίου καραντίνας Xylella fastidiosa στη Νότια Ιταλία

Το βακτήριο Xylella fastidiosa είναι γνωστό για τις σοβαρές ζημιές που προκαλεί στην Αμερικανική ήπειρο, ιδιαίτερα σε αμπέλια (ασθένεια Pierce), εσπεριδοειδή (ποικιλοχρωματική χλώρωση, citrus variegated chlorosis) και πυρηνόκαρπα… (προκαλεί μια αδροβακτηρίωση), ενώ προσβάλλει πολλά άλλα καλλιεργούμενα φυτά, διάφορα καλλωπιστικά (ιδιαίτερα την πικροδάφνη) αλλά και δασικά ή και ζιζάνια.
Και ενώ στην Ευρώπη μέχρι τώρα ήταν άγνωστο και έχει χαρακτηρισθεί ως παθογόνο καραντίνας, πρόσφατα βρέθηκε στην περιοχή της Απουλίας στη Νότια Ιταλία να προσβάλλει ελαιόδενδρα και να προκαλεί σ’ αυτά μια ασθένεια που εξαπλούται ταχύτατα.
Η ελιά φαίνεται ότι είναι ένας νέος ξενιστής του βακτηρίου που δεν έχει αναφερθεί σε άλλο μέρος του κόσμου και το γεγονός αυτό, όσο και η εμφάνισή του στη γειτονική μας Ιταλία, εύλογα προκαλεί έντονη ανησυχία και στη χώρα μας.
Δυο λόγια για το βακτήριο
Είναι ένα αρνητικό κατά Gram βακτήριο που εγκαθίσταται και πολλαπλασιάζεται στα αγγεία του ενεργού ξύλου, τα οποία αποφράσσει περιορίζοντας την τροφοδοσία του προσβεβλημένου φυτού με νερό και θρεπτικά στοιχεία. Τα συμπτώματα της προσβολής, πέρα από μια σταδιακή καχεξία, γίνονται πιο αισθητά κατά τη θερινή περίοδο και στις αρχές φθινοπώρου, όταν η έλλειψη νερού και θρεπτικών στοιχείων είναι πιο έντονη, αρχικά με χλωρώσεις και ξηράνσεις φύλλων, και μετά με ξηράνσεις βλαστών.
Ο πολλαπλασιασμός του περιορίζεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, γι’ αυτό οι ασθένειες που προκαλεί εμφανίζονται πιο έντονα σε περιοχές με ήπιους χειμώνες.
Η μετάδοσή του από περιοχή σε περιοχή γίνεται κυρίως με το πολλαπλασιαστικό υλικό ενώ η μετάδοση από τα ασθενή στα υγιή φυτά γίνεται με πολλά μυζητικά έντομα, κυρίως από διάφορα τζιτζικάκια (Cicadellidae, Cercopidae).
Έχει ευρύτατο κύκλο ξενιστών, με πάνω από 100 είδη από 28 οικογένειες. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και πολλά συνήθη ζιζάνια τα οποία δεν εμφανίζουν τυπικά συμπτώματα προσβολής είναι όμως εστίες διαχείμασης του βακτηρίου από τις οποίες τα έντομα μολύνουν τα καλλιεργούμενα φυτά.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του βακτηρίου είναι ότι έχει πολλά στελέχη με εξειδίκευση στους ξενιστές που αυτά μπορούν να προσβάλουν. Το στέλεχος που βρέθηκε στην Ιταλία να προσβάλει τα ελαιόδεντρα δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης
Για την ταχύτατη εξάπλωση του βακτηρίου Xylella fastidiosa κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το καταστρεπτικό βακτήριο έχει μολύνει μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες φυτά, σε μια έκταση 80.000 στρεμμάτων, στην περιοχή του Salento, της περιφέρειας Puglia, που βρίσκεται στην πλευρά του Ιονίου. Πολλοί παραγωγοί είναι αναγκασμένοι να ξεριζώσουν τα ελαιόδεντρά τους για να αποφευχθεί η διάδοση του βακτηρίου και σε άλλες περιοχές.
Η Ιταλική Συνομοσπονδία Αγροτών εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. «Οι Βρυξέλλες πρέπει να δράσουν γρήγορα, ώστε να περιοριστεί η διάδοση της νόσου και να στηρίξει άμεσα τους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις σοβαρές συνέπειες της επιδημίας, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν το εισόδημά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Giuseppe Politi.
Οι Ιταλοί φυτοπαθολόγοι συμφωνούν ότι η είσοδος του βακτηρίου, από την Αμερική όπου και εμφανίζεται από το 1880, στην Ιταλία δεν είναι πρόσφατη, αλλά οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τους τελευταίους μήνες, η πλημμελής φυτοπροστασία και η εγκατάλειψη πολλών ελαιώνων στην περιοχή του Salento, ευνόησαν την εξάπλωση του εντόμου Homalodisca vitripennis, που θεωρείται φορέας του βακτηρίου.
Το Κέντρο Φυτοπροστασίας της Puglia σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η διάρκεια ζωής των μολυσμένων δέντρων δε ξεπερνά τα πέντε χρόνια από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το βακτήριο στα ελαιόδεντρα. Συνιστά το αυστηρό κλάδεμα στα δέντρα και την υποχρεωτική καύση των προσβεβλημένων κλάδων.
Τα συμπτώματα, λένε τα ιταλικά κέντρα φυτοπροστασίας, είναι παρόμοια με εκείνα του Verticillium, αλλά, στην περίπτωση της Xylella, υπάρχει η πιθανότητα η μόλυνση να ξεκινά από τα χαμηλότερα μέρη του δέντρου. Το βακτήριο προσβάλει τα φυτά, φράσσοντας τα αγγεία του ξύλου, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφηση νερού από τις ρίζες. Αρχικά τα φύλλα κιτρινίζουν και προοδευτικά ολόκληρο το δέντρο ξεραίνεται.
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ιταλού Ευρωβουλευτή Raffaele Baldassarre
Αρχικά έκανε την εμφάνισή της μόνο σποραδικά, ωστόσο κατά τους τελευταίους μήνες μια πολύ σοβαρή, εκτεταμένη και θανατηφόρα ασθένεια έχει εξαπλωθεί στα ελαιόδεντρα της Απουλίας στην Ιταλία και ιδίως στην επαρχία του Lecce.
Η επιδημία, η οποία προκαλεί «στέγνωμα» των δέντρων, έχει εξαπλωθεί σε μια έκταση περίπου 8.000 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα. Μετά από έρευνες και δοκιμές που πραγματοποιούνται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν προκύψει αδιάσειστα στοιχεία ότι η μόλυνση προέρχεται από ένα βακτήριο που ονομάζεται «Xylella fastidiosa». Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παθογόνο που δεν έχει εντοπιστεί ποτέ πριν στην Ευρώπη. Πρόκειται όμως για ένα βακτήριο το οποίο στην Αμερική και στην Ασία, προκάλεσε ασθένειες σε διάφορα είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων αμπελιών και εσπεριδοειδών, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στο γεωργικό τομέα και στην οικονομία.
Η μεγάλη έκταση της περιοχής και του αριθμού των προσβεβλημένων δέντρων – για να μην αναφέρουμε την εξαιρετικά ταχεία εξάπλωση του βακτηρίου – προκαλεί έντονη ανησυχία όχι μόνο για τη ζημία που έχει ήδη προκληθεί, αλλά γι’ αυτό που θα μπορούσε να προκληθεί από την περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τα υπόλοιπα ελαιόδεντρα, καθώς και άλλες, καλλιέργειες στην Απουλία,στην υπόλοιπη Ιταλία και στην Ευρώπη.
Υπό τον κίνδυνο αυτής της επικίνδυνης και επιστημονικά αποδεδειγμένης επιδημίας, η μόνη προοπτική δράσης που συνιστάται είναι η εκρίζωση και η καταστροφή των προσβεβλημένων δέντρων.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ...

