.

26 Ιαν 2013

Μωρό 7 μηνών χορεύει Gangnam Style!

Ακόμη και τα μικρά παιδιά έχουν ξετρελαθεί από τον ρυθμό του τραγουδιού του Psy. Όπως ο 7 μηνών μπόμπιρας του βίντεο που ακολουθεί, που χορεύει μοναδικά το Gangnam Style..

Η Νέα Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research (βίντεο)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την Νέα Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research:

Ευγενία Μανωλίδου:«Απορώ πως δεν προστάτεψε ο Αυτιάς τον Άδωνι»(βίντεο)Ευγενία Μανωλίδου:«Απορώ πως δεν προστάτεψε ο Αυτιάς τον Άδωνι»

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Ιερισσό ''ΕΙΡΗΝΗ - ΠΡΟΟΔΟΣ''Βαρβάρα Χαλκιδικής.Το σμαράγδι του δάσους

Βυθισμένη μέσα σε ένα εκπληκτικό πυκνό δάσος που σαν στολίδι
απλώνεται στις στέγες των σπιτιών.
Ένα χωριό πραγματικό κόσμημα.


Το

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Είμαι Χαλκιδικιώτης, μεταλλωρύχος, παντρεμένος με παιδί. Αποφάσισα να γράψω για πρώτη φορά και τελευταία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους οικολόγους.
Ένα παιδί στο σχολείο δέχτηκε «παιδικούς» εκβιασμούς. Τα παιδάκια της τάξης του δεν το παίζουν γιατί ο μπαμπάς του δουλεύει στο εργοστάσιο. Του λένε να πάει σε παιδάκια μεγαλύτερα που οι πατεράδες τους δουλεύουν στο ίδιο εργοστάσιο. Και πριν δυο μέρες του είπαν ότι ο μπαμπάς του θα πεθάνει από το

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;;; Η ΠΟΤΕ!!!!

Photo: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;;;
Η ΠΟΤΕ!!!!
Πότε μπορεί να πυροβολήσει ο αστυνομικός και ο λιμενικός; Άρθρο του Γιώργου Μαρή 
Απορώ γιατι οι ελληνες αστυνομικοί επιμένουν να θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, αφού ξέρουν οτι πάντοτε,ότι κι αν συμβεί, βρίσκονται κατηγορούμενοι ή απολογούμενοι η υπό περιοριστικούς όρους. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα (ας μην αναφερθούμε βέβαια στις ΗΠΑ),απο την Αγγλία μέχρι την Εσθονία και από την Φινλανδία μέχρι την Μάλτα,που να τολμάει ο πολίτης,πεζός η εποχούμενος, να μην υπακούει σε σήμα αστυνομικού ελέγχου.Κι αν τέλος πάντων για


δικούς του λόγους δεν υπακούσει,δεν τολμάει μετά να ζητήσει και τα ρέστα αν πυροβοληθεί. Στις περισσότερες χώρες αυτό θα συμβεί με προειδοποιητικά πυρά και στις υπόλοιπες χώρες -πλην Ελλάδος-με πυρά ακινητοποίησης, ενώ στις ΗΠΑ με πυρά εξουδετέρωσης.
 
Στην Ελλάδα,αρκεί να διαβάσουν οι κακοποιοί και κάθε λογής παράνομοι τον νόμο 3169/2003 "περί Χρήσεως Όπλων από Αστυνομικούς" για να διαπιστώσουν οτι δεν θα έχουν την παραμικρή επίπτωση αν δεν συμμορφωθούν σε αστυνομικό έλεγχο αφού απαγορεύεται η χρήση όπλων από αστυνομικούς "εναντίον προσώπου που τρέφεται σε φυγή,όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο". Αλλά ας σκεφτούμε μία άλλη, ακραία περίπτωση για να δούμε κατά πόσο επιτρέπει τελικά ο νομοθέτης στη χώρα μας την χρήση όπλου από αστυνομικό. Ας υποθέσουμε οτι όχλος που αποτελείται από 30 ένοπλους με πολεμικά, κυνηγετικά και αγχέμαχα όπλα, σε μια στιγμή που εχει χαθεί ο έλεγχος της ασφάλειας της χώρας,επιτίθεται σε δυο αστυνομικούς σε μια γειτονιά της Αθήνας.Οι σφαίρες σφυρίζουν δίπλα στους Αστυνομικούς που ήδη εχουν εξαντλήσει τα μισά τούς πυρομαχικά με "εκφοβιστικές" βολές στον αέρα.Τι λέτε,στην ακραία αυτή περίπτωση μπορούν οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν προς τούς ένοπλους επιτιθέμενους ώστε να σωθούν?
 
