.

28 Ιαν 2013

"Πλήρωσαν" το σεξ στο αυτοκίνητο με... μετάθεση

Ξινό βγήκε το σεξ στο αυτοκίνητο δύο εραστών στην Εύβοια, παντρεμένοι με δύο με παιδιά ο καθένας, οι οποία πιάστηκαν στα… πράσα!

Το ζευγάρι για έναν ολόκληρο χρόνο έκρυβε τον παράνομο δεσμό του μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Οι δύο εραστές δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το πάθος τους και επιδόθηκαν σε

Χαλκιδική: Προσυγκέντρωση Αγροτών (βίντεο)

Προσυγκέντρωση Αγροτών στην πλατεία της Νέας Τρίγλιας :

Πως θα ενταχθείτε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο για φθηνότερο ρεύμα έως 42%

Έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες παρέχει η ΔΕΗ μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Συγκεκριμένα, το μειωμένο τιμολόγιο αφορά:

Με άκρα μυστικότητα ιδρύθηκε παράρτημα αλβανικού κόμματος στην Αθήνα


Με άκρα μυστικότητα ιδρύθηκε το παράρτημα του FRD στην Αθήνα [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]Με άκρα μυστικότητα και υπό τον ήχο του εθνικού ύμνου της… Αλβανίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την δημιουργία του παρατήματος του νεοσύστατου αλβανικού κόμματος FRD στην Αθήνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο

Δείξε μου πως γράφεις,να σου πω ποια είσαι!

Και όμως για να μπορέσετε να ανακαλύψετε το χαρακτήρα και το ποιόν του άλλου, δεν χρειάζεται να τον ξέρετε χρόνια! Και αυτό γιατί με...
τη βοήθεια της γραφολογίας μπορείτε να μάθετε πολλά για κάποιον, μόνο και μόνο από τον τρόπο που γράφει!

Η γραφολογία, είναι μια

Το κοπρόσκυλο εύχεται για νέους νεκρούς και αποκαλεί κοτόπουλα τα έξι αδικοχαμένα AΔΕΛΦΙΑΈνας αληταράς, υπάνθρωπος, κοπρόσκυλο οπαδός του OΣΦΠ ανέβασε πριν από λίγο στο youtube βίντεο που περιλαμβάνει την  νίκη στο Παλατάκι και από κάτω γράφει:
THN IDIA TYXH ME TA 6 KOTOPOULA POU PSOFISAN TO 99 NA XETE BASTARDOI

Προκαταβολή 50% μέχρι να βγει η σύνταξη

Προκαταβολή σύνταξης η οποία θα φθάνει το 50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση θα λαμβάνουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι να ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξης τους .Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση.
Πιο αναλυτικά στο νομοσχέδιο περιέχονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις για την προκαταβολή σύνταξης :

Το κορυφαίο ράδιο της Χαλκιδικής SUPER 99.5 Fm μέσα από το ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Super Radio 99.5 Το κορυφαίο ράδιο της Χαλκιδικής

SUPER 99.5 Fm

 Ζωντανά  μέσα από το 

ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.....

Ξεκινούν οι διαδικασίες για ενοποίηση στα ταμεία κύριας ασφάλισης

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ξεκινούν οι διαδικασίες για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ).

Αύριο Τρίτη, υπό τον

ΕΠΕΙΓΟΝ: Επιστροφή φόρου, δείτε ποιοι δικαιούνται! (Από 1000€ εώς 4000€)

Το 2012 το υπουργείο οικονομικών εισέπραξε 1,7 δις περισσότερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει.
Η κυβέρνηση αποφάσισε τα 80% του ποσού αυτού να τα επιστρέψει στους φορολογούμενους.....

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

 ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ...
Καθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καταβολής των συντάξεων αλλάζει.
Με το νέο σύστημα, που θα αφορά κύριες...

