.

27 Μαρ 2013

Νοσοκόμα ζητά παροχή υπηρεσιών σεξ σε πάσχοντες από άνοια

Νοσοκόμα ζητά παροχή υπηρεσιών σεξ σε πάσχοντες από άνοιαΜπορεί να είναι ηλικιωμένοι, μπορεί να πάσχουν από άνοια αλλά θα πρέπει να έχουν δικαίωμα στο σεξ. Ακόμα και στον αγοραίο έρωτα! Αυτό υποστηρίζει η 80χρονη Αυστραλή νοσοκόμα Ελέιν Γουάιτ που έχει ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να προσφέρονται αμειβόμενοι ερωτικοί συνοδοί σε

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Όροι όπως προστασία του περιβάλλοντος, πράσινη ανάπτυξη, προστασία της βιοποικιλότητας, ανακατανομή του πλούτου, καινοτόμες τεχνολογίες, κλιματική αλλαγή έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Καθημερινά, ειδικοί και ειδήμονες σε όλον τον κόσμο «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά  με «τις επιπτώσεις της αλόγιστης δράσης μας κατά του περιβάλλοντος». Η γη, υποστηρίζουν, θα γίνει ένας αφιλόξενος τόπος για αχάριστους ανθρώπους. Συνέπεια...

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ


001 topografΣε ένα άκρως κατατοπιστικό άρθρο στο οικονομικό της τμήμα, η Καθημερινή της Κυριακής παραθέτει πληθώρα στοιχείων για το αναμενόμενο για το ελληνικό δημόσιο κέρδος από την εκμετάλλευση τωνμεταλλείων της Χαλκιδικής. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι

Προφυλακιστέοι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής (βίντεο)


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους σε τακτικό ανακριτή ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας για μη απόδοση μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Και οι δυο απολογήθηκαν σήμερα σε τακτικό ανακριτή για το συγκεκριμένο αδίκημα και

Απόλλων Αρναίας - Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2013 (βίντεο)

Απόλλων Αρναίας - Στρατώνι 2-0Τα δύο γκολ του Κυπελλούχου Χαλκιδικής 2013

Νέα απόφαση υπέρ της συνέχισης των εργασιών στις Σκουριές

Νέα απόφαση υπέρ της συνέχισης των εργασιών στις Σκουριές

«Προστατευμένα τα αρχαιολογικά ευρήματα», τονίζει το ΣτΕ

Δεύτερη απόφαση υπέρ της συνέχισης των εργασιών από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» στις Σκουριές Χαλκιδικής, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση οκτώ Συλλόγων της Χαλκιδικής που ζητούσαν να

Αλλαγές στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛΤην τροποποίηση του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ έτους 2013, στο σημείο που αφορά την ημέρα εξέτασης δύο μαθημάτων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.


Οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Αυτός ειναι ο Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2013 Απόλλων Αρναίας


Τελικός Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Χαλκιδικής


Απόλλων Αρναίας – ΤΑ Μ.Κ. Στρατωνίου

Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2013 Απόλλων Αρναίας


Έληξε πριν λίγο ο τελικός Κυπέλλου Χαλκιδικής μεταξύ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ με τελικό αποτέλεσμα 2 - 0


Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2013 Απόλλων ΑρναίαςΤελικός Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Χαλκιδικής


Απόλλων Αρναίας – ΤΑ Μ.Κ. Στρατωνίου

Κυπελλούχος Χαλκιδικής 2013 Απόλλων Αρναίας


Έληξε πριν λίγο ο τελικός Κυπέλλου Χαλκιδικής μεταξύ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ με τελικό αποτέλεσμα 2 - 0Τα έβαλε με τέσσερις τράπεζες και νίκησε

Τα έβαλε με τέσσερις τράπεζες και νίκησεΠιο ελεύθερα μπορεί πλέον να ανασαίνει ένας 34χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου από το Ηράκλειο που δικαιώθηκε από το δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει εναντίον του οιτέσσερις τράπεζες στις οποίες είχε οικονομικές οφειλές.

