.

11 Μαΐ 2013

Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος για τον Απόστολο Θωμά και το θαύμα της απελευθέρωσης το 1830

Φωτογραφία για 3106 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος για τον Απόστολο Θωμά και το θαύμα της απελευθέρωσης το 1830Απόψε στο Άγιο Όρος γίνεται Αγρυπνία για τον Απόστολο Θωμά και το θαύμα της απελευθερώσεως του Όρους το 1830 από τον τουρκικό ζυγό, θαύμα που αποδίδεται στην Παναγία.

Μετά την αποτυχία της Επανάστασης στη Χαλκιδική και την

Απεργίες προτείνει η ΟΛΜΕ


Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου, εισηγείται η ΟΛΜΕ, καλώντας τις τοπικές ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν ως τις 15 Μαΐου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι

Γιορτή της μητέρας την Κυριακή 13 Μαΐου

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη. Μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα η Κυριακή 13 Μαΐου Και επειδή μάνα είναι μόνο μία, μην την

Υγεία: Ο γάμος προστατεύει τη μνήμη

Φωτογραφία για Υγεία: Ο γάμος προστατεύει τη μνήμηΤο αν θα είναι κανείς ανύπαντρος ή διαζευγμένος στη μέση ηλικία, ως φαίνεται επηρεάζει τον κίνδυνο που διατρέχει να αναπτύξει νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλη μορφή άνοιας όταν θα γεράσει, σύμφωνα με μία νέα

Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την έκδοση οικοδομικών αδειών


Κατατέθηκαν  στη Βουλή οι διατάξεις για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, και την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.
Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε

ΜΙΣΘΩΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

shutterstock_1483366-lowΣύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” μέχρι και 20% επί της παραγωγής σε όγκο θα φθάνουν τα μισθώματα στα δημόσια ορυχεία, με βάση τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο ΠΕΚΑ. Η ειδική επιτροπή για τον καθορισμό των τελών έχει ολοκληρώσει το έργο της, αλλά δεν

Έρχεται ο Τζέφρυ νούμερο 3 .....


Εκλογές σήμερα στον Άρη- Αγωνία για το αύριο

Εκλογές σήμερα στον Άρη- Αγωνία για το αύριο
Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών Άρη, διεξάγονται σήμερα...
στο Κλεάνθης Βικελίδης. Από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, περίπου 4.200 μέλη του Άρη, έχουν

Στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης τη διαφθοράς στις εφορίες


Στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης τη διαφθοράς στις εφορίες
Παρεμβάσεις σε νόμους και θεσμούς καθώς και στις διαδικασίες ελέγχου και ανταλλαγής πληροφοριών προβλέπει μεταξύ άλλων το στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς που εγκρίθηκε από το συμβούλιο μεταρρύθμισης.

Το συμβούλιο μεταρρύθμισης για την

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Γ'γυμνασίου Αρναίας.

Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας
ΜΟΥΣΑ-ΜΟΥΣΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;
ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 
Μπορείτε να βοηθήσετε;
Εξαφανίστηκε από υο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ,όπου έμενε τα τελευταία τρία χρόνια η << ΈΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ>>
Ημερονηνία

Προσωρινή επιδιόρθωση ευπάθειας από τη Microsoft

Η Μicrosoft εξέδωσε μια προσωρινή επιδιόρθωση ‘Fixit’ για κρίσιμο κενό ασφάλειας στον Ιnternet Explorer 8, που ανακαλύφθηκε μετά την παραβίαση της ιστοσελίδας του αμερικανικού υπουργείου εργασίας την

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1489171
Από διάλεξη του Καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Μιχάλη Βαβελίδη, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας.
Στη φύση ο χρυσός εντοπίζεται κυρίως αυτοφυής και λιγότερο υπό μορφή ενώσεων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ένα φυσικό κράμα που μπορεί να περιέχει