Όλα γίνονται για το... περιβάλλον!!!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Όπως ανακοινώθηκε χθές, η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών, για ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αυτό συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης

Στην τελική ευθεία οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, σε εφαρμογή του Ν. 4178/2013. Πρόκειται για τον νόμο που έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» και χαρακτήρισε κατεδαφιστέες τις αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις μετά

Χειροπέδες σε «χάκερ» ετών… 71!

Στη σύλληψη ενός 71χρονου Ελληνα στη Γλυφάδα προέβη η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελίες ότι διαχειριζόταν ιστοσελίδα στην οποία

Να γιατί οι άντρες πρέπει να αφήνουν μούσια

ΝΑ γιατί οι άντρες πρέπει να αφήνουν μούσια  Εκτός ότι είναι της μόδας καιρό τώρα,υπάρχουν και πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους οι άντρες πρέπει να αφήνουν μούσια…

Συμφωνία για τους 12.500 που θα φύγουν από το Δημόσιο

Συμφωνία για τους 12.500 που θα φύγουν από το ΔημόσιοΤρόικα και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξαν σε συμφωνία για το ποιοι θα είναι οι 12.500 υπάλληλοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Μάλιστα, οι

Δορυφόρος πέφτει στη Γη τις επόμενες ώρες

Κανείς δεν ξέρει σε ποιο σημείο...