.

30 Ιουλ 2013

πρόγραμμα ανέργων: 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης

Ανάσα και χαμόγελο σε 50.000 ανέργους αναμένεται να «δώσει» το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά τις ανάγκες σε προσωπικό των δήμων, των περιφερειών και των σχολείων.
Το πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσει

Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών την Τετάρτη και στην Χαλκιδική

Προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε συγκεκριμένες περιοχές εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Προστασίας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της υπηρεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης την Τετάρτη (31/07) υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4) πυρκαγιάς στις παρακάτω περιοχές.

Δωρεάν τα πενταψήφια τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ για τους συνταξιούχους!

Σε συμφωνία με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που καλύπτουν τον ΕΟΠΥΥ με τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς βρίσκεται η διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να τηλεφωνούν δωρεάν οι συνταξιούχοι.Όπως

Φωτιά τώρα στην Ουρανούπολη (Συνέχεια)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν φτάσει στο σημείο δυο πυροσβεστικά οχήματα απο την Ιερισσό και ένα

Τώρα φωτιά στην Ουρανουπολη

Πληροφορίες αναφέρουν για φωτιά έξω απο την Ουρανουπολη για

Μειωμένος ΦΠΑ για αγορές με πιστωτικές κάρτες


Μετά το στοίχημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, το νέο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η χρήση πιστωτικών καρτών με έκπτωση από τον ΦΠΑ για τους χρήστες. Δηλαδή, όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες...

Μηχανάκι με δυο άτομα αναζητά η Αστυνομία για την φωτιά στο Σέιχ Σου

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο χρόνος επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που ξέσπασε λίγο πριν τις...

Τα προβλήματα υγείας που προκαλούν τα κλιματιστικά

Η χρήση του κλιματιστικού για πτώση της θερμοκρασίας του χώρου κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ευρέως διαδεδομένη. Στις μέρες μας υπάρχουν κλιματιστικά όχι μόνο σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατοικίες. Η κακή χρήση τους και η

Χορευτικο Αρναίας:Συμμετοχή στις γιορτές κερασιού στον Αρχάγγελο

 Μεγαλειώδες  η εμφάνιση του χορευτικού της Αρναίας στην Γιορτή κερασιού στον Αρχάγγελο Πέλλας Η Γιορτή των Κερασιών του Αρχαγγέλου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο ή τέταρτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.
Έχει ως κύριο σκοπό την

Αύριο ανακοινώνονται τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των 4.260 υπαλλήλων που βγουν στην διαθεσιμότητα καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων. Μέσα...

Η Μεγαλειώδη συναυλία με τους Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Μπάση, Εύη Σιαμαντά, Κοκσάλ Φιντέ και Σπύρο Κλείσσα. στην Αρναια (φωτορεπορταζ)


Η Μεγαλειώδη συναυλία με
τους Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Μπάση, Εύη Σιαμαντά, Κοκσάλ Φιντέ και Σπύρο Κλείσσα, άφησε τους χιλίαδες ακροατές που βρέθηκαν  στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας.
Οι καταξιωμένοι ερμηνευτές

15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ(festival varvaras) (Φώτο)


Πρόγραμμα εκδηλώσεων φεστιβάλ Βαρβάρας στην ορεινή Χαλκιδική.

1-2-3-4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ

Εταιρεία για αξιοποίηση εκκλησιαστικών ακινήτων συστήνουν Δημόσιο-Εκκλησία

Εταιρεία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, «επ' ωφελεία τόσο των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων όσο και του Ελληνικού Δημοσίου» συστήνουν το

Υπογραφή σύμβασης υδρευτικών γεωτρήσεων Νεοχωρίου

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων, αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου, Δήμου Αριστοτέλη», αρχικού προϋπολογισμού 250.662,00€.
  • Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση των εργασιών του έργου.


Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της αναδόχου Κοινοπραξίας εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή υδρευτικών γεωτρήσεων, αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου, Δήμου Αριστοτέλη».
Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η συνολική προθεσμία περάτωσης κατασκευής όλου του έργου ορίζεται σε διακόσιες εβδομήντα (270) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μετά την προσφερόμενη έκπτωση κατά την διαγωνιστική διαδικασία, διαμορφώθηκε στο ποσό των 210.680,00€.
Το έργο της κατασκευής υδρευτικών γεωτρήσεων, αγωγού μεταφοράς και δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την ανόρυξη και αξιοποίηση μιας γεώτρησης για υδρευτική χρήση στην ευρύτερη περιοχή του Νεοχωρίου, την προμήθεια και εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος αξιοποίησης γεώτρησης και μεταφοράς νερού, την κατασκευή μίας δεξαμενής πόσιμου νερού χωρητικότητας 240 κ.μ. και την τοποθέτηση καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού μήκους 300 περίπου μέτρων για τη σύνδεση της γεώτρησης με τη δεξαμενή. Τέλος υπάρχει πρόβλεψη για ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων ώστε να καταστούν λειτουργικές.    
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην συμπληρωματική υδροδότηση του οικισμού του  Νεοχωρίου για την κάλυψη των υδρευτικών του αναγκών σήμερα αλλά και μελλοντικά.
        Με την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου, αναμένεται ότι θα εμπλουτιστεί ποσοτικά και ποιοτικά το δίκτυο ύδρευσης Νεοχωρίου.
Πρόκειται για ένα έργο ουσίας,  που σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην ΕυκαρπίαΤο χώρο που εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ  Μιχάλη Γεράνη, προκειμένου να ενημερωθεί για

Στο κόκκινο χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις

Από έλεγχο περνούν όσοι μισθωτοί έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιώνΟυρές σχηματίζονται στις Εφορίες από φορολογουμένους που μαζικά καλούνται για να ελεγχθούν οι δηλώσεις τους. Η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων που θα εξασφάλιζε η ηλεκτρονική υποβολή έμεινε γράμμα κενό. Επανήλθαν οι χρονοβόρες διαδικασίες των

Σύλλογος Γυναικών Στρατονίκης Σταγείρων Συμπόσιο Γευσιγνωσίας


“Ανεπιθύμητος” ο Τόλης Παπαγεωργίου στην Θράκη, λένε οι Εβρίτες

“Δεν θα κάνουμε την Θράκη Σκουριές ή Ζωνιανά” αναφέρει άρθρο παλιού Αλεξανδρουπολίτη και συμπληρώνει: “Μήπως ο Τόλης είναι ο “Κομισάριος” που δείνει εντολές στον Λαμπάκη;”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του

Γδύθηκε έξω από γυναικείο μοναστήρι και ζητούσε να ...

1Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 33χρονου ορειβάτη ο οποίος είχε πάει για αναρρίχηση αλλά και λόγω πνευματικών και θρησκευτικών ανησυχιών.

Ο 33χρονος Σουηδός κατευθύνθηκε έξω από το χώρο του γυναικείου μοναστηριού

Χαλκιδική: Τροχαίο με έναν νεκρό έξω από τον Όρμο Παναγιάς


Χθες το πρωί, στο 42ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών – Σάρτης Χαλκιδικής (Όρμος Παναγιάς), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 42χρονος...

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΗΝ ANTIGOLD... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

"Οι μύθοι που καταρρέουν διυλίζουν δηλητήριο" είχε πει κάποιος σοφός. Αυτό φαίνεται πως ταιριάζει "γάντι" σε ορισμένα μέλη της αποκαλούμενης "Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Εβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού" που μετά από 15 συνεχή χρόνια εξακολουθούν να παραπληροφορούν τους πολίτες της Θράκης.Σε μία κατάπτυστη ανακοίνωσή τους και

Νέο εμπορικό κέντρο στην Πυλαία, στην παράλληλη οδό της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν.Μουδανιών

Νέο εμπορικό κέντρο στην Πυλαία, στην παράλληλη οδό της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν.ΜουδανιώνΈνα νέο εμπορικό κέντρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην εκτός σχεδίου περιοχή του Πατριαρχικού Αγροκτήματος Πυλαίας. 
Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου ενώ το κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει στην παράλληλη οδό εξυπηρέτησης

Έρχονται τον Αύγουστο ΦΑΠ 2011 & 2012 και η πρώτη δόση εκκαθάρισης

Μισό δισ ευρω θα κληθουν να καταβαλουν ως φορο ακινητης περιουσιας για το 2011 μισο εκατομμυριο φορολογουμενοι ιδιοκτητες ακινήτων. 

 Το ποσό αυτό θα πρέπει να καταβληθεί σε

Η Μονή Εσφιγμένου για την επίθεση με μολότοφ

Molotov EsfigmenouΗ Αδελφότητα της κανονικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στις Καρυές.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Καφές και σωματικό βάρος

Καφές και σωματικό βάροςΑπό τις πιο εθιστικές συνήθειες του μέσου Έλληνα είναι ο καφές. Αν και φαινομενικά δεν δρα επιζήμια στον οργανισμό, όπως αντίστοιχα το τσιγάρο ή το αλκοόλ, η διατήρηση του μέτρου είναι και εδώ απαραίτητη. 
Για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους, ο καφές δεν παχαίνει αλλά οι θερμίδες που τελικά παίρνετε από