Μειώσεις 6% στους μισθούς των τραπεζικών


Μειώσεις 6% στους μισθούς των τραπεζικών
«Με μια συμφωνία ιστορικής σημασίας, η ΟΤΟΕ διατήρησε ανέπαφο το θεσμό της Κλαδικής Σύμβασης, με κεντρικό θέμα την προστασία της εργασίας και υπερασπίστηκε αποτελεσματικά την υπόσταση και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Συγκεκριμένα η συμφωνία ΟΤΟΕ - Τραπεζών, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, για την Κλαδική Σύμβαση συνοψίζεται στα εξής σημεία:
- Διασφαλίζεται η εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Τραπεζών για όλη τη διάρκεια της Κλαδικής Σύμβασης.
- Επαναπροσδιορίζονται τα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου μειούμενα κατά 6%.
- Αναστέλλεται η χορήγηση του επιδόματος ισολογισμού.
- Ρυθμίζεται η λειτουργία ορισμένων Κεντρικών Υπηρεσιών σε τρεις βάρδιες από τις 8.45 έως τις 19.00, με εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στη δεύτερη και την τρίτη βάρδια, με διατήρηση του σημερινού νόμιμου συνολικού ημερήσιου χρόνου εργασίας, ο οποίος μειώνεται κατά 1 ώρα όταν ο χρόνος ολοκλήρωσης της τρίτης βάρδιας είναι η 19.00 ενώ, ταυτόχρονα, θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για τη συμμετοχή των εργαζομένων.
- Επαναρυθμίζονται τα Στεγαστικά Δάνεια που χορηγούνται στους εργαζόμενους με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) του 1984, ώστε να διευκολύνεται η αποπληρωμή τους από τους δανειολήπτες - εργαζόμενους των Τραπεζών.
- Η διάρκεια της Κλαδικής Σύμβασης είναι 2,5 ετών, δηλαδή αρχίζει από 1 Ιουλίου 2013 και τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
- Όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις που δεν τροποποιούνται με την παρούσα Κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ - Τραπεζών διατηρούνται και εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν με την ακροτελεύτια διάταξη της Σύμβασης.
Το περιεχόμενο αυτής της Κλαδικής Σύμβασης που είναι αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων δύο και πλέον μηνών δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο άλλων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων του παρελθόντος, αναφέρει η ΟΤΟΕ. Είναι περιεχόμενο μειώσεων στις μισθολογικές αποδοχές αλλά, ταυτόχρονα, και περιεχόμενο παροχών ασφάλειας στους εργαζόμενους. Είναι περιεχόμενο προσαρμογών στις απαιτήσεις και στα εκβιαστικά διλήμματα των καιρών αλλά, ταυτόχρονα, και περιεχόμενο ελπίδας αισιοδοξίας και ανάσας του συνδικαλιστικού κινήματος της ΟΤΟΕ για δυόμιση ολόκληρα χρόνια.
Για όλους αυτούς τους λόγους η συμφωνία της ΟΤΟΕ με τις Τράπεζες που ολοκληρώθηκε στη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών και επικυρώθηκε λίγες ώρες μετά με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΟΤΟΕ και τον κλάδο των Τραπεζοϋπαλλήλων, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Εθνος

Τα ασέρια του Euro 2004 παίζουν στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

Τα αστέρια του Euro 2004 παίζουν στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό
Ένας διαφορετικός αγώνας παλαιμάχων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο της Καλαμαριάς, μεταξύ των παλαιμάχων της Εθνικής Ομάδας...
Euro 2004 και της μεικτής Ποντίων Παλαιμάχων. Τη διοργάνωση ανέλαβαν η

«Πράσινο φως» για το εθνικό σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς

Φωτογραφία για «Πράσινο φως» για το εθνικό σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράςΠαρεμβάσεις σε νόμους και θεσμούς καθώς και στις διαδικασίες ελέγχου και ανταλλαγής πληροφοριών προβλέπει μεταξύ άλλων το στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς που εγκρίθηκε από το συμβούλιο μεταρρύθμισης.

Το συμβούλιο μεταρρύθμισης για την καταπολέμηση της διαφθοράς συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, του προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Πάνου Τσακλόγλου και της συμβούλου Σοφίας Ρίτσου.

Ειδικότερα τα μέτρα που θα ληφθούν ανά τομέα παρέμβασης είναι τα ακόλουθα:

1. Για την ενίσχυση του νομικού και θεσμικού πλαισίου προβλέπονται άμεσα νομοθετικές και θεσμικές αλλαγές σε τομείς όπως στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, στον Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, στη διαδικασία επιστροφών φόρων, στις ποινές και τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, στις εγγυήσεις που διασφαλίζουν τις απαιτήσεις του δημοσίου, στη θεσμοθέτηση διαφανών διαδικασιών πειθαρχικής αντιμετώπισης υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, στους νόμους προστασίας τόσο των πληροφοριοδοτών περιπτώσεων διαφθοράς όσο και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών από κακόβουλες ενέργειεςΕπίσης προβλέπεται βελτίωση των νόμων περιουσίας με στόχο να γίνουν απλούστεροι, δικαιότεροι και βασισμένοι σε διεθνείς πρακτικές.


2. Για την ενίσχυση των εσωτερικών και εξωτερικών ελέγχων προβλέπονται:

- Δημιουργία και ενίσχυση λειτουργίας Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

- Ενδυνάμωση και ενίσχυση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

- Αντικειμενική επιλογή υποθέσεων για υποθέσεις διαφθοράς υπαλλήλων σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- Δημιουργία δεικτών αποδοτικότητας - αποτελεσματικότητας στην ανίχνευση και τη δίωξη εγκληματικών πράξεων διαφθοράς.

- Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των πειθαρχικών διαδικασιών και της τελικής έκβασής τους.

- Αξιολόγηση για το πώς να αντιμετωπιστεί η διαφθορά για θέματα που σχετίζονται με την απάτη και συνδέονται ειδικά με τη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ.