Όχι βέβαια. Ο νόμος τους το επιτρέπει μόνο αν τυχει να βρεθούν στην έρημο Σαχάρα.
 
Αντίθετα, σε πόλεις και χωριά και όπου αλλού υπάρχει τσιμέντο και σπίτια και παραθυρα, είναι υποχρεωμένοι να θυσιαστούν (άρθρο 3,παρ 7 περίπτωση β:)πυροβολισμός (ακόμα και) ακινητοποίησης (πχ στα πόδια) απαγορεύεται εναντίον ΕΝΟΠΛΟΥ πλήθους,εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγούν άοπλοι".Με λίγα λόγια καταργείται τελείως,όσον αφορά τούς αστυνομικούς αλλά όχι τούς πολίτες, το νόμιμο δικαίωμα για άμυνά τους. Γενικότερα η χρήση όπλου από αστυνομικούς και λιμενικούς επιτέπεται μόνο σε περιπτώσεις που πρακτικά δεν πρόκειται ποτέ να συμβούν και υπό όρους που δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν.Δηλαδή ποτέ. Και η καταδίωξη οχήματος που δεν συμμορφώνεται σε νόμιμο αστυνομικό έλεγχο επίσης ουσιαστικά απαγορεύεται, αφού σε περίπτωση που ο καταδιωκόμενος πέσει και χτυπήσει,ως δια μαγείας καταδιωκόμενος γίνεται πλέον ο αστυνομικός και οι γονείς του θα πρέπει να μαζεύουν χρήματα για καταβολή εγγύησης προκειμένου να μην προφυλακισθει το παιδί τούς.
 
Στην μόνη χώρα του κόσμου που οι κακοποιοί επιτίθενται με ΑΚ 47 και με Tokarev σε πολίτες και σε αστυνομικούς ( όπλα με σφαίρες διατρητικές, απέναντι στις οποίες τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν προστατεύουν),που διαφεύγουν ρίχνοντας πίσω τούς βαριές αμυντικές χειροβομβίδες και που αποφυλακίζονται - για λόγους που δεν είναι του παρόντος- για να αρχίσουν την άλλη μέρα πάλι τα ίδια εγκλήματα, σε μια τέτοια χώρα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να εφαρμόζεται ο νόμος ή όχι.
 
Ούτε στο Ιράκ αλλά ούτε και στο Αφγανιστάν οι αστυνομικοί και οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι καθε μερα με πολεμικά όπλα και με χειροβομβίδες. Εκεί τούς κινδύνους αυτούς τούς αντιμετωπίζουν μόνο στρατοί. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η υποκρισία που εκλαμβάνει τον αφοπλισμό αλλά και την πλήρη ακύρωση κάθε δικαιώματος των αστυνομικών ως δημοκρατικό επίτευγμα.
 
Δημοκρατία είναι το να εφαρμόζεται ο νόμος. Και ακόμα περισσοτέρο είναι το να μπορεί να εφαρμόζεται.
 
Ο Γιώργος Μαρής είναι δικηγόρος

Bloko.grΠότε μπορεί να πυροβολήσει ο αστυνομικός και ο λιμενικός; Άρθρο του Γιώργου Μαρή 
Απορώ γιατι οι ελληνες αστυνομικοί επιμένουν να θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, αφού ξέρουν οτι πάντοτε,ότι κι αν συμβεί, βρίσκονται κατηγορούμενοι ή απολογούμενοι η υπό περιοριστικούς όρους. Δεν υπάρχει

H BMW Ηellas ανακάλεσε 750 οχήματα της


Mετά  από τις μοτοσικλέτες που ανακάλεσε η BMW, τώρα ανακαλεί και οχήματα. H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η BMW, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων BMW σειρές

Στα αζήτητα η σορός εντεκάχρονης στη Θεσσαλονίκη

Photo: Στα αζήτητα η σορός εντεκάχρονης στη Θεσσαλονίκη

Στα αζήτητα του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» παραμένει η σορός της 11χρονης που έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη όταν παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη από διερχόμενο λεωφορείο την ώρα που έκανε ποδήλατο...