Οι δέκα «κανόνες» για να πιάσετε δουλειά με μπλοκάκι


Οι δέκα «κανόνες» για να πιάσετε δουλειά με μπλοκάκιΑντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό φορολογικό καθεστώς θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι θελήσουν να πιάσουν δουλειά με μπλοκάκι από εδώ και στο εξής. Και δεν θα είναι καθόλου λίγοι καθώς οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με ασφάλιση, τείνουν να εξελιχθούν σε είδος υπό εξαφάνιση. Τι θα πρέπει να προσέχουν οι

Κατάχρηση των αναρρωτικών


Το σύστημα χορήγησης αναρρωτικών αδειών επανεξετάζει το υπουργείο Παιδείας. «Απαιτείται ευαισθησία αλλά και... λογική. Επιδίωξη είναι να κλείσουμε τα "παράθυρα" της ισχύουσας διαδικασίας, τα οποία μπορούν να διευκολύνουν την καταχρηστική άσκηση του σχετικού, απαράβατου δικαιώματος κάθε

Φράγκος Φραγκούλης ''Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι'' (βίντεο)


Διάλεξη-παρουσίαση του βιβλίου του Φράγκου Φραγκούλη,με τίτλο ''Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι'', στο 4Ε...Πολύ σημαντικός γνώστης των πραγμάτων...

Χρειαζόμαστε υπεύθυνες αλήθειες για τον ορυκτό πλούτοΗ ελληνική εξορυκτική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό οικονομικό τομέα της χώρας με πολλές και ελπιδοφόρες αναπτυξιακές προοπτικές. Η ελληνική βιομηχανία μη ενεργειακών ορυκτών πρώτων υλών (ΜΕΟΠΥ) αποτελεί δομικό στοιχείο απαραίτητο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη πολλών άλλων κλάδων της εθνικής οικονομίας, προμηθεύοντας πρώτες ύλες για τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας ευρύτερα αλλά και της καθημερινής ζωής.

Η Ελλάδα κατέχει κλαδικά σημαντική θέση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά όσον αφορά συγκεκριμένες ΜΕΟΠΥ.
Συγκεκριμένα, στις πρώτες θέσεις μαζί με τον λιγνίτη, τα αδρανή υλικά και τα μάρμαρα, βρίσκονται ο βωξίτης, τα νικελιούχα σιδηρομεταλλεύματα, οι ποζολανικές γαίες, ο μπεντονίτης, ο περλίτης, ο γύψος και η κίσσηρις.

Είναι, βέβαια, σαφές πως εξορυκτική δραστηριότητα χωρίς πρόσβαση σε νέα κοιτάσματα δεν μπορεί να υπάρξει. Η παραγωγική εκμετάλλευση των ελληνικών ΜΕΟΠΥ αλλά και γενικότερα των ορυκτών πρώτων υλών (ΟΠΥ), είναι σημαντική για την εθνική οικονομία.

Το μεταλλογενετικό περιβάλλον στην Β. Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον σχηματισμό εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων μεταλλικών ορυκτών.

Από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές χώρες
Η ακαθάριστη / μικτή μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις εν εξελίξει επενδύσεις και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 30 δισ. ευρώ.

Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές, αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος.

Είναι, άλλωστε, διαπιστωμένο ότι η ακαθάριστη / μικτή αξία του μεταλλικού περιεχομένου στο σύνολο των μετρημένων αποθεμάτων της χώρας ανέρχεται περίπου σε 80 δισ. ευρώ, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα και ειδικότερα την Βόρεια Ελλάδα μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης. Ικανή να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική πηγή μετάλλων  και να συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Τα αποθέματα και το μεταλλικό περιεχόμενο σε άργυρο, χαλκό, μόλυβδο, ψευδάργυρο και το  βεβαιωμένο αποθεματικά δυναμικό 420 περίπου τόνων χρυσού στην Μακεδονία και Θράκη αποτελούν  τους κυρίαρχους οικονομικούς στόχους.

Επένδυση σε ΒΑ Χαλκιδική και Θράκη
Η συνολική αξία των γνωστών μεταλλευμάτων ξεπερνάει τα 25 δισ. ευρώ. Και αυτό έχει προκύψει από συστηματική και μεθοδολογική ενασχόληση με εργασίες πεδίου, εργαστηριακές αναλύσεις και μελέτες οικονομικής γεωλογίας, στο πλαίσιο υλοποίησης έργων κοιτασματολογικής έρευνας του ΙΓΜΕ σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της ΒΑ Χαλκιδικής και της Θράκης.