- Ειδική εκπαίδευση και σεμινάρια από τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου προς τους ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (προϊσταμένους, διευθυντές κλπ) σε σχέση με την πρόληψη και τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς.

- Αντικειμενική επιλογή υποθέσεων για τον έλεγχο των φορολογούμενων βάσει επικινδυνότητας.

3. Για την ενίσχυση της συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών προβλέπονται εκτός των άλλων:

- Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως το Γενικό Επιθεωρητή, τον Εισαγγελέα και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

- Ενίσχυση και επέκταση της δυνατότητας διασταύρωσης στοιχείων από τρίτες πηγές και άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζει η Γ.Γ.Π.Σ. αναφορικά με την ηλεκτρονική (on-line) λήψη στοιχείων από τρίτους, μέσω συμφωνίας που θα καλύπτει ολόκληρο τον κρατικό τομέα.- Ενίσχυση και αξιοποίηση των πληροφοριακών στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών.

4. Για την ενίσχυση της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της δημόσιας ακεραιότητας προβλέπονται μεταξύ άλλων :

- Η ενθάρρυνση για καταγγελίες διαφθοράς στο υπουργείο Οικονομικών.

- Η δυνατότητα χρήσης βραβείων και κινήτρων για καινοτόμες λύσεις μείωσης της διαφθοράς.

- Η καθιέρωση μαθημάτων στα σχολεία σε θέματα ακεραιότητας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, αναφορικά με τις επιζήμιες επιπτώσεις της διαφθοράς σε σχέση με τις αντίστοιχες προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο.

- Η δημιουργία κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας στον οποίο εξειδικεύονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Φορολογική & Τελωνειακή Διοίκηση.

- Η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες με την ενίσχυση της ενημέρωσης μέσω διαδικτυακής πύλης και παροχή νομοθεσίας, ερμηνείας νόμων, διαδικασιών αλλά και παροχή συμβουλών και απαντήσεων σε ερωτήματα.

- Η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες με τη δημιουργία και στελέχωση τμήματος ενημέρωσης πολιτών σε κάθε μεγάλη Δ.Ο.Υ αφού η άγνοια αποτελεί σημαντική πηγή διαφθοράς.

- Η δημιουργία σύγχρονης και αντικειμενικής αξιολόγησης των υπαλλήλων και υπηρεσιακή εξέλιξή τους βάσει αυτής.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Στρατηγικού Σχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε: «Στη διαδικασία απάλειψης του φαινομένου της διαφθοράς καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ομογενοποίηση των διαδικασιών και η ενίσχυση των κανόνων λειτουργίας που διέπουν τον φορολογικό μηχανισμό. Η εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου αποσκοπεί στην αυτοπροστασία της ίδιας της Φορολογικής Διοίκησης που πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο που της αναλογεί στην αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και την ελάφρυνση των οικονομικά ασθενέστερων». 
Tromaktiko

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα βρέφος που κατάπιε μπαταρία


Στο νοσοκομείο με εγκαύματα βρέφος που κατάπιε μπαταρίαΟταν οι γονείς κατάλαβαν τι συμβαίνει την πήγαν στο κέντρο υγείας Κύμης. Ο γιατρός ήταν καθησυχαστικός. Οπως καταγγέλλουν τους είπε να μην ανησυχούν διότι το παιδί θα

Νέος κίνδυνος για συντάξεις

Υπάρχει κίνδυνος για νέες μειώσεις στις συντάξεις, προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην Έκθεσή του για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του 2013. 

Όπως αναφέρει στην

Συμφωνία ΟΤΟΕ - τραπεζών για υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης


Συμφωνία ΟΤΟΕ - τραπεζών για υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης Τη συμφωνία με τις διοικήσεις των τραπεζών για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης ανακοίνωσε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα πιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, με τη συμφωνία, διατηρήθηκε «ανέπαφο το θεσμό της κλαδικής σύμβασης, με κεντρικό θέμα την προστασία της εργασίας και

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

64643556
Από άρθρο του Γ. Σκαμπαρδώνη στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Τα λοιπά σχόλια περιττεύουν.
[…Προχτές σε μια παρέα μαλώναμε για τις Σκουριές. Η ομήγυρη είχε διχαστεί, είτε για λόγους ιδεολογικούς, προκατάληψης κι εμμονής, είτε γιατί οι περισσότεροι είχαν πληροφόρηση από τα μπαρ και απ' ό,τι λέει ο καθείς ένθεν και ένθεν στα κανάλια και τα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα μας ο τρόπος γραφής μας

Η επιστήμη της γραφολογίας προσεγγίζει την προσωπικότητά μας μέσω της μελέτης του γραφικού χαρακτήρα.

Όπως είναι φανερό έχει να κάνει αρκετά με την ψυχολογία. Πολλοί είναι αυτοί βέβαια, που δεν δίνουν βάση στη