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η γυναίκα, ηλικίας 45 με 50 ετών που εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα στο νεκροτομείο για να παραλάβει τη σορό της 11χρονης και η οποία δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της, αποδείχτηκε ότι ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το παιδί.
Μάλιστα, η γυναίκα, βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην Αστυνομία και κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους άνδρες του αρμόδιου τμήματος, αποδείχθηκε ότι ουδεμία συγγενική σχέση είχε με το παιδί. Το διαβατήριο το οποίο προσκόμισε ισχυριζόμενη ότι ανήκε στην 11χρονη, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.
Η Βουλγάρα αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο, ωστόσο οι Αστυνομικές Αρχές ερευνούν τη σχέση που έχει αυτή και ο 50χρονος συμπατριώτης της με τα επτά παιδιά που ζουν μαζί σε ένα παράπηγμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Οπως είχε γράψει το iefimerida.gr, με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αδικοχαμένη 11χρονη ήταν παιδί των φαναριών.
Από την πλευρά της η Αστυνομία προχωρά σε περαιτέρω ενέργειες, όπως η δακτυλοσκόπηση και η φωτογράφιση του παιδιού με σκοπό να εντοπίσουν την ταυτότητά του, τους γονείς του και εν τέλει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στην Ελλάδα.
Η σορός της 11χρονης θα παραμείνει στο νεκροτομείο του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» μέχρι οι αστυνομικές αρχές δώσουν την απαιτούμενη εντολή για το τι θα γίνει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/Στα αζήτητα του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» παραμένει η σορός της 11χρονης που έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη όταν παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη από διερχόμενο λεωφορείο την ώρα που έκανε ποδήλατο...

Σύμφωνα με το

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Ένα μεγάλο επενδυτικό έργο είναι σε εξέλιξη στην Βορειοανατολική Χαλκιδική. 

Η "Ελληνικός Χρυσός" υλοποιεί πλέον, ύστερα από μία αδειοδοτική περίοδο 9 χρόνων το επενδυτικό σχέδιο εξόρυξης, επεξεργασίας και παραγωγής μετάλλων όπως χρυσού, χαλκού, άργυρου, μολύβδου και ψευδαργύρου από τα σπλάχνα του μεταλλευτικού πεδίου αυτής της

Νέος γύρος συγχωνεύσεων στα σχολεία


Νέος γύρος συγχωνεύσεων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να ξεσηκώσει νέο «κύμα» αντιδράσεων από καθηγητές και γονείς, ενώ αναμένεται να ιδρυθούν και σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ανάγκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που

Οι άνδρες βιώνουν εντονότερα τα συμπτώματα της γρίπης!


Το ότι οι άνδρες παραπονιούνται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες όταν έχουν κρυολόγημα ή γρίπη, είναι γεγονός. Όπως υποστηρίζει η νευροεπιστήμονας Δρ Αμάντα Έλισον από το Πανεπιστήμιο Ντούρχαμ, αυτή η συμπεριφορά είναι μάλλον

Το απόλυτο άλμα

Μόνο μια ξανθιά θα μπορούσε να το κάνει αυτό! 

Σαρωτικές μετακινήσεις 25.000 υπαλλήλων εντός του 2013


Σαρωτικές μετακινήσεις για περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2013, καθώς το νέο καθεστώς της κινητικότητας θα αποτελέσει πάγια πολιτική στο δημόσιο τομέα. Εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων που

Και νέος αποκλεισμος της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ιερισσού

Συμβολικό αποκλεισμό των δρόμων στο Δήμο Αριστοτέλη θα προχωρήσουν οι κάτοικοι του Δήμιου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ Καλοκαίρι 2012 η Ουρανουπολη καίγετε

Με το πρώτο χάραμα αεροπλάνα πετούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι φλόγες έγλυφαν τα πρώτα σπίτια. Ανακοινώθηκε ότι θα έρθει λεωφορείο να μεταφέρει ηλικιωμένους και παιδιά σε διπλανά χωριά.

6.30 σταματά η διέλευση των αυτοκίνητων από Τρυπητή για Oυρανουπολη. Στέλνει η εταιρία δικό της

«Δορυφόρος» Ολοκαίνουριο video clip! Κόκκινα Χαλιά

Κυκλοφόρησε το καινούριο video clip του συγκροτήματος «Κόκκινα Χαλιά» για το τραγούδι «Δορυφόρος». Τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο


Μια 19χρονη Βρετανίδα έπεσε θύμα του ψυχολόγου της, ο οποίος την κακοποιούσε, την ώρα που αυτή ήταν σε κατάσταση ύπνωσης. Η 19χρονη ασθενής έφευγε αναστατωμένη κάθε φορά από το γραφείο του ψυχοθεραπευτή, χωρίς να καταλαβαίνει για ποιο λόγο.
Κάποιες φορές της έρχονταν στο