Η αναπτυξιακή δυναμική και προστιθέμενη αξία των όποιων επενδυτικών εξελίξεων προκύψουν συνδέεται απόλυτα με την άμεση παραγωγική εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων αρχικά στην Χαλκιδική και στην συνέχεια στην Θράκη.

Η πραγματοποίηση των σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στις συγκεκριμένες περιοχές αναδεικνύεται σε ρυθμιστικό παράγοντα για την κοιτασματολογική αξιολόγηση και τις προοπτικές οικονομικής αξιοποίησης και άλλων μεταλλευμάτων της χώρας. Συμπεριλαμβανομένων, δηλαδή, αυτών που εντοπίζονται σε δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους, και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία αξιόπιστου και θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση και υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρα η απαραίτητη και κατάλληλη κοινωνική διαβούλευση, ώστε να αποφεύγονται ή/και να ελέγχονται αποτελεσματικά οι αντιδράσεις διαφόρων ομάδων που με κύρια αιτιολογία τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθυστερούν και μερικές φορές ακυρώνουν βασικές αναπτυξιακές επιλογές της χώρας.

Αυτό συμβαίνει συχνά στην βάση διαστρέβλωσης της επιστημονικής αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων.

Προκύπτει τελικά ότι  η περιβαλλοντική διάσταση που ορισμένοι προβάλλουν αποτελεί πρόσχημα και σε καμία περίπτωση τεκμηριωμένη άποψη. Απαιτούνται ορθολογιστικές προσεγγίσεις και τολμηρές πολιτικές κινήσεις για ολική επαναφορά στην σωστή και κανονική διάσταση των πραγμάτων.

Αυτό προϋποθέτει καθαρή σκέψη και αντικειμενική στάση από όλους τους εμπλεκόμενους, και όχι συμπεριφορές, αντιλήψεις και θέσεις όπως είναι και οι κατά καιρούς δηλώσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων σχετικά με τις επενδύσεις στη Χαλκιδική και στην Θράκη. Δηλώσεις, που προφανώς χωρίς καθόλου ή με μερική γνώση των πραγματικών στοιχείων, είναι άστοχες, άκαιρες και μεροληπτικές υπέρ των απόψεων μιας ολιγόριθμης ομάδας, η οποία συστηματικά προσπαθεί να ποδηγετεί, να παραπληροφορεί και να τρομοκρατεί τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.

Γιατί είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, όπως και πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης, αλλά και άλλες εστίες ανάπτυξης. Είναι, επίσης, απόλυτα βέβαιο ότι, όπως συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή και συμβαίνει σε όλο τον μεταλλευτικό κόσμο, οι υπάρχουσες επαγγελματικές δραστηριότητες όχι μόνο δεν κινδυνεύουν αλλά βελτιώνουν δυναμικά την παρουσία τους.

Αυτές τις υπεύθυνες αλήθειες χρειάζεται η Ελλάδα, και όχι τους λαϊκισμούς, τις εγωκεντρικές αντιλήψεις, τις εμπαθείς συμπεριφορές, τα τοπικιστικά σύνδρομα και τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει κάποια στιγμή να απομονώσουν ιδιαίτερα κάποιους που ίσως παρακινούμενοι από όχι και πολύ ανιδιοτελή κριτήρια, επιλέγουν σκόπιμα και όχι από πραγματικές περιβαλλοντικές ανησυχίες, συνήθως, την ακινησία, το τέλμα και την απραξία. Είναι χρέος των ίδιων των τοπικών κοινωνιών, να αναδείξουν την βιώσιμη αξιοποίηση των συγκριτικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η ελληνική περιφέρεια, με τον Ορυκτό Πλούτο να αποτελεί βασική παραγωγική προτεραιότητα.

Περιβάλλον
Η μεταλλευτική βιομηχανία, λόγω και της μεγάλης κοινωνικής πίεσης που δέχεται σήμερα παγκοσμίως, έχει εντάξει τις νέες τεχνολογίες στο σύνολο της παραγωγικής της διαδικασίας περισσότερο ίσως από κάθε άλλη βιομηχανική δραστηριότητα.