Με αυτή την απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμα φορά τις αιτήσεις που

Γαλάτιστα Η άγνωστη Χαλκιδική

IMG_5825Σαράντα χιλιόµετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, µέσω της εθνικής οδού που συνδέει τη νύµφη του Θερµαϊκού µε τη Σιθωνία και το Άγιον Όρος, προβάλει η ιστορική κωµόπολη Γαλάτιστα. Χτισµένη αµφιθεατρικά στη µεσηµβρινή πλαγιά του Προφήτη Ηλία, που ανήκει στην οροσειρά του Κισσού (Χορτιάτη), δεσπόζει σε

Αυτοπεραίωση 2013 για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίεςΑκριβά θα κοστίσει και φέτος σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες η δυνατότητα να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο, ακολουθώντας τη διαδικασία της «αυτοπεραίωσης» ή του «αυτοελέγχου».
Ο αυτοέλεγχος θα είναι πιο «αλμυρός» κυρίως για τους επιτηδευματίες που εμφανίζουν μεγάλες δαπάνες, αφού τους ανεβάζει κατακόρυφα τα ελάχιστα ακαθάριστα έσοδα.
Με το σύστημα αυτό, το οποίο θα εφαρμοσθεί και στο φετινό οικονομικό έτος (για τη διαχειριστική περίοδο του 2012), οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιες ακαθάριστες αμοιβές μέχρι 150.000 ευρώ θα κληθούν προαιρετικά να επαναπροσδιορίσουν τα ακαθάριστα έσοδά τους με βάση τις δαπάνες που πραγματοποίησαν, δηλαδή να δηλώσουν τεκμαρτά ακαθάριστα έσοδα. Εφόσον τα τεκμαρτά ακαθάριστα έσοδα που θα προσδιοριστούν με βάση τις δαπάνες είναι υψηλότερα από αυτά που προκύπτουν με βάση τα τηρούμενα βιβλία, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν επιπλέον ΦΠΑ. Παράλληλα, τα καθαρά εισοδήματά τους θα επαναπροσδιοριστούν σε επίπεδα υψηλότερα από τα δηλωθέντα, καθώς θα υπολογιστούν εκ νέου με βάση τα τεκμαρτά ακαθάριστα έσοδα. Συνεπώς, θα κληθούν να πληρώσουν και επιπλέον φόρο εισοδήματος. Καταβάλλοντας επιπλέον ποσά ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος θα μπορούν να περαιώσουν αυτόματα τη χρήση του 2012 και να απαλλαγούν από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο.
Η διαδικασία του «αυτοελέγχου» ή «αυτοπεραίωσης» προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις: Τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης επαναπροσδιορίζονται με βάση τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:
(κόστος πωληθέντων αγαθών + δαπάνες χρήσης) Χ 100 / (100 – μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους).
Το «κόστος πωληθέντων αγαθών» υπολογίζεται ως εξής: στη συνολική αξία των προϊόντων, των αγαθών ή των πρώτων υλών που αγοράστηκαν από την επιχείρηση μέσα στη χρήση προστίθεται η αξία των αποθεμάτων που υπήρχαν στην απογραφή έναρξης της χρήσης και στη συνέχεια, από το άθροισμα που προκύπτει αφαιρείται η αξία των αποθεμάτων που υπάρχουν στην απογραφή λήξης της χρήσης.
Ο «μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους» είναι ο ποσοστιαίος συντελεστής που έχει καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου τα καθαρά κέρδη από κάθε ασκούμενη εμπορική δραστηριότητα να προσδιορίζονται με τεκμαρτό τρόπο. Ο συντελεστής αυτός αντιπροσωπεύει συγκεκριμένο ποσοστό επί των ακαθαρίστων εσόδων (επί του τζίρου) κάθε εμπορικής δραστηριότητας. Σε περίπτωση που η επιχείρηση ασκεί περισσότερες της μιας δραστηριότητες τότε ως «συντελεστής καθαρού κέρδους» λαμβάνεται υπόψη ο μέσος σταθμικός σ.κ.κ. ο οποίος αντιστοιχεί στο σύνολο των ασκούμενων δραστηριοτήτων. Ο μέσος σταθμικός σ.κ.κ. προκύπτει με τα ακόλουθα βήματα:
α) πολλαπλασιάζονται τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα από κάθε δραστηριότητα με τον αντίστοιχο μ.σ.κ.κ, για να βρεθούν τα καθαρά κέρδη κάθε δραστηριότητας με τεκμαρτό τρόπο,
β) στη συνέχεια, το άθροισμα των τεκμαρτώς προσδιορισθέντων καθαρών κερδών των επιμέρους δραστηριοτήτων διαιρείται με το συνολικό ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που έχουν δηλωθεί για όλες τις δραστηριότητες. Ο δεκαδικός αριθμός που προκύπτει από τη διαίρεση αυτή είναι χαμηλότερος της μονάδας και ισοδυναμεί με τον ποσοστιαίο μέσο σταθμικό σ.κ.κ.
Τα ακαθάριστα έσοδα που προσδιορίζονται τεκμαρτώς, με βάση τον παραπάνω μαθηματικό τύπο, λαμβάνονται υπόψη για τον επαναπροσδιορισμό των υποχρεώσεων της επιχείρησης σε ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος. Συγκεκριμένα, εάν τα τεκμαρτώς προσδιορισθέντα ακαθάριστα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, τότε η επιχείρηση καλείται να πληρώσει τον επιπλέον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην πρόσθετη διαφορά ακαθαρίστων εσόδων που προέκυψε. Επίσης, τα τεκμαρτώς προσδιορισθέντα ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται με τον ποσοστιαίο «μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους» (μ.σ.κ.κ.) που αντιστοιχεί στη δραστηριότητα της επιχείρησης ή με τον μέσο σταθμικό σ.κ.κ. εφόσον ασκούνται περισσότερες της μιας δραστηριότητες. Το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό αυτό είναι τα τεκμαρτά καθαρά κέρδη της επιχείρησης. Αν τα τεκμαρτά αυτά κέρδη είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, η επιχείρηση θα πληρώσει φόρο εισοδήματος με βάση τα τεκμαρτά κέρδη, δηλαδή υψηλότερο από αυτόν που αναλογεί στα δηλωθέντα κέρδη της.
2) Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελεύθεροι επαγγελματίες: Τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης επαναπροσδιορίζονται τεκμαρτώς, με βάση τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:
(δαπάνες χρήσης) Χ 100 / (100 – μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους). Εάν τα τεκμαρτώς προσδιορισθέντα ακαθάριστα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα τότε η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας πρέπει να πληρώσει επιπλέον ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς για να περαιώσει. Επίσης τα τεκμαρτά ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται με τον μ.σ.κ.κ. που αντιστοιχεί στην ασκούμενη δραστηριότητα ή με τον μέσο σταθμικό σ.κ.κ. που αντιστοιχεί στις περισσότερες της μιας ασκούμενες δραστηριότητες. Τα τεκμαρτά καθαρά κέρδη που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό αυτόν, εάν είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και την περαίωση της χρήσης.
πηγή: imerisia.gr

