.

5 Απρ 2013

ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ!


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του σώματος σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική και την εξόρυξη χρυσού στο δήμο Αριστοτέλη.


Κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαβούλευσης, σε μια συνεδρίαση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, 70 ομιλητές από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –πανεπιστημιακούς, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, εκπροσώπους επιμελητηρίων, ιδρυμάτων, φορέων, ινστιτούτων, κατοίκων, εργαζομένων, της εταιρείας εξόρυξης κ.ά.- είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν δημόσια τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα.Αναφερόμενος  στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Βόρεια Χαλκιδική είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο απασχολεί την κοινωνία όχι μόνο της περιοχής, αλλά όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Έχω προσωπική γνώση του θέματος  από τις πρόσφατες επισκέψεις μου σε όλες τις περιφερειακές  ενότητες και ειδικότερα στη Χαλκιδική, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους των εργαζομένων, των κατοίκων και των τοπικών αρχών και να ακούσω τις θέσεις τους.Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανοίξαμε τα μικρόφωνα, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους, με σκοπό την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για το θέμα.Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση για το ζήτημα από την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία. Αν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει σχετική αρμοδιότητα, εμείς θεωρήσαμε αναγκαίο να συμβάλουμε, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου μας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης και να ακουστούν όλες οι πλευρές».

Αναδημοσίευση www.thestival.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κατά τη γνώμη μας το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική δεν είναι μόνο κλειστα ή ανοιχτά μικρόφωνα. Είναι πολλά περισσότερα απ' αυτό, που έκρινε ως μείζον ο κ. Περιφερειάρχης. 

Το κυριότερο απ' όλα έχει να κάνει με την αναζήτηση πολιτικής οντότητας κάποιων που έχουν μπερδέψει την τωρινή τους ιδιότητα με την επιθυμητή μελλοντική. Όσο σ' αυτό το "σπορ" η επίσημη πολιτεία δε βάζει φραγμό, άκρη δε πρόκειται να βγεί.  Αυτή είναι η άποψη μας.

Επομένως άγχος κανένα... Να ζήσουν όλοι καλά και εμείς αν γίνεται καλύτερα. 

Τα μεταλλεία θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές Μαδεμοχωριτών. 

politesaristoteli.blogspot.gr

Συγκέντρωση κατοίκων και εργαζομένων της Χαλκιδικής υπέρ των Μεταλλείων χρυσού στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν σήμερα στη .....
νομαρχία Θεσσαλονίκης , όπου συζητούνταν το θέμα των Μεταλλείων της Βορείου Χαλκιδικής, δηλώνοντας την υποστήριξη τους στην επένδυση στη περιοχή τους.

Ένας ποταμός επάνω σε έναν… ποταμό!

perierga.gr - Ένας ποταμός επάνω σε έναν... ποταμό!
Μια ασυνήθιστη «πλωτή γέφυρα» συνδέει την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία πάνω από τον ποταμό Έλβα, στην πόλη του Μαγδεμβούργου, κοντά στο Βερολίνο. Στην ουσία πρόκειται για την πρωτότυπη δημιουργία ενός ποταμού επάνω σε έναν άλλο ποταμό!
Η κατασκευή της, που

Μας παχαίνει η τσίχλα;

Tο μάσημα τσίχλας, ειδικά όταν έχει γεύση μέντας, ενδέχεται να οδηγεί σε πρόσληψη περιττών κιλών, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Σε έρευνα που διεξήχθη σε 44 εθελοντές, οι οποίοι έχοντας πρώτα μασήσει τσίχλα με γεύση...

Πως Να Επιβιώσετε Από Καρδιακή Προσβολή Όταν Είστε Μόνοι

Φωτογραφία για Πως Να Επιβιώσετε Από Καρδιακή Προσβολή Όταν Είστε ΜόνοιΔεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Θα ενταχθούν στη φορολόγηση και τα αγροτεμάχια


Μετά από σχεδόν τρεις ώρες σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος για τις Ηλεκτροδοτούμενες Επιφάνειες (ΕΕΤΗΔΕ) της ΔΕΗ. Παρά τις αρχικές διαφωνίες, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, έφτασαν σε συμφωνία για

Κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιά οι φαλακροί άνδρες

Κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιά οι φαλακροί άνδρεςΟι άνδρες που αποκτούν φαλάκρα, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, από ό,τι οι συνομήλικοί τους που διατηρούν όλα τα μαλλιά τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη συμπέρανε ότι ο κίνδυνος ισχύει κυρίως για

Κατά προτεραιότητα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης


Την εφαρμογή κατά προτεραιότητα των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο για τις επιχειρήσεις που υποβάλουν αίτηση πτώχευσης ζητά από τις εφορίες και τον ελεγκτικό μηχανισμό ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο που απέστειλε στις εφορίες, όταν η

Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις, τον Μάρτιο

Θετικό ισοζύγιο, κατά περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, εμφάνισαν οι ροές της μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας κατά τον μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, μέσω της

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω πόσα κιλά είσαι

Οι άνθρωποι που ζούμε μαζί τους, δουλεύουμε, 

στέλνουμε email, συνομιλούμε στο facebook ή στο 

twitter - ο κοινωνικός μας περίγυρος δηλαδή – 

φαίνεται ότι επηρεάζει το βάρος μας. Αυτό ήταν το 

συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από

Σχολή διαιτησίας θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη

Σχολή διαιτησίας θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη
Η ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, σε συνεργασία...
με το Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσ/νίκης, θα λειτουργήσει Σχολή Διαιτησίας για την ανάδειξη νέων διαιτητών ποδοσφαίρου.
Η σχολή θα λειτουργήσει με

Η πρόληψη και η θεραπεία της οστεοπόρωσης απαιτεί την απαραίτητη πρόσληψη βιταμίνης D και βιταμίνης Α.(πίνακες περιεκτικότητας)
Η Βιταμίνη D και Α και η υγεία των οστών
Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών. Διευκολύνει την αποδοτική χρησιμοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Το ασβέστιο, με τη σειρά του, είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του

Οι Κινέζοι τουρίστες χαλάνε τα περισσότερα λεφτά

Φωτογραφία για Οι Κινέζοι τουρίστες χαλάνε τα περισσότερα λεφτάΗ Κίνα πέρασε πέρυσι στην κορυφή της λίστας των χωρών οι πολίτες των οποίων ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα όταν... ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών άγγιξαν τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 75,5 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Το ρεκόρ αυτό εξηγείται από την άνοδο των εισοδημάτων των Κινέζων πολιτών και από τη χαλάρωση των προϋποθέσεων για να

«Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών ΙδρυμάτωνΚοινοποιείται προς γνώση και ενέργεια η «Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Σωμάτων

Το νέο κόμμα του Αλαβάνου

Στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο το «Σχέδιο Β», προχωρά ο Αλέκος Αλαβάνος, με την ιδρυτική συνέλευση του κόμματος να προγραμματίζεται για τις 18 – 19 Μαΐου στην Αθήνα. 

Περιγράφοντας τη δομή του νέου φορέα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος, υποστήριξε ότι

Πριν το Πάσχα πρόσληψη 125 συμβασιούχων κτηνιάτρων


Τα βασικά σημεία της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού για το θέμα έχουν ως εξής σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ:

«Φέτος για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης του μελιταίου οι κτηνοτρόφοι θα χρησιμοποιούν εκτός από τους μόνιμους κτηνιάτρους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών και το έκτακτο προσωπικό που θα προσληφθεί σε