Και βέβαια στα θέματα περιβαλλοντικής πρακτικής, όπως για παράδειγμα είναι η διαχείριση των εξορυκτικών αποβλήτων, καθοδηγείται, παρακολουθείται και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αλλά και τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλονται στο πλαίσιο δημόσιων διαβουλεύσεων, και την πιστή τήρηση των οποίων αναλαμβάνει να εποπτεύει θεσμοθετημένη επιτροπή στην βάση ανεξάρτητης και αυτόνομης λειτουργίας με την συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η οδηγία για την διαχείριση των μεταλλευτικών αποβλήτων, μαζί με την έκθεση για τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές, αποτελεί, πλέον, σημαντική δέσμευση και υποχρέωση για την παραγωγική λειτουργία κάθε εξορυκτικού έργου. Στην κατεύθυνση και εξέλιξη αυτή η μελλοντική πορεία της μεταλλευτικής βιομηχανίας διαγράφεται ανοδική και βιώσιμη.

Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που συνοδεύουν και τελικά επικυρώνουν ή μη την αδειδότηση των μεταλλευτικών  επενδύσεων.

Συνιστούν ολοκληρωμένα εργαλεία επιστημονικών, μεθοδολογικών και διοικητικών προσεγγίσεων που καλούνται να διαμορφώσουν και να καθορίσουν το πλαίσιο ορθολογικής και της βέλτιστης δυνατής αξιοποίησης ενός κοιτάσματος. Και βέβαια στην αξιοποίηση συμπεριλαμβάνεται η παραγωγική λειτουργία, αλλά και οι διαδικασίες αποτελεσματικού ελέγχου, παρακολούθησης και αποκατάστασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως προκύπτουν από συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους που, σε κάθε περίπτωση, επιβάλλονται.

Ο κοινωνικός πυλώνας της Βιώσιμης Ανάπτυξης περιλαμβάνει την κοινωνική συνοχή και συναίνεση από πλευράς τοπικών κοινωνιών. Σε πρόσφατη έκθεση σχετικής ευρωπαϊκής επιτροπής αναφέρεται ότι οι απόψεις και προτάσεις των τοπικών κοινωνιών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να είναι καθοριστικές για την τελική απόφαση παραγωγικής εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου.

Η περιβαλλοντική διάσταση, με άλλα λόγια, η ποιότητα ζωής, αποτελούν σημαντική και αναπόσπαστη παράμετρο κάθε ανθρωπογενούς δραστηριότητας. Οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον συνοδεύουν κάθε είδους παραγωγική / βιομηχανική δραστηριότητα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να εφαρμοσθούν τεχνολογίες, να αναδειχθούν αξιόπιστοι μηχανισμοί παρακολούθησης και να τηρηθούν κανόνες για να ελαχιστοποιηθούν, και όπου είναι δυνατόν, να εκμηδενισθούν οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι και απειλές.

Ο ρόλος του ΙΓΜΕ
Η δυναμική αξιοποίησης και οι επενδυτικές προοπτικές του ορυκτού πλούτου, η εξασφάλιση ενεργειακών πρώτων υλών, ο έλεγχος και η παρακολούθηση της ποσοτικής και ποιοτικής κατάστασης των νερών, η θωράκιση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού από τις φυσικές καταστροφές και η ορθολογική διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ορισμένα από τα ερευνητικά αντικείμενα και τις θεματικές αρμοδιότητες του ΙΓΜΕ.

Το ΙΓΜΕ λειτουργεί σαν επιστημονικός και τεχνικός σύμβουλος του κράτους, μέσα από την διεξαγωγή ερευνητικών έργων που αφορούν στην βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Ανέδειξε, πρόσφατα, την αναπτυξιακή σημασία των ορυκτών πρώτων υλών που διαθέτει η χώρα με βάση κοιτασματολογικές έρευνες των επιστημόνων του Ινστιτούτου, που μεταξύ άλλων οδήγησαν στην έγκριση της πρόσφατης επένδυσης χρυσού στην Χαλκιδική.

Οι αρμοδιότητες του ΙΓΜΕ αφορούν, επίσης, στην υιοθέτηση και εναρμόνιση με ευρωπαϊκές πολιτικές που απαιτούν γεωεπιστημονική υποστήριξη, όπως για παράδειγμα η ανάδειξη και εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τις ορυκτές πρώτες ύλες.