Μεγάλη είναι η ζημιά στα φοινικόδεντρα της Χαλκιδικής από το κόκκινο σκαθάρι

Μεγάλη είναι η ζημιά που προκάλεσε μέσα σε ένα χρόνο στα φοινικόδεντρα στο πρώτο "πόδι" του νομού Χαλκιδικής το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των αρμοδίων, περισσότεροι από εκατό φοίνικες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, και κύριοι λόγοι είναι ο ήπιος φετινός χειμώνας αλλά και ο πολλαπλασιασμός του αριθμού του ξενόφερτου εντόμου.
"Εχουμε μετρήσει διαπιστωμένες

DNA και καραμπίνα “καίνε” δύο άτομα για την επίθεση τις Σκουριές


Τα φυσίγγια που άφησαν πίσω τους στο σημείο της επίθεσης, αλλά και ο σκούφος που βρέθηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά απ' το εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές φαίνεται ότι “καίνε” δύο από τους 20 υπόπτους για την επίθεση

Για τους υπόλοιπους φαίνεται ότι τα

Νεο χτύπημα! Φεύγει και η Michelin από την Ελλάδα!


- Η Michelin είχε υποκατάστημα εξαγωγών στην Ελλάδα από το 1950!
- Τώρα θα υπάγεται στα κεντρικά της μητρικής στο Βουκουρέστι
- Η ιστορία της πολευθνικής με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κόσμο που εγκαταλείπει την χώρα μας- Μόλις χθες η ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε ότι