Το ΙΓΜΕ είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Γεωλογικών Ινστιτούτων της Ευρώπης, (EuroGeoSurveys/EGS-The Association of the Geological Surveys Organizations of Europe), μαζί με άλλα 32 Γεωλογικά Ινστιτούτα και έδρα τις Βρυξέλλες. Βασικός  στόχος είναι  η προβολή και ανάδειξη της συμβολής των γεωεπιστημών στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης. 


Του Κωνσταντίνου Παπαβασιλείου

*Ο κ. Παπαβασιλείου είναι Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωμεταλλευτικών Ερευνών.

ΑΛΚΟ: Πούλησε το 55% θυγατρικής στη GSI

ΑΛΚΟ: Πούλησε το 55% θυγατρικής στη GSI
Το 55% της θυγατρικής Alco Deutschland AGA πούλησε η Alco Hellas στην γερμανική GSI German Service International, έναντι συνολικού τιμήματος 8,5 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Alco Hellas:

Οι Έλληνες «Ντεπαρντιέ» κυκλοφορούν με βουλγάρικες πινακίδες

Photo: Οι Έλληνες «Ντεπαρντιέ» κυκλοφορούν με βουλγάρικες πινακίδες
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ χιλιάδες Έλληνες που «βαφτίζουν» βουλγαρικά τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στο δρόμο που χάραξε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ που άλλαξε υπηκοότητα για να αποφύγει την υπερβολική φορολόγηση βαδίζουν ορισμένοι επιτήδειοι. Τι κάνουν; Ανοίγουν στην γειτονική χώρα, στο όνομά τους ή στο όνομα κάποιου συγγενή τους, μία «εταιρία» για να δικαιολογήσουν τα αυτοκίνητα και πληρώνουν βουλγαρικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, που είναι πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, πρόκειται για παλιό κόλπο και υπολογίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη το εκμεταλλεύονται, ενώ στη συνδρομή τους έχουν οργανωμένα γραφεία στη Βουλγαρία που αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν.

Τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου εκτιμάται οτι είναι μεγάλα και άνδρες του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, επιδόθηκαν σε ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι το «ύποπτο» αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι έλεγχοι δεν πτόησαν του επιτήδειους και τώρα δηλώνουν οτι μπορούν με άλλο τρόπο νόμιμα και χωρίς οι «ενδιαφερόμενοι» να κινδυνεύουν από τον ελληνικό νόμο να προμηθευτούν πινακίδες Βουλγαρίας.

Το κόλπο πάντως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και ιταλικό, καθώς παρόμοια κυκλώματα δρουν και στην Ιταλία.


spiro-speroΣτο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ χιλιάδες Έλληνες που «βαφτίζουν» βουλγαρικά τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στο δρόμο που χάραξε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ που άλλαξε υπηκοότητα για

Επιδότηση για 45.000 ανέργους έως 29 ετών

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να δημοσιοπηθεί το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά σε 45.000 ανέργους. Η δράση προσφέρει επιδοτούμενη κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία που θα αποφέρει σε κάθε δικαιούχο περίπου 10.000 ευρώ.Δυνάτοτητα σημμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι

Ελεύθερος γιατί δεν γνώριζε ότι το $εξ με ανήλικη είναι παράνομο !

Αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν γνώριζε ότι το $εξ με ανήλικη είναι παράνομο !Σοκαρισμένη η βρετανική κοινή γνώμη από τα όσα 

κατέθεσε στο δικαστήριο του Νότινγχαμ ο Adil Rashid, ο 

οποίος υποστήριξε ότι λόγω της μουσουλμανικής 

ανατροφής του δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομο το να έρθει 

σε επαφή με

"Κλείνει" διακόπτες η ΔΕΗ


Σε 24ωρη απεργία προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη 

31/1/2013 η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκειμένου να 

διαμαρτυρηθεί για την επίταξη των απεργών του 

Μετρό. Παράλληλα, στην ανακοίνωση της αφήνει 

αιχμές για τη στάση της

Φωκάς: Αναβολή για άρθρο 99

Φωκάς: Αναβολή για άρθρο 99Για την 26η Απριλίου 2013 αναβλήθηκε η  συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπαγωγή του Φωκά στη διαδικασία